Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Igaz hogy a lepkék képesek...

Igaz hogy a lepkék képesek vákummban is repülni?

Figyelt kérdés

Tegnap láttam az Enigmában, amikor Horváth Zoltán készített interjút a hihetetlen magazin főszerkeztőjével és dr. Egely György mérnökfizikussal, aki egy kis laboratóriumban szegényes körülmények között világmegváltó kísérleteket folytat (hogyan lehet ingyen fűteni a lakásban).

Egely elmondta, gogy a lepkék és a bogarak repülési mechanizmusa nem ismert jeleneg ! Valamilyen antigravitációs mechanizmus áll a háttérben. Kármán Tódór jött rá arra, hogy a bogarak azért tudnak repülni, mert nem tudják hogy nem is képesek rá. Lényeg az hogy nem a levegő, mint hidrodinamikai közeg biztosítja számukra a repülést, mert kipróbálták hogy vákuumban is tudnak repülni. Volt egy Gorodnyinov nevű orosz feltaláló, aki ilyen bogárszárnyakat tett egy doboz aljára és azzal repült egész nap, van róla szabadalom is és fog mutatni Egely György képeket is. Mondta hogy volt egy szent ember aki szintén ilyen mechanizmussal képes volt levitálni és ezt az egyház el is ismerte, de mivel egész mise alatt a templomban levitált és ez nem tetszett a misés papnak, ezért végül egy elzárt kolostorba száműzték ahol élete végéig csak lebegett.

Erről a mechanizmusról mit tudtok ? Segítenétek ? Elmondanátok amit tudtok ? Benne van Egely György valamelyik könyvében, nem tudom melyikben ?

2012. máj. 28. 16:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Esetleg egy videó pár vákummban röpködő lepkéről meg bogárról? Na?

(Amúgy rákerestem a 'gorodnyinov' névre gugliban, és olyannyira semmi értékelhetőt nem adott, hogy csak na, ki lehet próbálni. Bár lehet csak te hallottad félre a nevet :D)

2012. máj. 28. 18:04
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, Pedro, honnan tudod, hogy az Airbus nem így működik? :D

Lehet, hogy igazából réges-régen ingyen repülnek (csak kitéptek egy rakat pillangószárnyat, és odaragasztották) de eltitkolják, nehogy olcsó legyen a repülőjegy!

Ez eszedbe se jutott, mi? :D

2012. máj. 28. 18:53
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le , 1-es .

Na és most pedig jöjjön valami igaz is . A vákuum jelentése : üres tér . Az az nincs egy darab atom se benne . Nos a Földön (és mindenhol az Univerzumban ) az élőlények a levegőbe emelkedéshez a levegő részecskéit használják . A vákuumban tehát lehetetlen szárnyakkal repülni ( és mielőtt megkérdezed helikopter rotorral se lehet ) .

"Valamilyen antigravitációs mechanizmus áll a háttérben."

A bogarak nem hinném hogy kifejlesztették az anti gravitációt törzsfejlődésük alatt . Ha viszont tényleg rendelkeznének ezzel a lepkék akkor a közelükben lévő összes testet eltaszítanák maguktól , ugyanis az általános testek (amik tömeggel rendelkeznek ) vonzzák egymást , az anti gravitáció viszont taszító erőt fejt ki a testekre .

És tudod mi történik egy élőlénnyel ami vákuumba kerül ? Elég undurító . A külső nyomás megszűnésével a test belső nyomása , ami addig ki volt egyenlítve , szó szerint szétrobbantja az élőlényt . Valamint a szétrobbanáshoz tartozik még hogy a testében lévő folyadékok nyomás nélkül azonnal felforrnak ( nem a hőtől hanem a nyomáshiánytól ) . A forrás miatt megnő a térfogat és az élőlény felrobban . Már volt ilyen haláleset az űrben .

2012. máj. 28. 19:11
 14/28 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

#Sir Butcher

Fenébe... Ez valóban nem jutott eszembe. :-(

Akkor már tudom, miért építik a repülőtereket nagy zöld mező közelébe! Ott sok a bogár, amivel a repülő működik!

De vajon miért isznak a bogarak annyi kerozint?

Pedro

2012. máj. 28. 19:36
 15/28 anonim válasza:
100%
Mint gyakorló mérnök, most ülök a gép előtt és zokogok. Ezt valaki benyalja...
2012. máj. 28. 19:37
 16/28 anonim ***** válasza:

1: létezik olyan, hogy mérnökfizikus, Magyarországon is volt (van ezt nem tudom) ilyen képzés. Elsősorban nukleáris technikában (reaktor fizika). Van ilyen jó barátom aki ezt végezte.

Egely meg egy vicc... Én kísérlet képen betenném őt is vákuumba egy fél napra, hátha Ő is tud ott repülni.

