A kísérteteket miért ábrázolják mindig "lepedőben"?
Figyelt kérdés
Honnan jön ez?2021. márc. 25. 20:31
1/8 anonim válasza:
mert le akarják leplezni őket. Ha nem lenne mit levenni, akkor a szellemeket homály fedné.
még a rasszista vonalra tudok gondolni:
2/8 Grimfox válasza:
Valószínű a spiritiszta szeánszok idejéből származik. Azaz a 19. század második feléből. Persze a csaló spiritiszták szeánszain jelentek meg így a szellemek. A magyarázat erre az volt, hogy formát adnak az anyagtalannak. Valójában persze a segéd bújt a lepel alá. Használtak még fátylakat, és hasonló szöveteket is, nem csak a hagyományos fehér leplet.
4/8 anonim válasza:
Mert a halottakat lepedobe burkoltak (evszazadokkal ezelott)?
6/8 Metionin válasza:
Szerintem a halotti lepel miatt.
7/8 anonim válasza:
Én mindig azt hittem, hogy azért dobnak vagy dobtak rájuk lepedőt, hogy lássák a formájukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!