Meditálás alatt miért látok bevillanó lila és zöld színű fényeket? És egy szempárt?
3 hónapja kezdtem meditálni napi rendszerességgel 1 órát.
Kezdetben intenzív fejfájásom volt tőle, de az már elmúlt vagy nagyon ritkán észlelem.
Bevillanó fényeket látok 10-15 másodpercig ami kb percenként ismétlődik. Legtöbbször zöld és lila színű fényeket.
Gyakran látok egy szempárt is vagy 1 "szemet".
És érthetetlen alakzatokat is szoktam látni.
A fényeket késő este a sötétben is "látom" meditálás alatt.
Néha körívben rajzolódnak ki a fények és a kör közepén sötét színt látok.
Nem vagyok cukorbeteg és a látásom is tökéletes.
Kezdetben egyáltalán nem tapasztaltam ilyeneket.
Volt már nektek hasonló tapasztalatotok?
Köszönöm
27/nő
regebben amikor meg en is meditaltam felvillanó kék fényt láttam! Én már akkor felébredt kundalini állapotában voltam és azt olvastam hogy a hinduknál a kék fény az isten színére utal!
https://www.youtube.com/watch?v=30PBLsNQttg
Mint tudjuk a hinduknál az ember azért meditál és jógázik hogy a kígyó erő felébredjen az egyénben és isteni felismerése legyen (megvilágosodása)és ekkor tudatába kerül annak hogy nem fog meghalni mert ő maga lesz isten!
Ez az ígéret: ha ezt teszed istenné válsz és nem fogsz meghalni és mindezt a kígyó erő által! Nem ismerős?
Hasonló történet van a Bibliában is amikor a kígyó lázadásra buzdította az embert Isten ellen. Azt mondta : dehogy haltok meg hanem olyanok lesztek mint Isten
Egy zsidó rabbi szerint, aki tanulmányozta a keleti vallásokat azt mondta, hogy az ő tanításuk és könyveik szerint, amikor valaki kék fényt lát felvillanni vagy kék fényt vizionál, az a legalacsonyabb rendű szín, ami létezik és erősen kell imádkozni az egyénnek, hogy ne ezt a szint lássa vízióban! Azt is mondta a rabbi hogy az Oxfordi Egyetem Újsága több kutatói munkát összegyűjtött a vallásokról , köztük 3 PHD filozófiai doktorok tanulmányait, és arra a következtetésre jutott hogy a hinduizmus elsődleges terjesztési útja és módja nem más mint a fizikai jóga gyakorlása! Vagyis a fizikai jóga gyakorlatok nem különíthetők el a hinduizmus szellemiségétől. New York államban ezért is adómentesek a jóga stúdiók mivel elsősorban nem fizikai gyakorlatnak minősülnek hanem spirituális tanításnak!
https://www.youtube.com/watch?v=T7RYzjxwKoM
De van egy másik szál is a jeziditák vallásával és szokásaikkal kapcsolatban! Ha valaki nem tudná ez egy közel keleti népcsoport Irakban akiknek eléggé sajátos vallási szokásaik és hitrendszerük van. Ők ugyanis nem Istenhez imádkoznak hanem a legmagasabb rendű angyalhoz aki a jelenlegi Föld helytartója amit azzal nyert el hogy büszkeségében nem hajolt meg az ember előtt mivel az sárból lett gyúrva!( Most akarva akaratlanul is Luciferre asszociálok mert ő volt a legmagasabb rangú angyal a bukása előtt és mint tudjuk nem akarta az embereket szolgálni mivel szerinte mi jóval alacsonyabb rendűek vagyunk, de mindenki döntse el maga hogy erről mi jut eszébe) A jezidik szokásaihoz hozzátartozik hogy amikor imádkoznak a Nap felé fordulnak. Amúgy érdekes hogy a jógában is van egy gyakorlatsor amit keleten Nap imádásnak hívnak de ezt nyugaton átnevezték nehogy ellenérzést váltson ki a keresztény kulturájú nyugatiaknál! A másik érdekes dolog, hogy a jezidik nem viselhetnek kék színt mivel az annak az angyalnak a színe aki most a Föld felett uralkodik és akihez ők imádkoznak! A büszke páva angyalé akit Isten legelőször teremtett meg és aki nem akarta az embereket szolgálni ezert a Teremtő Isten a pokolra küldte majd ott annyit sirt hogy konnyeivel kialudt a pokol tüze és igy megkapta jutalmul a Föld és az emberek feletti uralmat.... Hát erről is el lehet gondolkodni!
Yazidis revere dark blue as extremely holy and, thus, don't wear the color. They also reportedly disallow marriage in April, brides wear red — and many members won't eat pumpkins or lettuce, according to Thomas.
Szia!!
Jött normális válasz erre a kérdésedre azóta? Mert èn ezeket pont most élem át és fogalmam sincs, hogy mi van.. szóval, ha többet tudsz már akkor kérlek oszd meg velem is!
Nagyon köszönöm!!
Szia! Én ugyanezeket tapasztalom évek óta - kb. 5 éve meditálok - geometriai formák, háromszög, kör, ötszög, aztán önmagába forduló energiagömb, amit az atomok mozgásánál is meg lehet figyelni, ilyen jellegű, ami a figurát körbeveszi: [link]
Lila színt látok aktívan, de a fehér fények szinte mindig megvannak.. mióta egyre többet meditálok, sötétben alvás előtt is látom őket, sőt, néha olyan erősen villannak be, mintha egy reflektort kapcsoltak volna fel - nem egyszer keltem fel azért, mert azt hittem valóban ez történt, közben meg nem.
Nagyon megörültem a kérdésednek, most éreztem úgy, hogy rá kell ezekre keresni.. jó tudni, hogy nem vagyok, vagyunk egyedül. :) (teljesen egészséges 28 éves lány vagyok, #noalkohol, #noszerek)
Én annyira jutottam a kutatásomban, hogy a lila szín a koronacsakra, a fejlődés, mengnyílás színe, a fehérbe vált, részletesebben itt:
Korona csakra (Sahasrara) színe az ibolyalila, és árnyalatai, ahogy tisztul egészen a fehérig, hozzárendelt eleme a fény, uralkodó bolygó a Hold déli, vagy leszálló csomópontja. A korona csakránk megfelelő működése felelős a megvilágosodásért, az Univerzummal, és Istennel való egyesülésért, a belső nyugalomért, kiegyensúlyozott személyiségünkért.
Kvázi a gyakorlatok, amiket csinálsz, igen is hatnak, tisztítanak. Remélem azóta is aktívan csinálod. :)
A szaruhártyaleválás pedig hülyeség, a szerzetesek nagyja látássérült lenne, és a legtöbb oldal ami erről ír az kamudomain oldalakon lévő átfordított orosz/egyéb domainen lévő cikkek, amiket megnyitva vírust kap a böngésző/a gép - viszont jót röhögtem x)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!