Menyire gonosz az ördög?
báál zebub a baal-z'buth torzulása mi a test halálát és a sírveremhez hasonlít, vagy a barlangokhoz... sötét, sivár és hideg hely az emberiség sírja az alvilág maga
baál meg egy Kánaáni viharisten, ismerős gyakran előhozott történettel. nevének jelentése 'úr, uralkodó, férj' volt.
a vádló szerintem nem Helel hanem shamael lehet.
ahol helelt felhozzák ott a történetben egy király bulásásnak a gúnydalában van. ki uralkodása során ragyogott diadalában mint a hajnalcsillag, de mint minden csillag az égen egy nap lehullik.
A fenevad a kígyó sokban hasonlít a mindgád kígyóra Jormungand-ra a története Lokiéra. a kígyó mérgez, cselt sző ki más lehetne mint az angyal kinek még a neve is az, hogy Isten mérge, Shamael.
Bár én is a legfényesebbet mártanám be. Hogy az emberek a Fényhozót utálják és ne az Ármányost.
Nekem az ördög, erdei szellem. a démon alvilági lény ki nem léphet ide.
a rossz az ami élet ellenes, és az Isteni erő az élet maga, a pusztulás az "ellensége"/ ellentéte
az daás, alkotás, termesztés, s minden mi örömeöt és boldogságot ad az isteni vagy Istentől van, az mikor elvesztés, a rombolás a gyász, s minden mi bánatot szomorúságot hiányt és ürességet okoz vagy a lelkiismeretfurdalás, meg az ezekből fakadó érzéseket, pl irígyság kevélység...stb azok a Sátánól ered, az ördögi kín.
az egyik telitettség érzet (Kicsattan az örömtől) a másik örökös hiány (telhetetlen)
lehet az ember vallásos, szellemi vagy materialista ateista. ezek jelen vannak mindenhol, csak a vallás másképp nevezi ezeket. sarkosan?
#19 semmi izé, csak a tiéd fogott meg a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!