Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Adnátok erre értelmes magyaráz...

Adnátok erre értelmes magyarázatot?

Figyelt kérdés

Kérlek benneteket ne támadjatok le, hogy gyogyós vagyok, stb. Először is, tudni kell rólam, hogy iszonyatosan szkeptikus ember vagyok, mindenre próbálok normális és ép ésszel felfogható magyarázatot adni. Mindig elmondom a véleményemet az ilyen természetfeletti témákról, hogy nem létezik ilyen, kitaláció, stb. Aztán az élet úgy hozta, hogy én is átéltem ilyen dolgot, talán pont azért, mert ennyire ellenkeztem mindig. Szóval leírom mi történt.

Kedden elmentem barátnőmhöz babalátogatóba. Egy nagy családi házban laknak, amit a férje örökölt a nagyszülőktől. Kint ültünk a kertben a teraszon, beszélgettünk. Aztán el kellett mennem a mosdóba, ők kint maradtak a kertben. Végeztem, jöttem lefele a lépcsőn, és a lépcsővel szembe van az ebédlőjük és a konyha is. Amerikai stílusú az egész ház, fel lett újítva. Ahogy jöttem le a lépcsőn, láttam, hogy egy magas, idős férfi áll a konyha ablaka előtt és néz ki a kertbe.Oldalt állt nekem, nem nézett rám, pedig én köszöntem is neki. Gondoltam biztos szenilis vagy nagyot hall. Kimentem a többiekhez, és megjegyeztem nekik, hogy nem is tudtam, hogy rajtunk kívül vannak még vendégek. Barátnőm közölte velem, hogy nincs itt senki rajtunk kívül. Gyorsan beszaladtunk barátnőm férjével a konyhába, de nem volt ott senki. Kérdezte a férj, hogy hogyan nézett ki a férfi, én meg elmondtam neki, hogy nem sokat láttam belőle, mert féloldalt állt nekem, csak a kabátját jegyeztem meg, mert az jellegzetes volt. Egy szürke vékony kabát vagy zakó szerű felső, és a vállon és a karon fehér bevarrás volt végig. Láttam, hogy a barátnőm férje a fal színével lett egyenlő. Azt mondta, hogy a nagyapját abban a zakóban temették el 3 éve. Gyorsan felszaladt az emeltre és lehozott képeket a nagyapjáról. Rengeteg képen ez a zakó volt rajta, a kedvencei közé tartozott. És bár szemtől szemben nem láttam az arcát, a fényképeken felismerhető volt az a férfi, akit én láttam.

Még most is beleborzongok ebbe a dologba, bármire megesküszöm, hogy igaz, amit leírtam. Tudom, hogy sokan nem hisztek nekem, meg is értem, de kérlek benneteket, hogy adjatok erre valami értelmes(és nem bunkó) magyarázatot.

2012. jún. 8. 12:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Sokat gondolkodtam már azon, hogy a hiteles ezotérikusok, a paranormális dolgokat észlelő személyek, és a tudományban hívő emberek, ha összefognának, akkor talán rájöhetnének az élet nagy kérdéseire. Hiszen mind emberek vagyunk, mindannyiunkat ugyan az a fő kérdés érdekel. Csupán csak más irányból közelítjük meg.

Például, nekem régóta nagy gondolatom, a szív. Az emberi vagy az állati szív. Teljesen természetesnek vesszük, hogy bennünk van, és hogy dobog. Hogy életben tart minket.

De ha jobban belegondolunk, mi az ami a szivet mozgatja?

Hiszen, mikor az ember meghal, megáll a szive. Nem él tovább. Ami logikusan azt jelenti számomra, hogy amikor meghal, akkor elveszít valamit a csont és hús test. Elveszíti azt amitől él. Ez az amit elneveztünk mi emberek léleknek.

Megkértél, hogy meséljem el hogy velem és az ismerőseimmel milyen megmagyarázhatatlan dolgok történtek. De ezeket nagyon nehéz leírni, mert nagyon személyes történéseknek tartom őket.

Nem vagyok babonás, nincs vallásom, és nem vagyok őrült. Csak egy ember vagyok, aki érzékenyebb másoknál.

De azt kell hogy tapasztaljam, hogy manapság az emberek azért nem hisznek már az ezotériában, mert elhasználódott a neve. Sok a csaló, és ha meghalljuk hogy ezotéria, az emberek a hamis és olcsó horoszkópokra, és az értéktelen tévé műsorokra asszociálnak, amiket kora délutánonként, vagy hajnalban betelefonáló emberek szinesítenek. Az egész egy felületes maszlag.

