Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Az ateisták miért akarnak...

Az ateisták miért akarnak meggyőzni arról, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés
Beszélgettem sok ilyen emberrel, akik nem bírták elfogadni a hitemet, és mindenáron meg akartak győzni arról, hogy amiben hiszek az hülyeség. A kérdésem arra irányul, hogy miért fontos valakinek az, hogy valaki más miben hisz. Nem ártok vele senkinek, az én életemben pozitív hatása van a hitemnek, motivációt ad. Miért akarná valaki ezt elvenni?

2021. ápr. 12. 09:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Amiért a teisták Isten (valamilyen) létezéséröl.
2021. ápr. 12. 10:50
 12/22 anonim ***** válasza:
94%

Én nem akarok meggyőzni senkit, pont ellenkezőleg, hozzám csendezgetnek be a hittérítők.

Nekem tök mindegy, ki miben hisz, csak ne okoskodjon, csak fogadja el.

2021. ápr. 12. 10:59
 13/22 anonim ***** válasza:
54%

"Nincs ennek semmilyen negatív következménye."

Az a baj, hogy ez NAGYON nem így van!

Legalább 50 évvel tartana előrébb a fejlődés, ha 500 éve eltűntek volna a vallások.

Gyakorlatilag minden mai probléma meg lenne már oldva, a rákon kívül. Annak is csak maradványai lennének már.

Sokkal jobb lenne az életünk.

2021. ápr. 12. 11:03
 14/22 A kérdező kommentje:

Én sosem erőszakoskodtam senkivel ilyen téren, tisztelem mindenkinek a hitét, viszont ha károsnak érzem, akkor szólok. (pl. oltásszkeptikusok, laposföldhívők) Tehát véleményem szerint az a káros, ami a valóság megismerésében gátolja az embert. Ezért nem szabad kizárni semmilyen logikailag lehetséges tényezőt, mint pl. Isten létét. Viszont aki kizárja, csak akkor válik károssá, ha mondjuk engem sértő hangnemben elítél a nézeteim miatt, ezáltal engem lelkileg bánt vele, mert elutasítja a gondolatrendszerem, ráadásul elég agresszívan. Ugyan ez a véleméyem a vallásos hittérítőkről, mert ők meg biztosan állítják, hogy Isten létezik, mintha az egy tény lenne.

Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, kedves válaszolók, hogy miért kell feltétlenül beállni az egyik oldalra. Miért olyan hihetetlen, hogy valaki a tudományban és Istenben is hihet? Kötelező a megosztottság?

A szélsőséges példák felhozása szerintem nem érv, mert minden témában van szélsőség, de a mai világban ez nem mindig jellemző (főleg a múltból felhozott szélsőséges példa). Egyszerűen nem illik bele a mai világba, nem illik a korszellemhez. Az világos, hogy a történelem során sémákat figyelhetünk meg, viszont nem minden séma, ami annak látszik.

A sötét középkorban történt dolgokat nem is részletezném, az kifejezetten káros volt a fejlődésre. Engem leginkább az orvostudomány fejlődésének szabotálása érint rosszul, de egyéb aszpektusok is vannak. Mivel tudományos pályára készülök, azt nem mondanám, hogy engem akadályozna a hitem bármiben is, sőt egy spirituális élmény vezetett tudományos utakra.

2021. ápr. 12. 11:39
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"az orvostudomány fejlődésének szabotálása"

Az a baj, hogy ez még napjainkban is így van. Lásd: őssejtkutatás.

2021. ápr. 12. 11:43
 16/22 A kérdező kommentje:
Na igen, az pl. elég káros.
2021. ápr. 12. 11:46
 17/22 Grimfox ***** válasza:
71%
Ugyan abból az okból, amiért bizonyos vallások térítenek. Szerintük ők birtokolják az igazságot, amit mindenkinek el kéne fogadnia. A tévedés lehetőségét elvetik. A gond mindkét oldalon, hogy hitre alapozzák a meggyőzési kényszerüket. A vallásos térítőknél ez nem kérdéses, nem is meglepő. De az ateistáknál már furcsa. Az ateisták nagy része nem jártas mélyebben egyik tudományágban sem, csak elhiszi, amit a tudomány területein jártas személyek megállapítottak. Mindegy, hogy a hit tárgya vallásos, és szellemi, vagy materiális. Mindkettő hit, nem pedig közvetlen ismereten alapuló meggyőződés.
2021. ápr. 12. 11:58
 18/22 ...Laci ***** válasza:
63%

Saját példámat tudom elmondani. Korábban ateista voltam, ami az elmúlt rendszer hatása is volt részben. Meg voltam győződve, hogy a vallásos emberek bolondok, vagy legalábbis jól félrevezették öket. Csak az zavart, hogy mennyi értelmes ember van közöttük!

Ma hívő vagyok és azt látom, hogy mennyi értelmes ember van az ateisták között is.

Akkor a puszta jó szándék vezérelt, hogy meggyőzzek másokat az igazamról. Lényegében hívőként ugyanez a jószándék vezérel engem, hogy meggyőzzek egy ateistát is az igazságról.

De alapvetően nem pusztán logikai síkon fogadtam el Isten létét, hanem egy élmény által. Ezért tudom, hogy értelmetlen próbálkozás a logikai meggyőzés, csak szeretettel lehet. Az embert szerintem jobban motiválja a szeretet és az érzelmek, mint a logika. De keressük az értelmet mindenben és ez a helyes.

2021. ápr. 13. 07:15
 19/22 anonim ***** válasza:
38%

Mert dogmatikusak.

Igen, ők is vallásosak, és téríteni akarnak.

De mint a dogmatikus hívőknek, úgy a dogmatikus nem hívőknek sincs tapasztalatuk az isteni létről és létezésről.

2021. ápr. 13. 07:34
 20/22 anonim ***** válasza:
63%

Akár dogmatikus akár nem, akár Istennek hívjuk akár nem, azt kellene felfogni az ateistáknak hogy nem csak egyetlen út vezet oda az őésszerű bizonyításuk. Az ateisták ott keresnék ahol nincs Isten. A Tudás éppen Isten tiltitt "fája" volt, és a bizonyítás a Tudás eszköze.

Tehát Isten ott van amit Laci mond a szeretetben. A szeretet éppenhogy nem tudás. Nem lehet tudással és bizonyitással elérni.

(és melyikért érdemesebb élni a Tudásért vagy a szeretetért?) Krisztus összes cselekedetéből és beszédéből derül ki hogy Ő az Isten Fia. Ne jöjjön ateista ezt cáfolgatni és ellenkezni, amíg el nem olvasta az evangélium okát addig egyszerűen nem vitapartner ebben. Ők úgy okoskodnak hogy nem olvasták el az evangéliumot.

Távolról és érintetlenül mesekönyvezgetik, rendben akkor álljon neki úgy olvassa mintha az mesekönyv lenne és ha végigolvasta kérdezzük meg hogy ki lehet e találni ilyen történeteket és beszédeket? Innentől érdemes Istenról vitatkozni.

Egy filmről egy könyvről sem lehet vitatkozni úgy hogy nem olvassák el.

2021. ápr. 13. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!