Az ember szerinted földi lény?
Vitáztunk egy barátom ismerőseivel, és rámentek a földönkívüliek témájára. Léteznek-e, stb.. Én pedig elgondolkodtam, és a világnézetem alapján, amibe nem integráltam vallást (szerintem arra való, hogy érvénytelenítse az egyéni nézeteket, és olvasszon egybe minél több embert, melyek a felszínen azonosan gondolkodnak, de mégis mély meglátásokban nagy különbségek lehetnek) arra jutottam, hogy vannak földönkívüliek ezen a bolygón, mégpedig mi, emberek. Le lehet vezetni a létünket, ősrobbanással és evolúcióval, de egyik sem magyarázat arra, hogy a bolygón egyedüli lényként (!) két lábon állunk, csupasz testünk van (nem erre az éghajlatra kialakulva), tudunk beszélni, szabadon gondolkodni, képesek vagyunk használati tárgyakat készíteni, rendelkezünk a bolygó környezetébe nem illő technológiákkal (háztömbök, gépjárművek, távközlési rendszerek), és úgy elleptük ezt a bolygót, mint egy invázió. Egy olyan bolygót, amin csak állatok élnek alapból: az ember ezzel a jelzővel különíti el az összes lényt, ami ezen a bolygón él rajta kívül!!
Ha megnézel egy csendes, nyugodt helyen egy napfelkeltét ahol nincs emberi technológia, megnézed a fákat amik a bolygóból kinőnek, és úgy egyáltalán lecsupaszítod amit látsz, egy bolygón vagy, mint bármelyik filmben, vagy könyvben vagy bármiben, elgondolkodsz hogy egy olyan bolygón vagy, ami nagyon szép de nem innen való vagy, hanem csak kiraktak ide, és berendezkedtél a társaiddal, hogy túléld, és nincs hasonló intelligenciával rendelkező lény, mint Te és a fajod. Olyan, mintha kitörölték volna az összes ember agyát, akiket száműztek erre a bolygóra, és fogalmuk sincs honnan jöttek, csak megtanították nekik, hogy itt élnek mióta világ a világ (már jó korán, gyerekkorban, hogy felnőttként magától értetődő legyen), itt éltek és fejlődésen mentek keresztül, ami a jelenlegi formát eredményezi. De ez a fejlettségi szint meglehetősen paradox. Miért van éhezés? Miért van háború, uralkodás?
A legegyszerűbb magyarázat: Távol vagyunk az otthonunktól, ahonnan származunk, ahol minden ideális, itt kőkemény túlélés zajlik!!
Neked mi a véleményed, meglátásod ezzel kapcsolatban?
ez kicsit olyan csillagkapus.... :) bár, honnan tudod, hogy az állatok nem kommunikálnak? Szerintem ők is legalább olyan okosak, mint mi, csak jól rejtegetik: látsd - Kutyák és macskák(film) :D
De a feltételezésed tényxleg érdekes.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!