Van e Isten, és ha igen, mi célból szívat minket?
Vidiripi
xnaleb
Jelen világunkban biztosan nagyon kevés ember van aki tényleg becsületes. Aki nem "szívat" szándékosan érző lényeket.
:) Köszönöm a könnyítést! (Valójában csak feltűnt a szóvicc ötlete és nem akartam kihagyni - elnézést.) A "vallásos" alatt általában "istenhívőt" értünk, bár van olyan vallás, amelynek nem központi eleme, hogy van-e teremtő isten, vannak-e istenek. De minden vallásnak van - általában hiten alapuló - válasza arra, hogy mi az élet célja, értelme, mi lesz a halál után stb. Az élet célja (egyesek szerint) lehet akár a szenvedés is, azaz ki kell állni egy csomó próbát ("szívatást"), hogy üdvözüljünk. Más nézet szerint az élet (a születéstől a halálig) csupa szenvedés, amely alól akár már ebben az életben is fel lehet szabadulni, gondolkodás és bizonyos módszerek alkalmazásával. Én abban hiszek, hogy ez igaz.
Vidiripi:
A "nagyon kevés ember" néhány valódi szentet takar, nem feltétlenül "szentté avatottat", mert az a történelem során sokszor politikai ügy volt. (A "hivatalos" szentek között is voltak, lehettek valódiak, pl. Assisi Szent Ferenc valószínűleg.)A ma társadalmi környezete általában nem segíti elő a szentté válást. Ez elég nagy szívás.
Vidiripi
xnaleb!
Csak az a szent amire a Teremtő azt mondja hogy szent. S nem az amire az ember.
Így van a mai társadalomban nagyon nem könnyű becsületesnek maradni.
Vidiripi
Szűz Mária csak addig volt szűz amíg meg nem szülte Jézust. Mert Jézusnak születtek még testvére s azoknak az embereknek a vér szerinti apjuk ,József volt ,az ács. Mária férje.
Semmilyen formában nem tartozom a Római székhelyű egyházhoz. Mint ahogy korábban is írtam nem az ember dönti el hogy ki szent s ki nem az. Bármi is a gyakorlat.
Vidiripi
Ha a mai állapotokat nézzük akkor valóban szenvedés. De Ádám idejében nem volt ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!