Miután meghal az ember és más világba kerül, mire emlékszik az életéből, megmarad valamilyen fajta tudata?
"De ebben az életedben megvan a következménye."
Örülök, hogy legalább egy ember maradt még az országban aki hisz az igazságszolgáltatásban. Sztem simán meg lehet úszni bármit manapság pláne ha nagyba csinálja valaki, és vannak kapcsolatai.
"Örülök, hogy legalább egy ember maradt még az országban aki hisz az igazságszolgáltatásban. Sztem simán meg lehet úszni bármit manapság pláne ha nagyba csinálja valaki, és vannak kapcsolatai."
Hány bankrablót ismersz személyesen is, aki megúszta a rablást? Meg lehet úszni dolgokat, de nem mindet. A következő életedben meg nem lesz böjtje semminek, mert nincs olyan, hogy következő élet.
Én a halált úgy képzelem el, mint mielőtt megszülettem.
Nincs semmi nem vagy senki. Nagy nagy üresség, tehát nem létezel.
"A lelek megnyilvanulasa a tudat""...Bhagavad gita.
Mikor meghalunk a testunk pusztul el,ami anyag,.........a lelek ami eltavozik az orokke el, sose hal meg nem lehet elpusztitani.
Mikor meghalunk,vagyis helyesen mondva mikor kilepunk ebbol a testbol,mindenre fogunk emlekezni,mindent fogunk latni hallani,jobban mint most,mert akkor nem fedi az anyag az erzekeinket.A durva fizikai test itt marad, a konnyu fizikai test: az elme az inteligencia es a hamis ego szallitja tovabb a lelket.
Tulajdonkepen a lelek jon le ujra es ujra,mintha megszuletne egy testbe amig ra nem jon, h mi az anyagi elet celja es amig nem el annak megfeloen nem kerul vissza a transzcendensbe.
A hamis ego=vagyis az,h ennek a testnek kepzeled magad az addig marad veled amig nem kapsz egy masik testet.
De mikor ujbol megszuletsz a tudatod torolve van es kezdel mindent ujbol tanulni es megerteni,nem emlekszunk,regi eleteinkre.
A lelek SAT- CIT- ANANDA,vagyis oroklet-tudas es gyonyor jellemzi.De ezt itt az anyagi vilagban nem talaljuk meg ,mert az anyagi vilag mulando,van kezdete es vege. A lelki vilag orok ezt a boldogsagot csak ott talaljuk meg itt hiaba keressuk.
Milyen sokan hiszik azt, h a halal utan nincs semmi...pedig ott van igazan elet,....ez az anyagi vilag a lelki vilag tukorkepe,nem mas mint a valosag arnyeka.Amig ragaszkodunk a cimekhez"meltosagos ur"..amig ragaszkodunk a testhez nem tudunk eltavolodni az anyagi teremeszet kotoeroitol,amig le nem mondunk arrol a vagyunkrol, h uralkodjunk az anyagi termeszeten,addig nincs eselyunk arra h visszakeruljunk a LEGFELSOBB birodalmaba.
A SANATANA -DHAMABA,a soha meg nem semmisilo orok vilagba az juthat el,akit nem teveszt meg a hamis anyagi elvezetek vonzereje,s aki keresi a Legfelsobb Urat,h megismerje es megszeresse es visszavagyon HOZZA.
A vedikus irodalombol mindent megtudhatunk a kulonfele egitestekrol,rajtunk all ,h elhiszuk-e az ott leirtakat.A SRIMAD BHAGAVATAM az anyagi vilagon tul letezo lelki vilagrol ir amit megnyilvanulatlannak nevez.
AZ ember csak akkor hal meg,ha mar eldolt,milyen testet kap a kovetkezo eleteben.Ezt a dontest egy felsobb hatalom hozza.Jelenlegi eletunk a kovetkezot kesziti elo..tetteinktol fuggoen leesunk vagy felemelkedunk.
AZ ANYAGI VILAG a teremtesnek csak az egynegyed resze a harom negyed resze a lelki vilag.................
Jó dolog a hit! A keresztény temetéseken elhangzó "porból lettünk s porrá leszünk" megfogalmazással még egyet is értek, a többi viszont mese habbal.
A vallás jól szolgált anno arra, hogy megmagyarázzák amit akkor még nem tudtak, valamint erkölcsi tartást adjon az embereknek, miért ne lopjanak, öljenek, stb. Plusz jó indok volt, hogy levegyék az embereket egy kis pénzzel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!