2012. máj. 29. 09:30
 17/28 anonim ***** válasza:
Ráadásul nem csak repülni, hanem apró darabokra is tudna osztódni a vákuumban, de nem kellene neki hozzá fél nap. A vákuum ilyen szempontból csodákra képes :)))
2012. máj. 29. 11:04
 18/28 anonim ***** válasza:
Azért a fél nap az célszerű! Mert lehet rövid ideig tényleg tudna repülni. De ha még fél nap után is!
2012. máj. 29. 15:48
 19/28 A kérdező kommentje:

Már linkeltem az első válaszomban a mérnökfizikus képzéssel kapcsolatban dolgokat, ezt észrevehetted volna 16-os.

Egely György mérnökfizikus mert azon a területen kutat és képzettsége hasonló, bár nem teljesen ugyanaz. Zombori Ottót is csillagásznak említik pedig ő is csak fizika tanár végzettségű és Marx György is ebben a cipőben járt.

Nem érdemes Egely Györgyöt le viccelzni, mert amíg el nem hagyta a KFKI-t szép karriert futott be, a BME-n kitűnő eredménnyel diplomázott mint legjobb tanuló, utána doktori címet tett és külföldön is kutatott. A mérnök hozzászólókat sem vicceztem le. A BME-n kiváló a mérnök képzés.

Nem találtam én sem találatot a googlén a Gorodnyinov név berásán, de lehet Borogyinov vagy más hasonló neve volt, ezt nem tudom, mert Egely György halkan alig gesztikulálva a szokásos módján mondta el, ezért tettem fel a kérdést ide és nem a tudomány rovatba, hogy segítsetek, mert én sem tudom a teljes tőrténetet. Benne van egy könyvében, ami nekem nincsen meg, sok más meg van ellenben. Azt mondta Egely György hogy ha bogár szárnyakat tapaszt egymáshoz akkor a levegőt kizárja és antigravitáció jön létre - valami ilyesmi - nem fejtette ki részletesen, mert benne van a könyvében ami nekem nincsen meg és ilyen bogárszáenykat ragasztva egy tárgy alá levitált a Gorodnyinov orosz feltaláló, aki a századelején élt és lehet nincsen fennt neten sem :(.

2012. máj. 29. 16:41
 20/28 A kérdező kommentje:

"Elektrosztatika nem lehet, mert azt könnyen lemérték már volna."

nem, mert amikor repülnek akkor van valamiféle mező jelen a szárnyug dőrzsőlgetésével jön létre állítólag.

"A gravitáció meg a tér torzulása, nem hiszem a lepkék képesek lennének a teret meghajlítani. Vagy ha igen, akkor velük akkor nem üzemanyaggal fognak menni az űrhajók hanem lepkéket kötünk rájuk.

Egyébként még mindig nem értem, akkor minek használják a szárnyukat miközben repülnek. Poénból?"

Az általános relatívitás elmélet szerint a tér görbülete, azonban a fejlettebb kvantumtérelméletek szerint trökkös nem lineáris teret keltő molekulák is kelthetnek ilyeneket lokális szinten. De akár a szárnyával is kelthet ilyet végülis maga a lepke tömege is gravitációt generál, akkor lehet ilyen mértékű antigravitáció is, ezt nem tudjuk.

Azért van díszes szárnyuk, hogy a fajtársukat vonzák szaporodásra.

"Borzasztó, hogy ekkora állatságokat bevesznek az emberek :\"

Neked még tanulni kéne, és nem leállítozni csípőből mindent.

"Azért kíváncsi lennék, hogy "mivel bizonyították", hogy a lepke képes vákuumban repülni"

Ezt én sem tudom, ezért kérdeztem, Egely György is elvégezte a kísérletet.

"Nos a Földön (és mindenhol az Univerzumban ) az élőlények a levegőbe emelkedéshez a levegő részecskéit használják . A vákuumban tehát lehetetlen szárnyakkal repülni ( és mielőtt megkérdezed helikopter rotorral se lehet ) . "

nem tudjuk hogyan repülnek, mert nem aerodinamikailag mint arepülőgép. A szárnyakkal hozzáklétre az antigravitációt valami ilyesmi, de nem említették részletesen.

"A bogarak nem hinném hogy kifejlesztették az anti gravitációt törzsfejlődésük alatt . Ha viszont tényleg rendelkeznének ezzel a lepkék akkor a közelükben lévő összes testet eltaszítanák maguktól , ugyanis az általános testek (amik tömeggel rendelkeznek ) vonzzák egymást , az anti gravitáció viszont taszító erőt fejt ki a testekre . "

Lehet hogy kifejlődött, gondolj bele, hogy szükségük lehetett rá, a kitint is kifejlesztették a bogarak ami sokkal erősebb az acélnál is ! És telepátiára is képesek a növények, amire már mi sem vagyunk képesek ! Az antigravitációt a repüléskor használják lokálisan, hiszen látod a lepkéket szinte nem is repülnek hanem ellökik magukat egy egy helyről, na ez az antigravitáció, ami a helyvektor növekedésével csökken, de infinitezimális tartományban nagyobb mint a lokális gravitáció, ha a koordináta rendszer otigója a lepke szárnya.

2012. máj. 29. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!