Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Megint megtörtént, és nem...

Megint megtörtént, és nem hiszem, hogy a macskámnak orvosi problémája lenne?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__11878838-mi..

Megint megtörtént, szaladgált egész nap, kergetett valamit, hajnali egykor pedig megint fújt és úgy nyávogott, mintha ölném.

Tippeket szeretnék, mit lehet tenni, mert ha más nem marad, elviszem valahova (menhely) mert rettegek tőle.

2022. szept. 24. 11:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kétszer fordult elő eddig, de mindig akkor van baj, ha én ott vagyok, a legelső esetnél a konyhába volt ez és a macska követett végig, futott utánam, most a szobába jött rá, és ott fújt szóval valószínű én vagyok a probléma
2022. szept. 24. 15:03
 12/19 anonim ***** válasza:
Akkor rád van tapadva valami, vagy valaki. Létezik ilyen, sajnos.
2022. szept. 24. 15:07
 13/19 anonim ***** válasza:
Van olyan is, amikor a macska nyugis, szeret, oda megy hozzád, vagy mindig ilyen ellenséges? Gyakran lát? Ott laksz te is vele?
2022. szept. 24. 15:09
 14/19 A kérdező kommentje:
Mindig nyugis, bujik, velem alszik, mellettem, rajtam, allandoan rajtam van, ugy mosogatok, hogy felveszem, mint egy gyereket, ezert nem ertem, minden elojel nelkul csinalja ezt, tegnap meg mellettem aludt, jatszottam vele, es kesobb bolondult meg. Ezert nem ertem es ezert felek, minden nap lat, minden nap ugyanaz a rutin, hazaerek munkabol, enni adok neki, felveszem es simogatom, ugy csinalok mindent, hogy rajtam csung, ugy eszek, hogy az olembe van, ugy furdok, hogy a zuhanykabin mellett fekszik, nem tudok elmenni nelkule wc-re, be kell engednem, kulonbsen sir. Teljesen jol megvagyunk, ezert nem ertem es emiatt remiszt meg borzalmasan
2022. szept. 24. 15:15
 15/19 anonim ***** válasza:
Ez így döbbenet, nagyon érdekes. Mi történhet olyankor? Mit lát, vagy mit érzékelhet.
2022. szept. 24. 18:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Hmm érdekes dolog ez. Sok macskám volt már. Kijárós is volt, szoba macska is volt. Fiú, lány cica is volt a családban, szóval van tapasztalatom, ezen kívül nálam bizony történtek már parajelenségek és én érzékeny vagyok efféle dolgokra, úgymond eleve többet érzékelek a valóságból, mint illene. Nos, való igaz, ahány macska, annyi egyéniség és bizony, másabb az érzékelésük, mint nekünk. Tudnék érdekes dolgokat mesélni..de próbálom rövidre fogni.

Nálunk legelőször nagymamám élt át durva macskatámadást, amikor a költöző szomszédasszony ráhagyta a vemhes macskáját és hogy az állat ne szökjön vissza, bezárva tartotta a szobájában. A macska pár napig tűrte, aztán egyszer az összes fogával, körmével nagymamám torkának ugrott, amikor ő az ajtón gyanútlanul belépett. Szerencsére mamám sem volt kevésbé vérmes teremtés, így a macskát nemes egyszerűséggel letépte magáról és átdobta a kerítésen, vissza a feladónak. Így mindketten életben maradtak és végül csak az újszülöttek kerültek hozzánk, az öreglány ottmaradt a beköltöző családdal, végül nem tudom, mi lett a sora. A lány macskák, főleg a bagzók, vagy vemhesek néha okozhatnak kellemetlen meglepetéseket. Szeszélyesek...

Ezen kívül még minimum 10 macska élte le velünk életét és veszélyes támadást egyiküktől sem kellett elszenvednünk, bár zömében ivartalanított kandúrok voltak ezek. Noha én kiskoromtól érzékeltem furcsa dolgokat a lakóhelyeimen és van rá erős gyanúm, hogy "van rajtam valami", egyik macskánk sem kergült meg soha tőlem, bár igaz, nem is figyeltem őket ilyen szempontból...

Maradva egyenlőre gyerekkoromnál: én anno kutyáktól tapasztaltam hasonlóan indokolatlan támadásokat. Köztük saját kutyáktól is, akik pajtásaim, védelmezőim voltak. Az idegen kutyától ez teljesen oké. De amikor a család kutyái viselkedtek úgy, mintha nem ismernének fel és megugatnak, támadólag jönnek felém, holott semmi különöset nem csinálok, csak teszem a szokásos dolgaim, a szokásos öltözetemben, stb..na, az már ijesztő. Mindkét eset után a kutyák hirtelen mintha "feleszméltek volna", elszégyellték magukat, elbújtak. És soha többet nem fordult elő hasonló. Én akkor őket láttam "másnak". Furcsa élmény volt. Szüleimmel sosem csináltak ilyet.

