Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Definiálnád Isten fogalmát?...

Definiálnád Isten fogalmát? Hiszel benne vagy nem?

Figyelt kérdés
2012. márc. 14. 21:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Dehogyis van függönyük. Amikor az van odaírva hogy az üdvösséget ajándékba kapták, meg hogy isten szereti őket, az ezek szerint(, ha a cikkekben írtak igazak, )akkor igaz. Csak ezt nem az áldozatokra kell érteni, hanem az elkövető hithű keresztényekre. Igazuk van, az istenük maximálisan megvédte őket, hiszen az egyik cikkben írtak szerint sokuk még ma is él, sszemélyük ismert, és büntetlenül jól elvannak. Épphogy nyitva van a szemük, függöny helyett.

És nyilván azokat védte meg akik tetszettek neki. És valahogy nem az áldozatok voltak azok. És ez nem egy valamiféle külön csak katolikus isten volt.

2012. márc. 19. 12:22
 22/38 Elina válasza:
0%

Isten nem egy megfoghatatlan fogalom. Kinyilatkoztatta magát a Bibliában. Isten egy személy, Neve is van, amit ő adott magának és meg is magyarázta jelentését. a JHVH tetragram, melyet ma nem tudunk helyesen kiejteni, Jahve vagy Jehova, mely névnek jelentése AZZÁ VÁLOK, AMIVÉ VÁLNI AKAROK. ezzel azt sugallja, hogy szándéka megvalósításához mindig azzá válik, amivé éppen válnia kell. Isten törődik velünk, gyermekeivel és az a szándéka, hogy kivegyen mindenkit ebből a sátáni világból, hogy újra paradicsomi környezetben élhessen az ember, ahová eredetileg való. (ZSOLTÁROK 83:18 Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova, Egymagad vagy a legfelségesebb az egész föld felett.)

Lehetetlen Istent meglátni és életben maradni. (2Mózes 33:20 " nem láthatod arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon")

nem szükséges Istent látni ahhoz, hogy higgyünk benne. Héberekhez írt levél 11:1 A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása.

Rómaiakhoz írt levél 8:24,25: A látott reménység pedig nem reménység, mert ha lát valamit az ember, vajon reméli.e? De ha azt reméljük, amit nem látunk, továbbra is kitartással várjuk.

Róma 10:17 Így hát a hit a hallottakat követi. a Hallottak pedig a Krisztusról mondott szó által vannak.

Isten megismerhető látható műveiből. Rómaiakhoz írt levél 1:20 :mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége...

Zsoltárok 19:1,2 Az egek hirdetik Isten dicsőségét, keze művéről ad hírt az égboltozat. Nap napnak fakaszt beszédet, éj éjnek ad át tudást.

a próféciák beteljesedése bizonyítja Isten létezését. Ézsaiás 46:8-11 Emlékezzetek erre, hogy bátorságot gyűjthessetek. Szívleljétek meg, ti törvényszegők! Emlékezzetek az elsőkre a régmúlttól fogva, hogy én vagyok az isteni Fenség, és nincs más isten, sem senki hozzám hasonló, aki kezdettől fogva megmondom a véget, és régtől fogva azokat, amiket még nem vittem véghez, aki azt mondom: elhatározásom megáll, és megteszem mindazt, ami kedvemre van; aki ragadozó madarat hívok napkeletről, messzi földről az embert, hogy végre hajtsam elhatározásomat. Megmondtam, meg is valósítom. megformáltam, meg is cselekszem.

2012. márc. 19. 12:50
 23/38 anonim ***** válasza:
ez se olvas újságot
2012. márc. 20. 11:12
 24/38 Elina válasza:
0%
jól látod, nem tartom nagyra az újságok. figyelem a világot amennyire muszáj és ez is csak megerősíti a hitemet folyton. Én Bibliát olvasok. Ajánlom neked is.
2012. márc. 21. 09:12
 25/38 Diavolino44 ***** válasza:
A hit vak! A tudás a fény!
2012. márc. 21. 10:06
 26/38 anonim válasza:
20%

Szeretnék reagálni a cikkek belinkelőjének válaszára és mindazokéra, akik egyetértettek vele.

