Ki hisz a szellemekben? (Közvélemény kutatás)
Az, hogy az ember KRITIKÁTLANUL elhisz valamit, vagy pedig utánajár - amennyire lehet - az bizony intelligencia kérdése.
Akinek saját tapasztalata van, arra ugyanez vonatkozik.
Hogy lehet egy szellemnek utánajárni?
Ahogy minden más, hasonlónak is:
1: GONDOSAN ellenőrizni a híreket. Mennyire megbízható emberek, milyen jelleműek, képzésűek, milyen állapotban. Voltak-e gyógyszerek, módosult tudatállapot, stb. Van-e dokumentum: fénykép, hang - és ezek elemzése mit mond?
Egyáltalán: mennyire jellemző és elfogadott a szellemek jelenléte?
2: ISMERNI a vonatkozó szabályokat, fizikai törvényeket. Jó, adódhat olyan is, amit nem ismerünk. DE amit ismerünk, az mit mond erről?
Például az energiamegmaradás törvénye?
21/
Nyilván nem minden egyes keresztény tanulatlan, de a vallásos emberek között az alacsony intelligencia/ rasszizmus/ homofóbia sokkal gyakoribb, mint az ateistáknál.
Mint ahogy a mások gyűlölete, vagy csak lenézése is.
Jól látszik ez a pontozáson.
Közel 5 évig volt alvási paralízisem, én is folyton magamon tapasztaltam a horrorfilmek egész eszköztárának megjelenését. Borzalmas volt így élni, de az oka az volt hogy így jött elő a sok szorongás, kiszolgáltatottság, ami nappal is nyomasztott, de öntudatlanabb állapotban elszabadultak a dolgok.
Sose voltam akkora gyökér, hogy azt higgyem, ezek akkor tényleg ott történnek körülöttem, sosem merült fel, és nem, nem voltak ilyen jelei hogy tényleg el volt tépve "valami" ébredés után, vagy rajtam volt a "nyoma", ezt csak a filmekben csinálják, mert így lesz para. De vannak olyan betegségek, amik az ilyeneket tényleg valóságnak fogják fel, tipikusan a paranoid skizofrénia, sajnos itteni kommentelőből is volt ilyen, aki azt hiszi hogy szellemek vannak akiknek nincs jobb dolguk, hogy folyton baszakodjanak vele úgy hogy megijesztik az állatait és zörögnek a bútorokon. Ezek mögött vagy komoly feldolgozatlan traumák vannak, vagy az agy funkcionál így, ami leírhatatlanul bonyolultan működik, hisz képesek vagyunk akarattal, vágyakkal komplett "filmeket" vetíteni magunk elé.
Az én esetemben ezeket a félelmeket sikerült lezárni és már nincsenek jelen, és már évek óta nincs ez a paralízis se szerencsére, de egyébként se menekülni meg reszketni akarnék ha látnék egy világító szemű lényt a sötétben, hanem beleköpnék a szájába és tökön rúgnám, csak azt is érzékeltetve az összes ilyen gyökér démonképzetnek csak addig van értelme, amíg te legitimálod azzal hogy oktalanul félsz tőle, ha nem félsz és mentálisan nem kerülsz ilyen állapotba, akkor bohócot tudnál csinálni az egész démonból, ami nem illik a képbe, ezért nyilván nem is idézed meg magadnak.
Nagyon naivnak és gyökérnek kell lenni ahhoz, hogy csak azért mert valaki hall valamit a szekrényből, akkor azt tartsa a leges legvalószínűbb lehetőségnek, hogy "tehát az létezik", mintha erről nem lehetne már konkrétan beazonosítva többmillió kutatással bejártan tudni a pszichiátrián. Gyógyszereket fejlesztettek már ki ilyenekre, aminek segítségével tünetmentesen tartható egy olyan ember, aki amúgy kaszabolna a saját családjában... de nem... annyi idióta van, aki szerint ha valami mintha lett volna a falon, akkor már holtbiztos hogy ő tudja hogy szellemek léteznek, beszarás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!