Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Milyenek a vámpírok?

Katus8 kérdése:

Milyenek a vámpírok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a szakdolgozatomhoz, aminek a címe A XXI. század vámpírjai. Arra a kérdésre keresek választ, hogy szerintetek léteznek e vámpírok, és ha igen, milyenek. Továbbá bármilyen véleményre, történetre, legendára kíváncsi vagyok.

Köszi a segítséget.

2011. jan. 8. 20:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Bocsi, segíteni nem tudok, de kíváncsi lennék rá, hogy milyen szakon írhat az ember vámpírokról szakdolgozatot?
2011. jan. 8. 20:31
 2/15 anonim ***** válasza:

Közönséges vámpírdenevér (Desmodus Rotundus)

[link]

Ilyen van, más nincs.

2011. jan. 8. 20:37
 3/15 anonim ***** válasza:

Wow, mikről nem lehet már szakdogát írni :O

Milyen szakos vagy? Egy filmszakos ismerősöm az Eltén a Twillight-ról írt mint modern regényről/filmről.

Szerintem a modern vámpírokat úgy lehetne elképzelni, mint a modernebb vámpíros filmekben, Twillight, True Blood és társai. Bár a Twillight-ban elég sok baromság van szerintem, a Darren Shan történetek nekem szimpatikusabbak.

A klasszikus vámpíros filmek vámpírjaihoz képest rengeteg eltérés van a maiaknál, az életmód nyilván megváltozott, de a napfényben csillogás azért meredek dolog.

1-2 ismerősömre simán ráillene hogy vámpír, szerintem inkább magának való, elzárkózó, feketében járó, nem túl szociális egyének lehetnek, fehér bőrrel.

A Pengeféle agresszivitás helyett viszont inkább a Twillightféle békés(ebb) együttélés lehetségesebb.

2011. jan. 8. 20:38
 4/15 anonim ***** válasza:

A vámpirokról irsz szakdogát,és nincs ötleted? Erőltesd már meg a fantáziádat! A vámpirok olyanok,amilyennek te elképzeled őket,hidd el, a tanárod nem fog utánajárni,igazat irtál-e. Ha mások a semmiből könyveket teremtenek,te is ki tudsz préselni magadból 3-4 oldalt :)

Alalpkövek: sápadt,vértelen,hosszú szemfogú,emberi vérrel táplálkozó élő-holtak. A többi rajtad áll.

2011. jan. 8. 20:44
 5/15 anonim ***** válasza:

Amúgy neten ezernyi vámpíros fan-site van, ezekről mazsolázgathatsz, tuti írtak róluk tanulmányféléket hogy legyen rendes forrásod is, ne csak "Lillácska Twillight oldala".

A tudományos magyarázatféléket is beemelheted, pl. a vámpírdenevérek által okozott dolgok vámpírokkal magyarázása - és fordítva, vagy milyen betegségek okoznak vámpírjellegű tüneteket.

A különböző kultúrák vámpírábrázolása is érdekes lehet.

2011. jan. 8. 20:54
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha léteznek vámpírok, akkor sztem inkább Penge-szerűek mint Twilight-szerűek. Csak sztem nem annyira szervezetten, és főleg nem ilyen nagy számban.

De nézz körül, minden nagyobb városban vannak ilyen csoportok, ahol néhány fiatal úgy öltözik és viselkedik, mint a vámpírok. Pesten is láttam párat. És ők tényleg elhiszik, hogy azok.

És akkor még a nyak-fétishről nem esett szó.

Ök a XXI. század vámpírjai, nem Dracula...

(Szerintem egy résznek őket is ki lehetne fejteni szakdoliban, mint a vámpírok hatását az emberekre)

2011. jan. 8. 21:37
 7/15 anonim ***** válasza:
A vámpírok úgy néznek ki mint a sima ember, nincs nagy szemfoguk, nem feltétlenül hófehérek. Viszont az erejük a gyorsaságuk és a gondolkodásuk messze a miénk felett áll.
2011. jan. 9. 02:35
 8/15 anonim válasza:
Igen léteztek vámpírok, de ne a filmbéli vámpírokra gondolj éles szemfog stb. A Havasföldi vajda II. Vlad, akitől mindenki rettegett, az alattvalóit kizsákmányolta, azaz átvitt értelemben szívta az emberei vérét. Kegyetlen ember lehetett, ezért adták neki a Dracul gúnynevet, ami magyarul ördögöt jelent. Ez a vajda ihlette meg Bram Stoker írót, aki megírta a Daracula gróf című könyvet, ahol szó szerint vérszívóként ábrázolja.
2011. jan. 9. 19:44
 9/15 anonim ***** válasza:
Szia drága. Ha még elolvasod akkor én tudok neked segíteni. én is anno vámpírokról írtam dolgozatot aztán szellemekről. nagyon sok anyagom van róluk. sok mindent tudok ajánlani. ha gondolod vedd fel a kapcsolatot és remélhetőleg egy 5kapsz.
2011. jan. 10. 01:04
 10/15 Nigra ***** válasza:

Nekem konkrét ötletem van:D a vámpírok nagyon nagyon hasonlítanak mondjuk a mumusra....az se létezik:D leginkább úgy kellett volna feltenni a kérdést, hogy milyen lenne ha létezne...:D mert NINCS :D régen a pókember volt a divat...pedig az sincs. aztán jött a zombi pl resident evil(szó se róla szeretem a filmet) de attól még zombi nincs:D és lehet, hogy én vagyok elvetemült, de én nem a vámpírokról írnék, hanem azoknak az agyi defektjéről akik váltig állítják hogy "de a sulinkban van egy..." :D

bocsi az OFF-ért:D

2011. jan. 10. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!