Szerintetek régen éltek sárkányak és ha igen, hogyan nézhettek ki, milyenek lehettek?
Most nem a Dracorexre vagy a nagytestű gyíkokra gondolok, hanem az igazi sárkányokra.
Lovagok mesebeli ellenségei? Bölcs öregek?
Minden kultúra máshogyan viszonyul hozzájuk, valahol szörnyek, valahol "istenek".
Egyszer volt a BBC-nek egy dokumentufilmje róluk, ahogy egy evolúcióbiológus elmagyarázta, hogy ha léteznének, hogy alakultak volna ki. Nemrég újra láttam, szóval gondoltam megkérdezem, szerintetek léteztek e tényleg.
Ez amit linkeltél, ez egy kalandfilm, nem dokumentumfilm... Szerintem kevered valamivel. Ha meg nem... :D
Amúgy kétlem, hogy léteztek volna. Pont úgy az emberek a történetekhez, legendákhoz találták ki öket, mint sok más természetfeletti lényt.
Mert rosszul írták oda. Nem az első eset a port.hu-n. :D
De tényleg egy történetet mesél el.
Még most is élnek csak nem ez a nevük hanem komodói varánusz.
igazándiból szerintem lehet, hogy élt akkor valami nagytestű hüllő ami a sárkány mizéria miatt mára már kihalt,de biztos h nem négylábú szárnyas 10 méter magas tűzokádó hüllő volt, csak ugye erjednek az ilyenek szájról szájra, meg ugye a lovag se lenne túl hősies ha azt mondaná hogy leszült egy kutyánál nem nagyobb gyíkot :D de ha lettek volna nagyobb testű gyíkok akkor lenne rá lelet..
B verzió építsünk várat, ásás közbe találunk 1 hatalmas csontvázat, és egyház mondá ez egy sárkány és akkor úgy is van :D
A múltkor kitöltöttem egy játéktesztet,hogy mi voltam előző életemben,és az jött ki,hogy sárkányvadász.
Bocsi,tudom,hogy nem idetartozik csak erről a kérdésről eszembe jutott.
Egyébként kérdésedre válaszolva,lehetséges,hogy léteztek,de nem az ilyen mesebeli tűzokádó,hanem valami nagyobb hüllőfajta lehetett.Ezt a mesemondók kiszínezték mindenféle misztikus tulajdonsággal és megszületett a sárkány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!