De vannak mások, akik nem beszélnek, nem reklámozzák magukat. Mert tudják hogy nincsenek véletlenek. És ha valakinek szükségük lesz rájuk úgyis az utukba fognak kerülni. Ez az igazi ezotéria.

2012. jún. 8. 17:01
 12/25 A kérdező kommentje:

ma 15:55

Igen, a nagypapa és a nagymama is ott lakott, barátnőm férje tőlük örökölte a házat. Úgy tudom a nagymama már régen meghalt, lassan 15 éve, a papa pedig 3 éve. Én nem ismertem a férj nagyszüleit, ezért nem is tudom hogyan néztek ki, csak most a fotók alapján. Érdekes az oldalad, és elgondolkodtató. Akkor ha jól értettem a nagypapa a ház "gondolati kivetülése volt", vagyis az emléke? És ez hogy lehetséges? Én értem, hogy a háznak is vannak energiái, úgy mint nekünk, de a házak ember alkotta tárgyak. Hogyan tudják "magukba szívni" ahogy te is írtad, az emberi őrültséget, vagy a szomorúságot, bánatot, esetleg örömöt? Elég hihetetlen, bár ezek után már nem nagyon tudok kételkedni. :) És köszönöm, hogy nem akartok diliházba küldeni. Bár megérteném, és meglepődtem, hogy eddig nem érkezett kioktató válasz.

Utolsó, amiket írtál, abban van valami, ha jobban belegondolok. Nem baj, hogy nem írod le a történteket, nem akarok indiszkrét lenni, így is hiszek neked.

2012. jún. 8. 17:33
 13/25 A kérdező kommentje:

ma 15:55

Most látom, hogy ez nem is a te oldalad, csak félreolvastam. :)

2012. jún. 8. 17:37
 14/25 anonim ***** válasza:

nem, nem az én oldalam. :)

Csak gondoltam érdekelhet, ez is egy lehetséges magyarázat lehet.

2012. jún. 8. 17:42
 15/25 anonim ***** válasza:

Hm, a házak nagyon érdekes dolgok. Az életem folyamán kerültem már néhány nagyon érdekes házba.

Pár hónapja, amikor új lakást kerestünk néhány barátommal, egy régi, második világháborús több szintes, csigalépcsős, kopott falú, és kicsit dohos, párás épületbe is ellátogattunk.

Az egyik ismerősöm teljesen beleszeretett abba a házba. Nem lehetett arról lebeszélni. Teljesen a fejébe vette, hogy nekünk is látunk kell. Így hát amint alkalmunk nyílt rá, el is mentünk.

Mikor beléptünk, furcsa érzés fogott el(de hát ugye ez nem jelent semmit a szkeptikusoknak). Szóval, az történt, hogy a tulajdonos aki jött nyitni az ajtót, az késett több mint fél órát.

Mi ott álltunk bent a házban, az első emeleten. Mivel nem tudtam magammal mit kezdeni, elkezdtem sétálgatni, nézelődni. Feljebb mentem a csigalépcsőn. A 2. és a 3. emeletre is. És újra elfogott az a furcsa érzés amit már éreztem amikor beléptem a házba. Valahogy egyre fáradtabbnak éreztem magam, és lassúbbnak. Mintha fokozatosan gyengültem volna el. És szép lassan azt vettem észre hogy ahogy lejjebb nézek, a lépcső irányába, a fal nem volt kopott hanem egyenletes sárga színe volt. A régi tapéta is mintha megújult volna. És láttam ahogy a lépcsőn jön fel egy zöld ballonkabátos férfi, egy 8 éves forma kisgyermek, szintén hasonló kabátkában, és egy nő, akin szinbtén hasonló kabát volt, és hosszú sötét szoknya, emlékszem az arcára, nem volt különleges, átlagos volt, a haja is sötét volt, és furcsán(nem mai korabeli) hajviselete volt. Mosolyogtak egymásra, volt náluk néhány táska. De egyszer csak eltűntek. Nem értettem mi történik. Aztán láttam ahogy ugyan az a nő, nagyon siet, és a konyha csempélyét leszedi, és oda elrejt néhány apró dolgot, aztán elfut. Sikítozásokat hallottam, és ahogy megfordultam, az ablakon kinézve láttam ahogy kint áll egy sötét autó. Ahonnan 3 sötét ruhás alak menetelve indul be a házba. Kivonszoltak egy idősebb már őszhajú férfit, és a belső udvarban élló kis kerítés elé állítva agyonlőtték.

