Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Definiálnád Isten fogalmát?...

Definiálnád Isten fogalmát? Hiszel benne vagy nem?

Figyelt kérdés
2012. márc. 14. 21:28
1 2 3 4
 31/38 Elina válasza:
34%
Annak, aki "szereti, mikor az Írást szó szerint értelmezzük": Mikor Isten ezt a kijelentést tette, Mózes előzőleg azt kérte Tőle, hogy mutassa meg magát neki. Erre Jehova ezt mondta neki: 2Mózes 33:19-20 De Ő így felelt: "Megteszem, hogy elhaladjon arcod előtt egész jóságom, és kijelentem előtted Jehova nevét;és kegyben részesítem, akit kegyben részesítek, és irgalmas leszek, akihez irgalmas leszek. És még hozzátette: "Nem láthatod arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon." ezután arra kérte Mózest, hogy csukja be szemét és másszon be egy mélyedésbe, majd óvatosan elhaladt a közelében. Ez a történet számomra nem azt jelent, hogy Isten nem akar megmutatkozni, mert ha így lenne, nem íródott volna Biblia. Sokkal inkább arra gondolok, hogy Isten vakító fényű, hatalmas energiaáramlással járó megnyilvánulását az emberi szervezet nem tudná elviselni és belehalna. És igen, Isten Mindenható. Neki semmi sem lehetetlen.
2012. ápr. 1. 18:27
 32/38 Elina válasza:
34%

Qkker!

Én A Szentírás Újvilág fordítását olvasom, mert ez abban különbözik az összes többi fordítástól, hogy Isten neve, amit Ő adott magának (nem a semmiért) vissza van illesztve mind a közel 7ezer helyre, ahol az eredeti Írásokban is a helyükön vannak. Mikor Isten ihlette a Bibliát, akkor úgy tette azt, hogy a neve szerepelt a szövegekben. De az emberek kiszedték belőle. Valójában az a lényeg, hogy olvassuk a Bibliát, nem az, hogy melyik fordítást, de ezek a kiadványok a legérthetőbbek a mai ember számára és úgy kerülhetünk igazán közel Istenhez, ha tudjuk a nevét és használjuk is azt.

[link]

2012. ápr. 1. 18:36
 33/38 anonim ***** válasza:

Kedves Elina!

Ha mindenható az Isten, azt is megoldhatta volna, hogy Mózes a látványtól ne haljon szörnyet, mindenféle hasadékokban bujkálás nélkül. Ez éppen azt mutatja, hogy nem mindenható, mert nem tudja elviselhetővé tenni "arcmása látását." Erre mondja a gazdag fantáziájú Erik von Daniken, hogy Isten valószínűleg egy földönkívüli volt, aki az űrjárművével (fénnyel, sugárzással stb.) nem akarta megölni földi kapcsolatát Mózest. (Logikus, hogy fedezékbe küldte.)

2012. ápr. 1. 19:26
 34/38 anonim ***** válasza:

Kedves Elina:

Szépen bemagoltad, ami a UVF-ben van, kitűnő tanú lesz belőled. Azért javasolnám, hogy egyéb fordításokat is olvass, és szakadj el az Őrtorony Társulattól, mert igen hamisak a Biblia értelmezéseik.

Olvasgasd Berta Wooster hozzászólásait, igen figyelemreméltóan cáfolja a tanításaitokat.

2012. ápr. 1. 20:29
 35/38 anonim ***** válasza:
9%
Elinát és társait be kéne utalni valami jó kis ír katolikus iskolába, ahol hetente fenékenáldaná hátulról valami pap, miközben a bibliát olvassa.
2012. ápr. 1. 21:15
 36/38 anonim ***** válasza:
0%
Ha a belinkelt cikkeket nézem, akár egy hollandba is:D
2012. ápr. 1. 21:15
 37/38 anonim ***** válasza:
Ja, és a pap majd azt mondja, hogy nem láthatod arcomat, mert nem maradhat életben az, aki meglátja....de ez nem baj, maje Elina arra gondolhat közben, hogy isten hogyan védi az ártatalanokat, akik bíztak benne.
2012. ápr. 1. 21:18
 38/38 anonim ***** válasza:
Nekem más, mint amiben a keresztények hisznek, de hiszek valami olyasmiben. Az én Istenem olyan hogy az emebereket figyeli. Megnézi hogy hogy reagálnak valamire. Helyzetekbe állítja őket. És ő nem rossz és nem jó. Nála nincsenek ilyenek, csak a mi világunkban, hogy tudjuk mi a jó, mert rossz nélkül nem lehetne jó sem. Én abban hiszek, hogy az ember lelke mindig a Földet járja. Elég sajátos kis világképem van, de hát mivel van egyéniségem, én a saját vallást sem szerettem volna kihagyni, mert én a megfigyeléseim alapján hiszek ebben. De nemrég láttam egy műsort az m1-en. Egy gobelin művész is kábé ugyanabban hisz mint én, anélkül hogy találkoztunk volna. Nem hiszek a véletlenekben. Engem ez is megerősített a hitemben.
2012. ápr. 15. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!