Honnan lehet tudni hogy van-e "rajtam" szellem?
Hadd mondjak valamit: én rendkívül racoinalizáló ember vagyok. Mérnökként ez kötelességem is. De az elmúlt néhány év tapasztalatai meggyőztek róla, hogy létezik az emberek által oly sokat emlegetett szellemvilág... bár nem olyan formában, ahogy a többség (a buta filmek hatására) gondolja.
Persze lehet offolni, meg beszólogatni, de én csak abban hiszek, amit megtapasztalok és a saját bőrömön nem olyan vicces a játék... most ezeket a tapasztalatokat osztanám meg veletek.
Egy kedves ismerősöm szokott mostanában segíteni, ha szellemet vagy más entitást érzek a közelemben... érzek? Jogos a kérdés...
A következő dolgok segítenek (nekem) az észlelésben:
- Ha olyan gondolataim támadnak, amikre "normál" esetben sosem gondolnék, tehát érzem, hogy nem az én gondolataim.
- Belenézek a tükörbe, egyenesen a saját szemembe és kiráz a hideg (ilyenkor ne a zuhany alól kiszállva kísérletezz, mert akkor amúgy is fázol).
- Sötét szobában, csöndben ülve félelem érzetem lesz, hirtelen rossz érzések törnek rám (ok nélkül persze).
Kb. ezek alapján tudom, hogy gond van, ilyenkor segítséget szoktam kérni és szinte rögtön meg is szűnnek a problémák. És ez már közel egy éve így működik nálam. Előtte fogalmam se volt, hogy mi a bajom. A segítőm szerint többször volt már szellemem és démonom is...
Ezt vagy elhiszi az ember vagy nem, de azt érzem, hogy mi a különbség amikor érzem és amikor nem azt a kellemetlen hidegrázó érzést, a gerjesztett félelmet, dühöt és buta gondolatokat...
ma 08:26: Racionizáló ember vagy, de mégis ilyen buta? Hát ez érdekes...
Mind a három példa amit leírtál, bárkivel megtörténhet, ha közben ilyenekre gondol, hogy most vajon figyeli-e valami gonosz vagy hasonló... Ugyan nem létezik (legalábbis nem tudhatunk róla) az a gonosz ami figyeli, akkor is belehet kicsit parázni.. elég beképzelned, hogy ott van.
Én néha direkt szoktam farkasszemet nézni a saját tükörképemmel, mert egy idö után elfog egy olyan érzés, mintha egy idegen állna szembe velem és ez megijeszt... Próbáljátok ki, érdekes dolog :)
Viszont a lényeg, hogy semmi értelme ezeket a szellemekre fogni. El kéne fogadnod, hogy ilyen vagy, aki ezeken agyal és kész.
Veronikával értek egyet.
Szellemeket és egyéb transzcendens dolgokat akkor keress, ha másképp sehogy nem tudod megmagyarázni valamik többszöri előfordulását. De még ekkor is, az, hogy te nem tudod a választ, magyarázatot, nem jelenti azt, hogy feltétlen az ezotériában kell keresni. Én például nem tudom biztosan, hogy egyes agysejtek pontosan hogyan kommunikálnak, de nem gondolom, hogy kis zöld manók vinnék az üzeneteiket.
neo2115 igazad van!
Az emberek tobb mint 90%-a nem tudja, mi az igazsag!
A Satan es a gonosz cimborai mindenhol ott vannak korulottunk. Ezek valodi szellemek, amiket az emberi szem nem lat. Ok azok, akik okozzak ezeket a rossz erzeseket, furcsa, neha borzaszto gondolatokat es ha akarjak, akkor bele is szallhatnak emberi testekbe.
Ha az illeto nem szuletett ujja Jezusban es nem kap vedelmet Istentol, akkor teljesen ki van teve ennek a gonosz szellemvilagnak.
A valaszom a kerdezohoz: igen lehet rajtad illetve benned szellem, de legtobbszor csak korulottunk vannak, hogy megkeseritsek az eletunket.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Sokéves tapasztalatom azt mondatja velem, hogy "szellemek márpedig nincsenek." Legalábbis nem találkoztam velük, pedig egy alkalommal még spiritiszta szeánszon is részt vettem és a médium megkísérelte megidézni valaki szellemét. Nem akarom leírni, hogy mit össze nem trükközött a szélhámos "médium", de kínos összemosolygás lett a vége a szeánsz többi - normális - résztvevői oldaláról. Szóval, ha bármilyen hűvös fuvallatot vagy hasonlót tapasztal bárki, az a saját lényéből fakadó, a pillanatnyi lelkiállapotát híven tükröző érzés csupán, és nem szellemirtást kíván, hanem esetenként egy hű társat, barátot, egy jó könyvet, egy érdekes filmet, színdarabot, stb. Azaz, kikapcsolódást a szürke hétköznapokból.
Milyen szellemes válaszok... :) Szellemek nincsenek, csak télapó létezik, mert őt már láttam, igaz a tescoban, és ilyen helyeken, meg apu is néha télapó, de szellemet csak a tévében láttam, ami szellemképes volt, lehet, hogy az vetette rád magát? Mondj el három miatyánkot, ezt ismételd 1000-szer, majd menj el templomba, és gyónd meg, hogy rossz voltál, majd a következő számlaszámra küldj 10 milliárd dollárt, és akkor elmegy rólad a szellem. Ha 15 milliárdot küldesz, akkor soha nem is megy vissza rád!
OTP: 32123322-00000000-12345678
Nem tudom, ahogy elolvastam ezeket a hozzászólásokat rádöbbentem, hogy nektek a szemetek nem lát tovább a mi világunknál.
Pedig itt vannak, nem hiszik el sokan, mert nem látják.
A kicsi gyerekek ezért számolnak be sokszor idegenekről a szobájukban és hasonló eseményekről, mert ők még közelebb állnak a túlvilághoz.
Ha nem hiszed, hát nem hiszed! De tudtok kell hogy ez nem kitaláció, szerintetek csak egyszer éltek? Mért vannk néha olyan érzéseid mintha azt már átélted volna? Nem pusztán deja vu, hanem valóban átélted még korábban egy másik testben.
Az ember fél attól amit nem ismer, és amiről nem tud az megnyugtatja.
Őseink még évezredekkel ezelőtt szoros kapcsolatban álltak a szellemekkel, akik még ma is folytatják a rituálékat nem félnek semmitől, nem félnek például magától a haláltól, az elmúlástól, mert tudják, ha nem is tudatosan, de életük nem ér véget a halállal.
Megosztottam gondolataim, lehet negatívkodni, leszólni, bolondozni, megszoktam, az emberek már csak ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!