Romániában találták ki a vámpírt?
Figyelt kérdés
Mi végül is a története a vámpíroknak? ,,Hogyan jöttek létre?"2011. aug. 30. 18:53
1/21 anonim válasza:
nem a románok találták ki az biztos.hogyan jötek létre?én 1x azt haltoam v olvastam valahol hoyg az elsö vámpir judás volt amikor keresztre fesziteték akkor szövecséget kötöt az ördögel hogy éljen de ezáltal az élök vérét kel szivnia v valami ijesmi de lehet ez egy filmbevolt.azt hogy valojában hogy jötek létre csak az 1.tudja
2/21 anonim válasza:
Annyi hogy Drakula egy gróf volt igazából, aki tízezreket akasztott fel, ill. kínzott meg és ő még élvezte is. Innen ered minden vámpíros dolog.
Én voltam a kastélyában is, muhahahahaha!
3/21 anonim válasza:
Igen. Ahogy nálunk az Alföldet.
4/21 anonim válasza:
plusz volt is egy ilyen betegség. Aki azt elkapta vámpírnak, farkasembernek nézték :D
Ezért egyedül éltek az erdőben:D
5/21 anonim válasza:
Drakula gróf eredetije: Vlad Ţepeş – [link]
7/21 anonim válasza:
Nem, már az ókorban is hittek bennük.
Azt olvastam, Hellászban a vöröshajú emberekről hitték, hogy haláluk után vámpírként támadnak fel.
De az ilyen modern vámpírmítoszokhoz Vlad mellett hozzájárult pl a mi Báthory Erzsébetünk is.
9/21 Tom Benko válasza:
Inkább a porfíria, illetve egyes ősi népcsoportok vérkultusza a valószínűbb eredet.
10/21 anonim válasza:
Én úgy hallottam, hogy valamikor fél New York-ot kiírtotta. vagy ez vmi kamu? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!