Mik ezek a zajok?
Egy ideje éjjelente beszélgetést hallok a másik szobából, holott nincs ott senki, TV/rádió/számítógép satöbbi nincs bekapocsolva, kintről pedig nem jöhetnek zajok, ugyanis a kertre néz a szoba, nem az utcára.
Álltalában vidáman, hétköznapian beszélget egy női és egy férfi hang. Olyan, mintha magyar nyelven beszélnének, de ha jobban odafigyelek, értelmetlen szavak, nem tudom megfejteni.
Legutóbb a másik szobából hallottam hasonlót. Elősször egy kisebb zaj (olyasmi, mintha nagyobb gyöngyök pattognának egy parkettán), egy női sikítás, majd férfihangok, mintha öt-hat ember próbálná túlkiabálni egymást.
Bementem a szobába, de semmi különöset nem tapasztaltam (nem láttam és nem hallottam semmit bent utána), csak kicsit kihűlt a szoba.
Mi lehet ez?
Megmondom mi ez.
Először én is megijedtem ennek hallatán, tényleg olyan mintha emberek próbálnák túlkiabálni egymást, de nagyon egyszerű tudományos magyarázat van rá. Most az én esetemet mondom el, próbáld ezt összeegyeztetni a tieddel.
A számítógépemhez egy sztereó hangfal van csatlakoztatva, mélynyomóval. Amikor tv-zek átdugom a T-Home STB-ba. Ilyenkor, ha a STB-ba a LAN kábel be van dugva, de a STB ki van kapcsolva, a hangszórókból hangzavar hallatszik, a fülemhez szorítva pedig hallom hogy rövidhullámú adások egyvelege amelyben tényleg olyan mintha "öt-hat ember próbálná túlkiabálni egymást". Ez este 8-tól kb éjjel 1-2-ig tart, rövidhullámon ilyenkor megfelelő a jelenség kialakulásához a rádiófrekvenciás terjedés.
A szoba kihűlését meg csak képzelted.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!