Sors határozza meg hogy kivel házasodunk vagy a szabad akarat? (bővebben a leírásban)
Bővebben kifejteném a kérdésemet.
A sors határozza meg hogy kivel éljük le az életünket, vagy mi döntjük el?
Mondjuk én olvastam valamit, mi szerint a lélek születése előtt dönti el, hogy kivel fogja leélni az életét, és kivel fog találkozni élete során.
Mondjuk, ha minden szabad akarat lenne, akkor miért álmodná meg az ember a jövőt, vagy akkor hogyan jósolnák meg valakinek, hogy mi fog vele történni az életben? nekem nem jósoltak, de vannak ismerőseim, akiknek igen.
Nektek mi a véleményetek?
"A legfontosabb találkozásokat a lelkek előre megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást." Paulo Coelho
Teljesen egyetértek Vele.
12-es!
Én évek óta szenvedek egy férfi miatt, aki nem szeret és úgy érzem az iránta való őszinte, tiszta szerelmem teljesen hiábavaló. Nem csak úgy érzem, mert az is! Kijelentette, hogy semmit sem jelentek neki.
Szerinted én ezt születésem előtt leegyeztettem vele, hogy miatta szenvedek ennyit?
Bárcsak elmúlna már ez az átkozott érzés!!! Mert az eszemmel tudom, hogy ez céltalan, mérgez engem, de mikor meglátom, csak a fájdalom van...
#13-as
Talán a találkozást leegyeztettétek. De biztosan van valami oka az egésznek. A fájdalom erőssebb emberré tesz! Ezt saját tapasztalatból mondom, mert volt egy párkapcsolatom, ahol egyetlen éjszaka alatt hatalmas fájdalmat éreztem. Olyan fájdalmat, amit nem lehetne elmésélni. De mostmár tudom, hogy ha azt túl éltem, már jöhet bármi, túl fogom élni...
Erősnek kell maradnod! Ne feledd, hogy semmi sem történik véletlen. A fájdalom felkészít arra, hogy megkapd, amire vágysz!
A testet kaptt lélekmagvaknak megvannak az irányultságai, amelyek meghatározzák azt, hogy milyen lélekminőségekkel képesek párkapcsolatban fejlődni, hogy ha a lelkükből élnek (és nem elméből, egóból), akkor mindenképpen felismerik a megfelelő párt (vonzás- taszítás törvénye alapján), és akkor már csupán az a kérdés merül fel, hogy az észre hallgat, vagy az érzéseire...vagy a kettőt megpróbálja összehangolni...ami vagy sikeres, vagy nem, demindenképpen tapasztalás a léleknek...
...csak a földi, anyagi létben lehetséges a szabad döntés (ez is viszonylagos csupán, mert befolyások vannak, érzelmi, és tudati), ezért semmiképpen nem dönthetünk a testöltés előtt a sorsunkról...
...csupán a magunkkal hozott milyenségek jelölnek ki bizonyos tendenciákat, de ezek nem földi személyekhez kötöttek, ahogyan nagyon kevés a meghatározott életút is a földi világban, mert a fizikai testek csupán avatárok, és bennük a szellemek mozoghatnak, szükség esetén a kiválasztott tesbe költözhet...szóval a kérdés nem egyszerűen megválaszolható, mert sem így, sem úgy, nicsen kőbe vésve semmi. A Teremtett világban minden mozgásban van, és minden csak történik...egyedül az emberi létforma hiszi azt, hogy ura önmagának, a világnak, és a dolgok az ő elképzelései szerint történnek, pedig ez nem így van! minden úgy történik, hogy mind közelebb kerüljünk a teremtő akaratához, és ezt lehet akadályozni, lassítani, de végül is teljesedni fog, mert minden fölött az ÚR KRISZTUS az örök TÖRVÉNY, AKI visszavezeti a teremtett világot az ATYÁHOZ, akár akarjuk, akár nem.
A jövőt nem lehet megjósolni, csupán tendenciákat, mert az a lélekminőségtől függ.Ezért tilos a jóslás, mert determinál, és Isten népének tiltott.Az, hogy determinál azt jelenti, hogy megteremti azt amit jósolnak, és van, hogy sikerül is, mert az emberi gondolatok teremtő erővel bírnak...ezért bűnös minden ember a föld jelenlegi állapota miatt is, mert akinek csak egyetlen rossz gondolata is megfogalmazódik, az már hozzá is járult annak létrejöttéhez. Arról nem is beszélve, hogy a földi ember igazából azt sem tudja mi a jó, és mi a rossz, mert mindent önmaga középpontjából dönt, ami alapvetően hibás,mert minden és mindenki EGY, EGY a LÉTEZŐ, csak különböző megnyilvánulásai vannak.
...dióhéjban...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!