Szerintetek régen éltek sárkányak és ha igen, hogyan nézhettek ki, milyenek lehettek?
Most nem a Dracorexre vagy a nagytestű gyíkokra gondolok, hanem az igazi sárkányokra.
Lovagok mesebeli ellenségei? Bölcs öregek?
Minden kultúra máshogyan viszonyul hozzájuk, valahol szörnyek, valahol "istenek".
Egyszer volt a BBC-nek egy dokumentufilmje róluk, ahogy egy evolúcióbiológus elmagyarázta, hogy ha léteznének, hogy alakultak volna ki. Nemrég újra láttam, szóval gondoltam megkérdezem, szerintetek léteztek e tényleg.
ha tényleg olyanok lettek volna, mint a mesékben, történetekben, akkor hova tűntek?
nem hiszem, hogy ilyen erős lények csak úgy eltűnhettek volna minden nyom nélkül
én azon a véleményen vagyok, hogy nem léteztek, csak az emberek találták ki és különböző hüllőkről mintázták
Kb. 12000 éve rengeteg élőlény eltűnt a legutóbbi "jégkorszak" következtében. Lehet az ember miatt, lehet a gyors változás miatt. Hisz eltűnt egy komplett emberfaj is, igaz ők kicsit régebben, de szintén az éghajlat vagy mi miattunk.
Ha a sárkányok tényleg hüllők voltak és ebben az övezetben éltek, könnyen betehetett nekik a lehülés.
Teljesen igaz, akkor a sárkányok is eltűnhettek volna.
Viszont a feljegyzések a sárkányokról nem az őskorból származnak, hanem leginkább a középkorból.
Azt a műsort én is megnézném, a címére emlékszel?
Lehet, viszont még most a mai napig kerülnek elő új leletek, a mozgólódó gleccserek meg könnyen elpusztíthatták a maradványaiket, de az is lehet, hogy a tengerek mélyén vagy a hegyek jégpáncéljai alatt nyugszanak.
Pl. azt se hitték, hogy az Antarktiszon találnak kövületeket, mégis rengeteg állatfajt találtak, amik régebben ott éltek.
Nem tudod mi volt ennek a dok.filmnek a címe?
Szerintem a sárkányok igazábol a tömeges kihalást túlélő dinoszauruszok voltak. Az idő múlásával egyre változtatták a leírásukat. A végén már szárnyuk is volt és tudtak tüzet okádani.
Sárkányok birodalma - Dragons world: a fantasy made real
Sajnos letöltési linket nem tudok. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!