Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Meditálás alatt miért látok...

Niceszisz kérdése:

Meditálás alatt miért látok bevillanó lila és zöld színű fényeket? És egy szempárt?

Figyelt kérdés

3 hónapja kezdtem meditálni napi rendszerességgel 1 órát.

Kezdetben intenzív fejfájásom volt tőle, de az már elmúlt vagy nagyon ritkán észlelem.

Bevillanó fényeket látok 10-15 másodpercig ami kb percenként ismétlődik. Legtöbbször zöld és lila színű fényeket.

Gyakran látok egy szempárt is vagy 1 "szemet".

És érthetetlen alakzatokat is szoktam látni.

A fényeket késő este a sötétben is "látom" meditálás alatt.

Néha körívben rajzolódnak ki a fények és a kör közepén sötét színt látok.

Nem vagyok cukorbeteg és a látásom is tökéletes.

Kezdetben egyáltalán nem tapasztaltam ilyeneket.

Volt már nektek hasonló tapasztalatotok?

Köszönöm

27/nő

2019. máj. 20. 19:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
27%
Milyen szerencse, hogy tele vagyunk ennyi buddhista meg krisnás, hatalmas tudású guruval.
2019. máj. 21. 08:29
 12/24 anonim ***** válasza:
84%
Szia Kérdező! Nem tudom megfigyelted e a szemet, hogy néz ki? Nem a sajátod esetleg? Figyeld meg a szemszínt. :) Ha a sajátodat véled felfedezni benne az a belső látásodra utal. Nekem úgy kezdődött régen, hpgy a saját szemem nézett vissza rám a nagy feketeségből. Mik azok az érthetetlen alakzatok, megkérdezhetem?
2019. máj. 21. 17:27
 13/24 anonim ***** válasza:

A szamatha meditációnak vannak mellékhatásai én siné néven tanultam, de ugyan az.

Meglehetősen komoly mellékhatásai lehetnek.

Nem lett csendesebb a helység ahol gyakorlod véletlenül?

Illetve javaslom, hogy attól kérdezz akitől tanultad.

vagy ha más nem akkor a buddhista főiskola tanári karából valakivel. nekik van tapsztalatuk ezzel.

2019. máj. 21. 17:43
 14/24 A kérdező kommentje:

Az érthetetlen alakzat alatt azt értem/látom hogy 5szögletű valami, néha mintha egy ember is kirajzolódna de mégsem, amolyan geometriai formáknak mondanám. De pontosan nem tudom megnevezni hogy az egy tárgy vagy mi lenne.

A színes fények viszont elképesztőek. Szórakoztatnak. Sokszor azokról kell elvonnom a figyelmemet vissza a lélegzésre. Amikor megjelennek a fények, egyáltalán nem gondolkozok. Csak csodálkozok rajtuk.

Köszönöm Mindenkinek a kommenteket!

2019. máj. 21. 18:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

#12 vagyok.

Igen a fények és geometriai alakzatok is csodaszépek. :) Ha 20 éven keresztül napi szinten tapasztalod majd, akkor is ugyan úgy fogod csodálni,mintha első alkalommal látnád,mert mikor ezek a fények megjelennek minden gondolat megszűnik csak figyeled a fényt és ami benne van. Mindig valami újat is mutat.

Nálad ez még csak a kezdet, hogy nem tudod pontossan mit is láttál, de lehet majd idővel tisztulni fog a kép és igazán érdekes onnantól lesz, ha hang is csatlakozik a kép vagy film mellé. Sok sikert kívánok neked! :)

2019. máj. 21. 23:27
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát neharagudj, de az sok h 1 teljes óráig meditálsz. 5-10-15 max 30 percig kellene csinálnod.

nekem volt h véres lett a székletem s véreset hánytam. nagyon erősek a meditációk. veszélyesek is lehetnek. én 3 óráig csináltam és későn szóltak nekem.

volt akinek leválltak a szeméről a szaruhártyái.

nézz utánna a neten a szaruhártya leválásának.

szóval azért látsz fényeket. vigyázz!!!

alakzatok- a 3. szemed aktiválódik. de sajnos a budhisták nem tudják h hogyan kell valójában kinyitni. legelsőnek nem látnod kellene hanem érezned. aurákat kellene érezned. másokét, magadét és esetleg szellemekét. az egész testeddel kellene ezt érezned. amojan friss és könnyed érzéseket vagy nehéz lehúzó érzéseket. aztán az aurákat kellene látnod. aztán konkrétan a szellemeket. - a szellemek valójában nem ilyesztőek mint ahogyan a filmek mutatják.

szempár: írd le h pontosan mijenek. fehérek?

mert ha full fehérek vagyis fehéren világító szemek-egyes szellemes képeken és videókban vannak.

azok nem szempárak. az nem valamijen lény szemei, az valami kapu, átjáró, csatorna vagy valami ijesmi. másik dimenzió csatorna. na azon keresztűl jöhetnek szellemek s mindenféle lények.

2019. máj. 22. 00:09
 17/24 anonim ***** válasza:
14# nem csodálom :) nem 3D-s tapasztalat és így nehéz is lenne 3D-ben meghatározni 😂
2019. máj. 22. 01:01
 18/24 anonim ***** válasza:

Miértnem írja ki sohase senkisem a felhsználó nevét? elég bonyolúlt így a kommunkiáció. a gyakorikérdésekben nem az van h bátran kérdezhet vagy írhat bárki bármit? na mindegy.

lényeg h azért a neten is utánna lehet nézni a tüneteidnek. nemcsak spirituális tapasztalatokat lehet szerezni a meditálásokkal, hanem sajnos azért fizikai elváltozásokat, ideiglenes betegségeket-ha túlzásokba esünk és sokszor vagy sok ideig csináljuk. sok ez az egy óra. szerintem csökkentsd le az időt.

2019. máj. 22. 06:40
 19/24 A kérdező kommentje:

Kedves ChristalAstar!

Ettől a szaruhártya leválástól kicsit megijedtem.

A meditáció időtartamát visszacsökkentem 15 percre.

A szerzetesek napi 6-8 órát meditálnak. Őket nem fenyegeti a szaruhártya leválás?

Nem akarok kötekedni, ne érts félre kérlek.

Ezek után nem biztos hogy fényeket szeretnék látni. A gond az, hogy kb 5 perc eltelte után már jönnek a fények maguktól. Nem én akarom hogy jöjjön és a légzésre koncentrálok.

Legtöbbször zöld és lila színű fényeket látok.

Amikor este lefekszek az ágyra sötét van. Akkor nem látom olyan intenzíven a színes fényeket. Viszont érdekes módon a fehér szín kezdene kibontakozni. Olyan minthogyha egy fehéres szürke fátyol lenne előttem amit folyamatosan reszelnek, és vékonyodik így a fehér szín egyrejobban erősödik. Egyetlen egyszer kb fél másodpercig láttam bevillanni teljes fehérséget és akkor abban a pillanatban a szívem is hevesen elkezdett verni aztán visszaállt minden.

A szempár amit látok fehér színű.

2019. máj. 22. 08:48
 20/24 anonim válasza:
100%
Én kék fényeket szoktam látni, röviden felvillanni. Amúgy ne nagyon számíts rá, hogy itt sok hiteles választ kapsz, mert sok a bolond, mindenféle elképzelésekkel, amiket igaznak hisz. Inkább azt az embert kérdezd, akitől a meditációt tanultad, vagy a samatha / vipassana rendszer valamelyik vezetőjét.
2019. máj. 22. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!