Mélységesen elszomorít, hogy "Isten szolgái", akik a cikkben szerepelnek ennyire visszaéltek hatalmukkal. De valamit látnotok kell: ők nem keresztyének! És olyan papok miatt, akiknek a papság csak munka és nem hivatás, azok miatt gondolkodtok így Istenről, ahogyan most leírtátok.

Tudtátok, hogy vannak olyan papok, akik sosem tértek meg? Hát róluk írnak a cikkek. És nem arról a több tízezer papról és lelkészről, akik az ÉLETÜKET is feláldozzák, ha kell.

Csak egy dolgon gondolkozzatok el, kérlek titeket. Ti a cikkben szereplő papok tetteivel azonosítjátok Istent.

Hogy ezzel mi a gond, a következő példával tudnám modellezni:

Vannak orvosok. Egyik orvos jó, a másik kiváló, a harmadik csapnivaló, a negyedik pénzsóvár, az ötödik tehetségtelen, stb. Ha te történetesen elmész egy orvoshoz, aki rossz gyógyszert, vagy mérget ír fel neked, tehát rossz (gonosz) orvos kezei közé kerülsz, nyilván egy életre elmegy a kedved attól, hogy orvoshoz menj. De akkor az orvos volt a rossz, és nem a GYÓGYÍTÁS, mint fogalom! Ha a példánál maradunk, Isten nem az orvos, hanem maga a gyógyítás, és a jó orvos a gyógyítás jó szolgája a rossz orvos pedig NEM szolgája! Az a pap, aki nem szereti az embereket, és nem Isten értékrendje szerint él, az NEM Isten szolgája! Csak mivel papnak hívják, és nem tanárnak (pedig, ha ilyet képes tenni, akkor nem több), ezért Istennek és az Ő népének a lejáratását végzi.

Az utolsó hozzászólónak pedig részben igaza van. Albert Einstein mondta: "A tudomány hit nélkül sánta, a hit tudomány nélkül vak". Isten nem akarja, hogy tudatlanok legyünk. Nem azért mondja meg, hogyan éljünk, mert Ő egy zsarnok. Hanem, mint teremtő (tervező), Ő tudja a legjobban, mi a rendeltetésünk. Egy vasaló egy darabig használható kalapácsnak is. De egy idő után már sem vasalásra, sem egy szög beütésére nem lesz jó! Ezért érdemes Tőle megtudnunk, hogy "mire valók vagyunk", mi az életünk értelme, hogy szép, boldog, és teljes életet éljünk, mielőtt teljesen tönkremegyünk abba, hogy mindenfélével foglalkozunk, ami árt nekünk...

Egyébként nem vagyok katolikus. Keresztyén vagyok.

2012. márc. 22. 12:50
 27/38 anonim ***** válasza:

Itt is sok bibliát olvastak, mint Elian és az utolsó:

[link]

2012. márc. 25. 10:22
 28/38 anonim ***** válasza:

"Elina válasza:

jól látod, nem tartom nagyra az újságok. figyelem a világot amennyire muszáj és ez is csak megerősíti a hitemet folyton. Én Bibliát olvasok. Ajánlom neked is.

"

Melyik fordítást javaslod?

2012. márc. 31. 11:51
 29/38 anonim ***** válasza:

'Lehetetlen Istent meglátni és életben maradni. (2Mózes 33:20 " nem láthatod arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon")'

Szeretem amikor az Írást szó szerint értelmezitek. Erről az Istenről hirdetitek amúgy, hogy "mindenható", ami azt jelenti, hogy elvileg nincs számára semmi lehetetlen. Nem az lehet inkább a háttérben, hogy nem akar megmutatkozni? Miért is nem? A válasz magától értetődik, nekem legalábbis...

2012. márc. 31. 13:23
 30/38 anonim ***** válasza:

egyetlenegy orvos sem egy emberfeletti isteni lény nevében nyúl egy beteghez, hanem saját nevében. A Gyógyítás mint olyan, mint elkülönülő isteni lény nem létezik. egy orvos sem a szeretet álarcában, az egyház és a szervezet mögöttes hatalmát, a lelkek feletti hatálmát felhasználva tesz vagy nemtesz valamit egy beeteggel.

Aki nem érzi milyen álságos a fenti hozzászóló hasonlata, azzal nagy baj van.

2012. márc. 31. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!