Tudtok gyilkosságokról, melyek vélhetően vámpírokhoz köthetők?
Pl. mint Bitkov meg a magyar kapcsolatának halála.
Nyilván eltusolják, de lehetnek fülesek vagy gyanús esetek. Akik a témában kutatnak, mi a véleményetek?
Max. ha valakinek a fejére esik egy vaskos vámpíros könyv.
Vagy ha valakivel kényszerből többször megnézetik az Alkonyatot.
Vámpírok nincsenek, mivel a vámpírok csak a mesékben léteznek.
Vámpírízműs létezett Magyarországon a 18-19. században, erről krónikáink beszámolnak, de az elkövetők mind-mind emberek voltak.
A VÁMPÍR szót Drakula gróf c. regény írója alakította Vembéry nevéből.
"A VÁMPÍR szót Drakula gróf c. regény írója alakította Vembéry nevéből."
Ez nem igaz.
A szláv "upir" szó (mely vámpírt jelent) már a 11. században felbukkan és csak később terjed el nyugaton.
Bram Stoker előtt pedig már 100 évvel is írtak vámpír regényeket és verseket. Pl. Ossenfelder.
Szerintem a vérszívó alakja más néven és más formában sok országban előfordult már kezdetektől.
Vannak olyanok, akik vámpírnak képzelik magukat, mindent meg is tesznek azért, hogy úgy nézzenek ki, de valójában nincsenek. A vámpír halott ember, a halott ember pedig, legalábbis ezen a bolygón, halott, és úgy is viselkedik.
"Vámpírízműs létezett Magyarországon a 18-19. században, erről krónikáink beszámolnak, de az elkövetők mind-mind emberek voltak."
Soha nem volt divat nálunk a vérivás. Ellenben vámpírüldözések valóban voltak, ennek módját gondolom mindenki ismeri: valaki hirtelen lebetegszik, arra kezd panaszkodni, hogy egy halott rokon látogatja majd felnyitva a sírt a hulla pofája tele van vérrel. Pl. ilyen volt a szerb Plogojovicz Péter esete.
Ellenben valóban léteznek olyan szekták, csoportok, amik ilyen bűncselekményeket követnek el, az áldozataikat többnyire netes felületen cserkészik be.
De láttam ilyen kezdeményeket errefelé is. Nem tudom mi az igazság.
"Vagy ha valakivel kényszerből többször megnézetik az Alkonyatot."
Én láttam. Muszáj volt. De még élek.
A vámpírnak hideg a bőre, nem ver a szíve. Ez egyértelműen halott állapot, nem vírusos.
Na épp ezért nincsenek 'igazi' vámpírok, mert a halottak nem vesznek levegőt, így képtelenség az is, hogy beszéljenek, stb.
Vagy olyan lassú a szívverés, hogy alig érzékelni. ;)
De ha te már vizsgáltál igazi vámpírt, akkor bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!