Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Léteznek sárkánytojások?

Léteznek sárkánytojások?

Figyelt kérdés

Most természetesen nem olyan tojásokra gondolok, mint amit a csibe tojott reggel.

Olyan tojásokról beszélek, ami a néphit szerint sárkánytojás. Pl. valamilyen emléktárgy. Létezne valahol?

Vagy olyan képződmények, szobrok, amik a legenda szerint valódi sárkányok "maradványai"?

2012. okt. 4. 12:05
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Vagy pl. hogy Dobogókőn egy hegy egy király szívét rejti. Tehát hasonló hiedelmek sárkányokról, ismertek? Mert még egyet sem hallottam.
2012. okt. 4. 13:47
 12/25 anonim ***** válasza:

"Látom nem tudjátok felfogni miről beszélek."

:DD

[link]

[link]

[link]

2012. okt. 4. 13:47
 13/25 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :D
2012. okt. 4. 13:52
 14/25 A kérdező kommentje:
Azért annyira komolyan nem veszem a könyvet, hogy sárkányokat akarnék ébresztgetni. :)
2012. okt. 4. 13:57
 15/25 anonim ***** válasza:
Jól az írta az egyik válaszoló, a sárkánymítosz valószínűleg a dinoszauruszleletek miatt alakult ki. Ugyanis 5000 évvel ezelőtt is ugyanúgy találhattak csontokat, csak éppen nem tudták mi az, így kitaláltak rá egy sztorit. Ha jól tudom konkrét feljegyzett eset is van arról, hogy Kínában leszakadt egy domb vagy hegy oldala és "sárkánycsontok" meg "sárkánytojások" voltak a törmelékek között. Nos ezek egyszerű dinoszauruszcsontok és megkövült dinoszaurusztojások voltak. Amúgy én is bírom a sárkányokat a Trónok Harcában:)
2012. okt. 4. 14:04
 16/25 anonim ***** válasza:
Ez esetben elnézésedet kérem. Magyar vonatkozású sárkányos hiedelmeket nem ismerek.
2012. okt. 4. 14:14
 17/25 anonim ***** válasza:

Na jó, én már láttam sárkánytojást élőben.

Az anyósom nem húzta le maga után a vécét.

2012. okt. 4. 14:44
 18/25 anonim ***** válasza:
Alex J., és előkaptad a lángszórót, mint Ripley a Nyolcadik utas a halálban? :D
2012. okt. 4. 15:00
 19/25 A kérdező kommentje:
Épp uzsonnáztam. Köszi. :)
2012. okt. 4. 15:19
 20/25 anonim ***** válasza:
A komodói sárkány egy létező állat. Ez megfelel?
2012. okt. 4. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!