Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miután meghal az ember és más...

Miután meghal az ember és más világba kerül, mire emlékszik az életéből, megmarad valamilyen fajta tudata?

Figyelt kérdés

2012. márc. 22. 17:14
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
18:31 akkor Istenben nem hiszel!
2012. márc. 29. 05:55
 32/43 Skotis Jean ***** válasza:
Bocs, de te biztos nem olvastad a könyvet, ha erre a következtetésre jutottál. A könyv elsödleges megállapítása, hogy van Isten, és az Újszövetségben Jézus által tanított és hirdetett szeretettel való azonosulás.
2012. márc. 29. 07:53
 33/43 anonim ***** válasza:
Nincs más dolgod, szerintem kérdezz meg egy halottat :)
2012. márc. 29. 08:40
 34/43 anonim ***** válasza:

(18:31) Hiszek Istenben, vagy hívjuk akárminek, mert vannak furcsa véletlenek, az is furcsa, hogy itt vagyok és van tudatom, élek. Kell, hogy valami mozgassa a világot, valami oknál fogva gondolkodó lényekké váltunk. Az sem lehet véletlen, hogy a világ összes vallása hisz egy felsőbb hatalomban (Istenben), aki/ami irányít minket, ami miatt létezünk. Azért írtam a reinkarnációt, mert bizonyos jelek utalhatnak rá pl.: kisgyerekeknek emlékeik vannak egy előző életről (ezt nem írom le, biztosan sokan ismerik ezeket a történeteket). Nekem is voltak ilyen gondolataim, érzéseim gyerekként és ezt a szüleim is tudják.

Az is eléggé felfoghatatlan gondolat, hogy miután meghalunk többé nem lesz tudatunk, egy nagy sötétség fog körül venni minket és ez örökké fog tartani.

2012. márc. 29. 10:54
 35/43 anonim ***** válasza:
A reinkarnáció az nem Isten szavai által hirdetett ige.A pokol és a menny ami halálunk után ránk vár.Aki a reinkarnációban és Istenben egyszerre hisz az nem hit.Annak mi értelme van,hogy meghalok és újjászületek céltalanul.Ha meghalsz az életet lesz a döntő érv.
2012. márc. 29. 14:21
 36/43 Skotis Jean ***** válasza:
Tisztelt 35-ös! Én hiszek az újjászületésben és hiszek Istenben. Leírom, hogy miért lehetséges: (Máté17. 10-13) "A tanítványok megkédezték Jézust: "Miért mondják az írástudok, hogy előbb Illésnek kell eljönnie? Így felelt: "Illés ugyan eljön és helyre állít mindent. Csakhogy én azt mondom nektek: "Illés már eljött, de nem ismerték fel, úgy bántak vele, ahogy akartak. Így szenved majd tőlük az Emberfia is." Ekkor a tanítványok megértették, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik." Tehát ha Illés újra eljött Keresztelő János személyében, akkor ez újjászületés. (reikarnáció) És még valami! Nem céltalanul születünk újjá, hanem mindig új és új feladatokkal! A test halála után a lélek nem hal meg, tovább él és emlékezik mindenre, így indul neki a következő életének, hogy tökéletesedjen.(Gy. A. Miért? c. könyv ezt értelmezi)
2012. márc. 31. 00:25
 37/43 anonim ***** válasza:
az újjászületés itt az öröké való létbe vezet.Meghalsz azaz újjászületsz és a mennyben élsz tovább.
2012. márc. 31. 06:54
 38/43 anonim ***** válasza:
Nem az a földi célunk,hogy magasabb kasztba kerüljek nem vagyok én brahmanista hanem az a célom,hogy elérjem a mennyek kapuját!
2012. márc. 31. 06:55
 39/43 Skotis Jean ***** válasza:
T.38-as! Szerintem egy kicsit félre értettél. A tökéletesség elérése, nem egy magasabb "kasztba" való bekerülés, hanem a mennybe kerülés követelménye. Csak az jut a Mennyországba aki tökéletes. Máté írta Jézus szavait: "Legyetek hát tökéletesek mint mint mennyei Atyátok tökéletes" (Máté 5. 48.) Aki tökéletes, az egyé vált a szeretettel, tehát kiérdemelte a mennyek országát. Erről írtam, így értelmezem én is.
2012. márc. 31. 12:53
 40/43 anonim ***** válasza:
Először úgy írtad,hogy a reinkarnáció szót használtad.Ami nem az örök életbe való jutást hanem egy másik testbe való születést jelent.Ami nincs benne a bibliába.Amit meg kivettél példának az a mennynek a boldogságát írta le és az örök életét.Azért halt meg Jézus a kereszten ,hogy igénybe vegyük az ő ajándékát a bűnöktől való megszabadulás lehetőségét.Ez a tökéletesség.Ember nem lehet tökéletes mint Isten.
2012. márc. 31. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!