Milyenek a vámpírok?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a szakdolgozatomhoz, aminek a címe A XXI. század vámpírjai. Arra a kérdésre keresek választ, hogy szerintetek léteznek e vámpírok, és ha igen, milyenek. Továbbá bármilyen véleményre, történetre, legendára kíváncsi vagyok.
Köszi a segítséget.
Wow, mikről nem lehet már szakdogát írni :O
Milyen szakos vagy? Egy filmszakos ismerősöm az Eltén a Twillight-ról írt mint modern regényről/filmről.
Szerintem a modern vámpírokat úgy lehetne elképzelni, mint a modernebb vámpíros filmekben, Twillight, True Blood és társai. Bár a Twillight-ban elég sok baromság van szerintem, a Darren Shan történetek nekem szimpatikusabbak.
A klasszikus vámpíros filmek vámpírjaihoz képest rengeteg eltérés van a maiaknál, az életmód nyilván megváltozott, de a napfényben csillogás azért meredek dolog.
1-2 ismerősömre simán ráillene hogy vámpír, szerintem inkább magának való, elzárkózó, feketében járó, nem túl szociális egyének lehetnek, fehér bőrrel.
A Pengeféle agresszivitás helyett viszont inkább a Twillightféle békés(ebb) együttélés lehetségesebb.
A vámpirokról irsz szakdogát,és nincs ötleted? Erőltesd már meg a fantáziádat! A vámpirok olyanok,amilyennek te elképzeled őket,hidd el, a tanárod nem fog utánajárni,igazat irtál-e. Ha mások a semmiből könyveket teremtenek,te is ki tudsz préselni magadból 3-4 oldalt :)
Alalpkövek: sápadt,vértelen,hosszú szemfogú,emberi vérrel táplálkozó élő-holtak. A többi rajtad áll.
Amúgy neten ezernyi vámpíros fan-site van, ezekről mazsolázgathatsz, tuti írtak róluk tanulmányféléket hogy legyen rendes forrásod is, ne csak "Lillácska Twillight oldala".
A tudományos magyarázatféléket is beemelheted, pl. a vámpírdenevérek által okozott dolgok vámpírokkal magyarázása - és fordítva, vagy milyen betegségek okoznak vámpírjellegű tüneteket.
A különböző kultúrák vámpírábrázolása is érdekes lehet.
Ha léteznek vámpírok, akkor sztem inkább Penge-szerűek mint Twilight-szerűek. Csak sztem nem annyira szervezetten, és főleg nem ilyen nagy számban.
De nézz körül, minden nagyobb városban vannak ilyen csoportok, ahol néhány fiatal úgy öltözik és viselkedik, mint a vámpírok. Pesten is láttam párat. És ők tényleg elhiszik, hogy azok.
És akkor még a nyak-fétishről nem esett szó.
Ök a XXI. század vámpírjai, nem Dracula...
(Szerintem egy résznek őket is ki lehetne fejteni szakdoliban, mint a vámpírok hatását az emberekre)
Nekem konkrét ötletem van:D a vámpírok nagyon nagyon hasonlítanak mondjuk a mumusra....az se létezik:D leginkább úgy kellett volna feltenni a kérdést, hogy milyen lenne ha létezne...:D mert NINCS :D régen a pókember volt a divat...pedig az sincs. aztán jött a zombi pl resident evil(szó se róla szeretem a filmet) de attól még zombi nincs:D és lehet, hogy én vagyok elvetemült, de én nem a vámpírokról írnék, hanem azoknak az agyi defektjéről akik váltig állítják hogy "de a sulinkban van egy..." :D
bocsi az OFF-ért:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!