2012. jún. 8. 18:30
 16/25 anonim ***** válasza:

Nincs ebbe semmi meglepő, egyszerűen a nagyapja szelleme még ott maradt, nem tudott továbbmenni az asztrálszférákba az anyagi világhoz való ragaszkodás miatt. Egy rituálé alkalmával érdemes lenne továbbküldeni, hogy ne ott szívja a levegőt. Ez alatt az értem, hogy akár hozzátapadhat az ott lakók aurájához, és neki nem ez a feladata, tovább kell lépnie az asztrálszférákba. Ouija táblán keresztül felvehetitek vele a kapcsolatot, ez az ami kezdőknek is sikerül. El kell engedni nektek is, és neki is Titeket, és a házat. Ha nem engedi el, akkor akár több ezer évet is ott maradhat azon a helyen, a túlvilágon az időt nem érzékeljük, a túlvilágon kb. 900 évnek számít az, ami itt 1 perc. Egyébként meg így reinkarnálodni se tud, nem tud megint fizikai testet ölteni, ameddig nem lép tovább.

Ami a megoldás lenne, hogy a család körbeül egy asztalnál, és megkérik a nagyapát elmagyarázva neki a helyzetet, hogy mit kéne tennie. Médiumot, papot ne hívjatok mert csak rontana a helyzeten. Ha a médium nem jártas a témában, akkor a fénybe küldi, amivel még rosszabban járna a nagyapa, mivel az a fény csak egy "lélekgyűjtő" energia örvény. Tehát a megoldás ez lenne amit leírtam.

2012. jún. 8. 19:43
 17/25 anonim ***** válasza:

"Le tudjátok menteni a bejegyzést? Persze hogy le. Emlékezni fog rá a számítógép? Igen, hiszen el van mentve, a memóriába. És miből áll a memória? Szilícium alapú. Mi a szilícium? Ásvány. "

Hogy mi is a bajuk a szkeptikusoknak az ilyen esetekkel? Magával az esettel semmi, az nagyon érdekes, ha valóban így élted át.

Amikor jön rá egy ilyen magyarázat, akkor fejelik le az asztalt. És még őket szidják, hogy mindent materiális alapokon magyaráznak. De legalább nem spekulálnak olyan dolgokról, amikről amúgy haloványlila segédfogalmuk sincs.

2012. jún. 8. 21:26
 18/25 anonim ***** válasza:
55%
Sokan vannak ,akik nem hisznek az ilyenbe ,.mert nem tapasztaltak,.!!En hiszek neked ,hisz en is lattam mar ehez hasonlot!!kislany koromban tisztan emlekszem en 4 olyam embert lattam akik mar eltavoztak kozolunk!!es nem feltem ,.az a Bacsika csak tudatni akarta veluk rajtad keresztul hogy ,ott van veluk es vigyazz rajuk,.!!mert bar a test nem el de a lelke igen!! egy igazsaggal gazdagabb lettel,.azokkal ellentetben akik nem tapasztaltak meg ehez hasonlo dolgot! 23L
2012. jún. 8. 22:49
 19/25 anonim ***** válasza:

21:26

És tényleg! Mármint az asztal meg a megfejelése. :)

2012. jún. 9. 01:42
 20/25 anonim ***** válasza:

Részemről a szellemekben nem hiszek, illetve inkább azt mondanám, hogy nem volt még ilyen tapasztalatom. Azzal tudnám magyarázni, hogy létezik egy úgynevezett kollektív tudatalatti. Ezt úgy kell elképzelni, mint az internetet, tehát az emberek tudatalattija "össze van kötve egyfajta hálózatba", és erről a hálózatról bárki képes információt lehívni. Szerintem az történt, kedves Kérdező, hogy a barátnőd férje sokat gondolt, ill. gondol a nagyapjára, és a te intuíciód, hatodik érzéked hívta le ezt a képet a férj tudatalattijából, és ennek a kivetülését láthattad. Teljesen normális, természetes dolog. :)

Be szoktak jönni a megérzéseid? :) Szerintem érdemes lenne fejleszteni a hatodik érzékedet, bámulatos dolgokat lehet elérni, ha tudod használni az intuíciódat. :)

2012. jún. 11. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!