Timoking kérdése:
Van ordog? Az a biblia szerinti bukott angyal akinek a pokol a birodalma?
Figyelt kérdés
2011. máj. 23. 17:39
11/16 benidejah válasza:
Mint már irta valaki,az Ördög vagy Sátán az egy Anygyal aki fellázadt a Teremtője ellen.
De a Pokol nem létezik!!! Az ördög mostani világa itt van a földön beleavatkozva a politikába,és az országok közötti küzködésekbe,háboruikba.
Az Izlamista fanatikusok kamikáz öngyilkosok az ördögnek a művei.
Nem kell félni tőle,mert csak a saját akaratunkal tud hatni ránk. Tehát nem kell úgy viselkednünk hogy felhívjuk a figyelmét miránk.
12/16 homo ludensz válasza:
Annyi bizton kimondható hogy sem a jó sem a rossz nem létezhet önmagában mert a világ kétpólusú.Minden létező magában hordja az ellentéte egy kis részét. Gondoljatok a jin -jang szimbólumra és az nem keresztény.Mind az 5 világvallás ígér is meg fenyeget is,ezzel biztatván a híveket hogy a jót cselekedjék megadván a szabad választás lehetőségét.
13/16 anonim válasza:
Szabad választás? Szerintem az, hogy "nyugodtan csináld csak, legfeljebb a pokolra kerülsz" nem épp szabad választás, hanem zsarolás
14/16 homo ludensz válasza:
A szabad választás lehetősége mindenkinek adott,rajtad áll hogy jót cselekszel vagy gonoszat. Azért írtam hogy a nagy világvallásokban (is) fellelhető e kettősség mert egy hindu nem taposhat el büntetlenül egy bogarat,egy keresztény nem tehetné meg hogy olyat cselekedjen ami Istennek nem tetsző cselekedet. Ezt én nem hívnám zsarolásnak,hiszen a népi bölcsesség is azt mondja: ki mint vet,úgy arat.
15/16 benidejah válasza:
Két elmélet nem helyes az előző mondatokban,amit a biblia megfelelően tud javítani. A pokol nem létezik!!! Az Ördög meg fog szünni egy bizonyos idő és események után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!