SOS Ez most ez mi volt?
Ma egy érdekes dolog történt velem. Közeledtem egy kereszteződéshez és egy fekete ruhás fura ember jött velem szembe és megállt előttem. Én úgy megijedtem h akkorát fékeztem h beleremegett még a plató is. Ha nem állok meg akkor egy kisbusz simán belém jött volna vagy 90el pedig nekem volt elsőbbségem. Az nem hagy nyugodni h megálltam és az a fekete ruhás hirtelen eltünt. Akár merre néztem nem láttam sehol. Mit láttam?
Normális válaszokat szeretnék
30/F
Nyilvánvalóan arra gondolsz, hogy az őrangyalod volt az, vagy egy őrangyalt játszó ufó/szellem.
Létezik persze más magyarázat is, amik ugyanennyire erőltetettek lehetnek: véletlenül valami átmeneti elmezavar lépett fel nálad épp akkor, fáradt voltál pl, vagy drog-utóhatás (jó-jó, tudom: nem vagy drogos), és épp akkor ez az elmezavar megmentett.
A véletlenben az a jó, hogy sokmindent rá lehet fogni, például a fajok eredetét is.
Miért? Két dolog miatt: annyira sok dolog történik a világon, és olyan régóta létezik az ember, és annyi story felkerülhet a netre, hogy az lenne a gyanús ha nem lennének olyan történetek, amikben egy kulcs-esemény valószínűsége nagyon kicsi lett volna. Van például egy történet, amikor halálra fagyott egy család a saját házában, egy sor véletlen együttes hatása miatt. Teljesen hihetetlen a történet, pedig (állítólag) megtörtént.
A másik "ereje" a véletlennek, amit az evolúcionisták szeretnek hangoztatni: teljesen mind1 azt vizsgálni hogy mi a valószínűsége valaminek, mert ha itt és most megtörtént, akkor csak az a lényeg hogy 0-nál nagyobb ez az esély rá. Ha nem lett volna evolúció, akkor nem lenne ember, aki megkérdőjelezné azt. Úgyhogy lehet hogy számtalanszor lezajlott a galaxisban (vagy más, velünk párhuzamos létezés-dimenziók végtelen nagy halmazában) az evolúció, de nem jutott el addig a szintig, hogy valaki feltegye a kérdést, tényleg evolúcióval jöttünk e létre? Egyszer azonban megtörtént ez: nyilvánvalóan most.
Van egy mondás, nem tudom pontosan idézni, de úgy szól, hogy mikor kizártunk minden lehetetlent, akkor amit kapunk, az bármennyire valószínűtlen is, annak kell lennie a magyarázatnak.
Persze kinek mi a lehetetlen...
Énszerintem, azért Istennek lehetett ehhez valami köze. Valami célja biztos volt ennek a dolognak. Lehet hogy élned kell még, mert valamit meg kell tenned. Lehet hogy a kisbusz vezetőjének, vagy valami utasának van valami fontos küldetése még az életben, ami megért egy ilyen trükköt :P
Az is lehet, hogy azzal, hogy leírtad ezt a történetet, valakit gondolkodásra serkentessz, és megtörik a hitetlensége, és sokkal nyitottabb lesz a világra. És lehet hogy az egésznek csak ez volt a célja!
Vagy akár, több légy egycsapásra, és több következménye lesz ennek az esetnek, amik "jó" irányba zökkentik a dolgok folyását!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!