Szerintetek az állatoknak van lelke? Ha mondjunk a szúnyognak nincs, de a kutyának van, akkor hol a határ?
Mi az a lélek?
Az állatok fejlettségétől függően más-más szintű a "lelkük", de az nem annyira elkülönült és tudatos, mint az emberi lélek (vagy más fejlett, értelmes lény lelke).
Az én hitem szerint mindennek van lelke, vagy inkább valamiféle rezgése, ki hogy nevezi.
A szúnyogot még nem volt alkalmam megfigyelni, de pl. érdekes a bogaraknál, ha észreveszik az ember, vagy vmi akadály jelenlétét akkor megtorpannak, kikerülik, vagy éppen halottnak tettetik magukat a veszély - számukra vélhető - elhárulásáig.
Ez ugyan pont a "lélekre" nem bizonyíték, de valamiféle gondolkodásra, vagy intelligenciára szerintem eléggé meggyőző.
Növényeknél ua., amit már kísérlettel bizonyítottak is.
Nincs határ, mindegyiknek van igazi lelke, ami az élőlény mögött húzódik meg latensen, sem térben sem időben. Amit mi léleknek hiszünk magunkban az a személyi tudatunk, személyiségünk, egonk. Az igazi és egyetlen lélek az Önvaló. minden más, azáltal és abban van.
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége.
üdv
25/F
A ki nem mondott kérdés, hogy lecsaphatjuk-e azt a rohadt szúnyogot, ha van lelke?
IGEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!