Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek régen éltek...

Szerintetek régen éltek sárkányak és ha igen, hogyan nézhettek ki, milyenek lehettek?

Figyelt kérdés

Most nem a Dracorexre vagy a nagytestű gyíkokra gondolok, hanem az igazi sárkányokra.

Lovagok mesebeli ellenségei? Bölcs öregek?

Minden kultúra máshogyan viszonyul hozzájuk, valahol szörnyek, valahol "istenek".

Egyszer volt a BBC-nek egy dokumentufilmje róluk, ahogy egy evolúcióbiológus elmagyarázta, hogy ha léteznének, hogy alakultak volna ki. Nemrég újra láttam, szóval gondoltam megkérdezem, szerintetek léteztek e tényleg.

2012. aug. 26. 20:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Főleg azért érdekelne amúgy maga a dokumentumfilm, mert nem igazán tudom elképzelni azt a biológiai folyamatot, amitől kialakul egy olyan szerv, amitől tüzet okád.
2012. aug. 26. 20:19
 12/26 A kérdező kommentje:

Igen, a filmben is erről van szó. Viszont a dinoszauruszok a hüllőkkel ellentétben jól bírják a hideget.

A filmben arról is szó van, hogyan alakulhat ki egy 3. pár végtag gerincesnek. Szóval érdekes.

2012. aug. 26. 20:21
 13/26 anonim ***** válasza:
Köszi, mindenképp megpróbálom megnézni.
2012. aug. 26. 20:22
 14/26 A kérdező kommentje:

Nos a tűzhöz a filmben gyújtóanyagra van szükség, ez egy bizonyos ásvány, aminek a közelében tanyáznak. Olyan, mint más állatoknál a gasztrolitok. Szóval nem akármikor fújnak tüzet.

De elmagyarázzak. De ez csak feltevés.

2012. aug. 26. 20:23
 15/26 A kérdező kommentje:

Hm.. bocsánat, a film valódi címe

Sárkányok birodalma - The last dragon

[link]

2012. aug. 26. 20:28
 16/26 anonim válasza:

Nem voltak sárkányok anomáliák nyíltak a dinoszauruszok korából és azon keresztül jöttek a dinoszauruszok majd visszamentek.

Vagy legalábbis ez van a Primevalban :)

2012. aug. 26. 20:30
 17/26 A kérdező kommentje:

Ugyanakkor létezik a másik is, amit írtam...

Csak Mo.-n ugyanazt a címet kapták. ó hogy...

2012. aug. 26. 20:30
 18/26 A kérdező kommentje:
Igen, a Primevalban van a Dracorex. Nagyon aranyos dínó. :D Bár kicsit fafejű, de tényleg hasonlít egy sárkányra.
2012. aug. 26. 20:31
 19/26 anonim ***** válasza:
szerintem nem léteztek: viszont elképzelhető hogy az emberek az építkezéseknél - mint most is akkor is találtak leleteket, csak a teremtés történet miatt ugye nem lehetet az hogy az egy több millió éve kihalt faj, így lettek a sárkányok
2012. aug. 26. 20:34
 20/26 A kérdező kommentje:
Valóban. Valahol össze is törték és gyógyszerként árulták.
2012. aug. 26. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!