Definiálnád Isten fogalmát? Hiszel benne vagy nem?
Mivel a zsoltárok könyve a biblia része ezért keresztény és zsidó vallásnak éppúgy a része. Amúgy nem tartom magam egyik valláshoz sem, de tetszett az ídézet. Hülyeség lenne azt állítani hogy ez bármiféle bizonyíték lenne.
Ez az én nézőpontom:
Ha isten valóban létezik miért vonatkozna rá a földi élet szabályai? Vagyis nem kell se kiterjedésének lenni, sem pedig egyéniségének lenni. Lefordítom parasztosan már amennyire tudom: Isten, földi személyként egy skizofrén lenne, vagyis végtelen számú tudata van. S ekkor nem téved sem a zsidó, sem a keresztény, sem a görög, sem az egyiptomi stb. Mert minden imádott istenük létezik.
Tudni hogy létezik isten az életünk része, a vallás az ami káros!
Hagy idézzek végül mégegyszer a bibliából:
„Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.”
A vallás mindent matearizálni, nevén nevezni akar, viszont a hit vagy a tudáshoz nincs szükség anyagra mert elméletileg az már az anyagon túl van.
Ezek a sorok biztos nem tetszenek de ez én nézőpontom.
"Mivel a zsoltárok könyve a biblia része ezért keresztény és zsidó vallásnak éppúgy a része."
Most igazad van, de az érvelés rossz, mert ha az Újszövetségbe tartozna, akkor csak a keresztényekre vonatkozna. (Mivel a zsidó vallás tagadja, hogy a megváltó már eljött, így megmaradtak az Ószövetségnél.)
Az első vagyok.
Diavolino!
’A vallás mindent materializálni, nevén nevezni akar, viszont a hit vagy a tudáshoz nincs szükség anyagra mert elméletileg az már az anyagon túl van.’
Ebben igazad van. Azt tenném hozzá, hogy a „nevén nevezés” nem más, mint a magyarázat része, mivel ezt emberek teszik, antropomorfizálnak,. Ha több ember egyetért egy magyarázatban (hisz benne), ők lesznek a „hívők” . A hívők csoportjai vallásokba tömörülnek – és igazuk biztos ’tudatában’ – acsarkodnak egymásra, rosszabb esetben megölik egymást („térítenek”). A mondatod másik felét nem biztos, hogy értem, ha azt akartad mondani, hogy ha van Isten, az emberi gondolatokkal úgysem mérhető fel, egyet tudok érteni. A történelmi Buddha nagyon elegánsan oldotta meg ezt a kérdést, amit tanítványai erősen firtattak. A válasza röviden: az ember boldogulása szempontjából mindegy, hogy van vagy nincs, mert mindenkinek egyenlő esélye van a megvilágosodásra. (A „megvilágosodás” csak önerőből és nem megváltás alapján érhető el, és az ember valódi természetére való ébredését, felébredését, tudati kitisztulását jelenti, egyfajta olyan egységtudatot, amely megszüntet minden konfliktust.)
A Zsoltárok könyve ügyében hozzászólónak igaza van.
Nah most lehet, hogy az alapveto vallasiismereteim nem jok, de szerintem a kereszteny vallas elismeri mind a az oszovetseget, mind az ujszovetseget. A zsido vallas pedig csak az oszovetsget. Ezert gondolom,hogy nem csak a ^kivalasztott nepnek^ szol.
Amugy jol ertelmezed amit irtam. Rengeteg gondolat van eyszerre a fejemben s sokszor ertelmet veszti amikor leirasra kerulnek. Egy erzest, egy tudatot nem tudok atadni. Bocsi
Kedves Diavolino!
A Zsoltárok könyve - a maga idejében - csak a zsidóknak szólt, ők Isten választott népe stb. A kereszténység átvette, és az Újszövetség visszamenőleges hatállyal kiterjesztette az emberiségre. Ez azért gáz, mert a Bibliát (mindkét részét) törvénykönyvként fogják fel, ahol csak egy szabadság van: a keresztény térítők szabadsága. De azért megjegyzem, a judaizmus nem térítő vallás, ők leszármazási (vérségi) alapon számítják a zsidóságot, rendületlenül "kiválasztottaknak" tartják magukat, de ez az ő dolguk. Egyébként alapvetően egyetértünk, nekem átjött a mondanivalód, viszont csak isten- magyarázatig jutottunk, egzakt definíció nincs. :D
Én az előttem szólóval értek egyet. Épp ma olvastam egya cikket azokról, akik az üdvösséget ajándékba kapták, és akiket isten szeretett.
Isten ezeket is megsegítette.
Sajnos ez így van!
Aki ma büszke arra hogy keresztény, római katolikus sőt még templomban jár annak egy függöny van a szeme előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!