Léteznek sárkánytojások?
Most természetesen nem olyan tojásokra gondolok, mint amit a csibe tojott reggel.
Olyan tojásokról beszélek, ami a néphit szerint sárkánytojás. Pl. valamilyen emléktárgy. Létezne valahol?
Vagy olyan képződmények, szobrok, amik a legenda szerint valódi sárkányok "maradványai"?
Olvasom/tam. És igen, eléggé sárkányb*zi lettem. Karácsonyra sárkányos zsebórát kértem. :D
Martin a valóságot veszi alapul, gondoltam kell, hogy legyen akkor valahol valami "igazi" sárkány is.
"A sárkány egy mitikus lény, jellemzően nagy és hatalmas hüllő, mágikus vagy spirituális tulajdonságokkal."
Mitikus lénynek csak mitikus tojásai vannak. :-D
Az rendben van, hogy a sárkány az mítikus lény, de a magyar nyelvben sárkánynak nevezzük a rég kihalt szauruszféléket, meg a ma élő varánuszokat is. (A mítikus sárkányformák is valószínűleg a szauruszleletek alapján alakultak ki.) A lényeg, hogy mindenképpen hüllőfélékről van szó, melyek tojással szaporodnak, hasonlóval, mint amilyet - ha nemis a csibe - de a tyúk tojt reggel, délbe, vagy este.
Megkövesedett dinoszaurusz tojásokat a világon több helyen is találtak.
Látom nem tudjátok felfogni miről beszélek. Hja... naj>, megpróbálom még1x.: pl. a skandináv mitológiában a földek egy óriás testéből születtek, vagy egy ír folyót óriások tereltek el a szikláikkal.
Tehát: SÁRKÁNYOKról léteznek ilyen hiedelmek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!