Mi van ha létezik a pokol?
Mi van ha nem is olyan értelemben ahogy a keresztények mondják de létezik valami hasonló létsík? Ahol tûz és erõ lüktet és átszövi ezt a világot olyan formán, hogy párhuzamos vele. Úgy értem ezt hogy minden ami van a része ként mûkôdik de csak az látja aki kapcsolatban áll vele.
Egy dolgot kérek. Ne írjátok azt hogy ha hiszek benne létezik ha nem nem.
Mi a véleményetek?
Érdekes gondolat, roppant érdekes.
Igazából szerintem nem lehet megállapítani, hogy létezik-e. Élénk a fantáziám , szóval elképzelni el tudom képzelni.
Akkor, amikor a Biblia íródott, nem a Pokol, hanem a Gyehenna tüze égette az elkárhozottakat.
Jeruzsálem az ókori városokhoz képest is tiszta város volt. Szemete nem az utcán, hanem a(z északi) városfalon kívüli szeméttelepre került. Ide került a szeméten kívül, temetetlenül a vétkesek, a kivégzettek hullája is. Ez a szeméttelep állandóan izzott, égett, füstölt.
A szeméttelep akkori neve: Gyehenna.
Így már érthető, miért égette a Gyehenna tüze a törvény ellen vétkezőket haláluk után.
.
A Biblia nem csupán a hit alapja, vagy mesék gyűjteménye, hanem megalapozottan történelmi tényeket is tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!