Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mitől függhet hogy valakinek...

Mitől függhet hogy valakinek eszébe jutnak e dolgok az előző életéből vagy sem?

Figyelt kérdés
2018. máj. 27. 23:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Nimcsen előző életed, ez az első, halálod után egy magasabb szintű univerzumban születsz újra, ahol meglesznek a mostani emlékeid.
2018. máj. 28. 21:11
 12/16 anonim válasza:
Csak gazdagságra emlékeznek.... Én kettő halálomra emlékszem, meg az éntudtra, hogy ki voltam. nem voltam gazdag, sőt.... és visszamentem oda ahol utoljára meghaltam és tudom, hogy igaz, de hogy miért emlékszem rá? Én is szeretném tudni
2018. máj. 30. 09:26
 13/16 anonim ***** válasza:

ez nem igaz, h mindenki csak gazdagságra emlékszik. Pár "visszavezetésben" volt már részem és jómódot, talán 1x láttam.

Egyébként akit érdekel a téma, annak ajánlom IAN STEVENSON kutatásáit. Ő egy amerikai pszichiáter, aki azért kezdett kutatni a témában, hogy megcáfolja a reinkarnáció tényét. A kutatásai végén, annyi bizonyítékot talált, hogy önmaga is hinni kezdett benne.

Angol nyelven neten fent van a könyve: Life Before Life: Children's Memories of Previous Lives

Természetesen én senkit nem akarok győzködni ennek valódiságáról, mindenki abban hisz amiben akar, a könyvet is csak érdeklődőnek ajánlom. Viszont azt nem szeretem, amikor mások rád erőltetik a vélemünyüket és megakarják magyarázni hogy mi van és mi nincs. Tartsuk tiszteletben egymás nézeteit.

2018. máj. 30. 15:20
 14/16 stiberius válasza:
Irigylem azokat, akiknek van bármilyen emléke! Nem tudom mi értelme az egésznek, ha semmit sem használhatok az előző tapasztalataimból, ha semmire sem emlékszem? Aztán, amikor meghalok és nincs semmi, akkor már úgyis mindegy...
2018. jún. 2. 06:34
 15/16 anonim ***** válasza:
ez egy jó kérdés :D legalább olyan tapasztalatra emlékeznénk, ami használható lenne....
2018. jún. 4. 07:27
 16/16 anonim ***** válasza:
Mivel (mi emberek) nem vagyunk egyformák, lehet hogy bizonyos tulajdonságunk korábbi élet-emlékeinkből fakad. Sokan panaszkodnak bizonyos számunkra érthetetlen tulajdonságaikra (pl. fóbiák, idegenkedés bizonyos ételektől, bizonyos helyzetek átlagostól eltérő megélésére...), szóval lehet, hogy ezek valamiféle tapasztalati reakciók a számukra. Életünk során (is) a tapasztalataink beépülnek a tudat alattinkba, bizonyos ösztönösnek tűnő reakciók valójában akár tapasztalati reakciónk is lehet. Az emberi lét emlékei beépülnek a kollektív tudatba, így az emlékek információs bázist képezhetnek, amely adott esetben élet (sors) alakító döntéseinket is meghatározhatja. Nincs semmi ok nélkül, még akkor sem, ha az ok nem mindig kézenfekvő...
2018. jún. 5. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!