Létezik Isten? Imádkozzak?
Személy szrint ateista vagyok, de elt tudom képzelni, hogy van valami 2magasabb rendő". De. Az egyik leghathatósabb érvemet, hogy miért nem vagyok római katolikus, azt megpróbálom leírni, hátha együtt kisütünk valami újat. Szóval, tegyük fel hogy Isten létezik és a biblia ez első szótól az utolsóig igaz. Ebben az esetben Isten minden, csak nem fair ember. Könyörgöm, hogy van az, hogy Pálnak megmutatkozik, hogy igen én vagyok az isten higyj bennem? Ha a mennyországban is ilyen a felállás, akkor inkább az örök kárhozat. Ráadásul számos ateista ismerősöm van és nem vagyok hajlandó úgy a mennybe kerülni, hogy tudom hogy ők még minimum x évet szenvednek a tisztítótűzben.
Ráadásul nem hiszem, hogy azt jó embernek tekinthetjük, aki azért él "tiszta" életet, mert valaki azt mondta neki, hogy különben irgumburgum. Én speciel hiszek benne, hogy a döntéseim csakis rám taroznak(meg akikre hatással vannak), és azokat senki ne bírálja el. Ha egyszer rosszul döntök, akkor mindenki biztos lehet, benne hogy legalább 3 álmatlan éjszakám lesz a rossz döntés miatt. Szerintem ennyi bűnbánat bőven elég, vagy ha mégsem, akkor felemelt fejjel várom a lángokat. Arról nem is beszélve, hogy hány vallás van a világon. Akkor most mindegyikben hiszek egy kicsit, hátha valamelyik valós? Vagy esetleg totózom aztán remélem hogy jól tippeltem?
azt hiszem ennyi, bocs ha kicsit összeszedetlen voltam, vagy ha valakit megbántottam, bármivel. Tényleg nem állt szándékomban.
Azt hiszem én örülök legjobban, hogy egyetértünk. :)
Mostanáig nem voltam benne biztos, hogy "normálisak" a nézeteim.
19:31 voltam
Mi mondja meg a lámpabúra alatt világító izzónak, hogy a benne vákumban lévő kicsiny keresztmetszetű volfram szálon az elektronok átáramoljanak, egyáltalán mi mondja meg hogy áramoljanak? Ki mondja meg, hogy bolygók a nap körül keringjenek a tömegvonzás értelmében, ki mondja meg mi az a tömegvonzás? Ki mondja meg és honnan tudod hogy a világegyetem egy és egészet alkot és nem roskad önmagába hanem szabályokhoz kötve rója ódon köreit, amíg róhatja?
A természet mondja meg, de ő honnan tudja... Mi csak leírjuk a természet törvényeit fizikával, matematikával, kémiával és biológiával. De sosincs egyértelmű és sosincs tökéletes törvényszerűség. S mégis minden létezik mozog és él, tehát mégis van egy egyetemes szabály ami vezérel, ami mindennel összefügg. Nem tudjuk megfejteni a szabályt de létezik, és valószínüleg pofon egyszerű, csak nem a mi számunkra, de akkor ki számára? A szabályok értelmet tételeznek fel, akkor maga a természet értelmes? Mindenki maga dönt. Az ember hajlamos átsiklani és természetesnek venni egy törvényszerűséget amit már lefektetett . Valójában viszont a természeti folyamatok megértéséhez azok leírása és megfigyelése vezetett.
Két idézetet szeretnék még megosztani, ami szerintem kapcsolódik ide:
"Csak kétféleképpen élheted az életed.Vagy abban hiszel,
hogy a világon semmi sem varázslat, vagy pedig abban,
hogy a világon minden varázslat."
/Albert Einstein/
"Szeresd a te népedet, nemzetedet, jobban mint önmagadat, s rajta kívül más isteneid ne legyenek.
Tiszteld otthonodat s a földet, melyen élsz, hogy maradékaid is hosszú életet élhessenek rajta."
/Wass Albert/
00:50, akkor te most, mit is mondasz?
Lehet, hogy az én szövegértésem gázos, de nem tudtam eldönteni, hogy IOsten vagy az ateizmus mellett érvelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!