Visszatérve jelenre: most van egy szobamacskám. Fiu.Néha rájön a bolondéria és játékból támad, előugrik a fotel mögül és levadász, a játék hevében meg is karmolja a bokám, erről nem lehet leszoktatni, de tudom, hogy ilyenkor játszik. Néha viszont idegből ugrik nekem, de ismerem a rigolyáit, ha beparancsolom az erkélyről pedig még maradna, vagy este az ágyban véletlen megbököm alvás közben a lábammal, akkor számíthatok rá, hogy kirojtozza a lábamat, mert ezekre allergiás. Tudom, hogy esténként ő is jobban fosik, nem szivesen megy ki az előszobába, nyugtalanabb, jár a farka, valami nem oké...Ilyenkor rámhozza a frászt. Éjjel 2-4-ig nem tud aludni, akárcsak én. Látom, hogy nyugtalan, de hozzám bújik és dorombol, talán véd, nyugtat, vagy magát nyugtatja így, mert ő is érez valamit...

ebben az időpontban rendszeresen felébreszt.

Volt egy fura eset vele.. A radiátoron aludt, a radiátor felett van az ablak. Szép, szélcsendes idő volt, nem láthatott semmit. Egyszercsak leugrott a radiátorról és meredten nézte az ablak egyik részét és hátrált, kb két percig csinálta ezt. Én is néztem oda, ahová ő, de semit nem láttam ott, zaj sem jött kintről, de ő látott valamit.

Én elképzelhetőnek tartom, hogy vagy rajtad lát valamit, amit te nem érzékelsz, vagy rajta van olyankor valami. Bármikor eleted során tapasztaltál-e már furcsa viselkedést állatok (vagy akár emberek) részéről? (most nem hétköznapi furcsaságokra gondolok,hanem ami tényleg nem magyarázható racionálisan). Illetve szoktál-e érzékelni tapasztalni különös dolgokat otthon vagy bárhol máshol a környezetedben? Pl jelenlét érzés, holott egyedül vagy, furcsa balesetek, különös parajelenségek a környezetedben? Vagy bármi efféle? Mióta lakik veled a cica? Ahoyg írtam, én már tudom, milyen esetekben számíthatok a macskámtól "büntetésre": véletlenül este belerugok mikor alszik, beparancsolom az erkélyről, lépcsőházból, de ő még maradna, vagy odapisil valahova (néha sajnos csinál rosszaságot..) és felfedezem, akkor még neki áll feljebb...Vagy nem a fogára való kaját kapja. Ilyen esetekben lesz szémbes és akár komolyan nekem is ugrana, szóval próbálom elkerülni ezeket a helyzeteket. Lehetséges, hogy még nem ismered minden rigolyáját, talán valami bűnöd van olyankor, próbáld kifigyelni, mi lehet az, amivel őnagyságát óvatlanul feldühítetted.

2022. szept. 24. 19:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem 3 macskám van. Az egyik nekem is szokott fura dolgokat csinálni. Beült a szekrénnyel szembe pár napja és fújt meg morgott, persze a szekrényre pedig 3 éve minden nap ugyan azokat a bútorokat látja. Szerintem ők látják azt, amit az emberek nem.

Nem szoktál megsímogatni idegen állatot és nem annak a szagát érezheti? Mert amiatt is balhéznak.

Mikor a harmadik macskánkat hazavittem 1 hétig fújt meg morgott rám a régi cicám. Először megsímogattam a kicsit aztán megszagoltattam a régi cicámmal a kezem,ne tudd meg, hogy megtámadott. 😆 Menekültem előle a lakásban, jól elverte a kezem párszor,mikor meg akartam símogatni.

2022. szept. 24. 22:55
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egyáltalán nem természetfeletti. Valami baja van a cicának.

Vagy esetleg történik paranormális is a házban? Random kikapcsol valami, eltűnnek dolgok stb.

Mert nem, és csak a macskával van gond akkor ezt elvethetjük

2022. szept. 25. 09:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Ne csak simogatást kapjon macsekod, hanem játszanod is kéne vele. Olyan játékot, amiben jótékonyan lefárad.
2022. szept. 26. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!