Sors határozza meg hogy kivel házasodunk vagy a szabad akarat? (bővebben a leírásban)
Bővebben kifejteném a kérdésemet.
A sors határozza meg hogy kivel éljük le az életünket, vagy mi döntjük el?
Mondjuk én olvastam valamit, mi szerint a lélek születése előtt dönti el, hogy kivel fogja leélni az életét, és kivel fog találkozni élete során.
Mondjuk, ha minden szabad akarat lenne, akkor miért álmodná meg az ember a jövőt, vagy akkor hogyan jósolnák meg valakinek, hogy mi fog vele történni az életben? nekem nem jósoltak, de vannak ismerőseim, akiknek igen.
Nektek mi a véleményetek?
A szabad akarat és a sorsszerűség nem ütik egymást.
Sok filozófiában találkoztam már azzal a nézettel, hogy a születésünk előtt, szabad akarattal kijelöljük a sorsszerű dolgokat az életünkben. Azaz mikor, hova, kikhez születünk, mikor, hol, hogyan távozunk. Kikkel lesz komolyabb dolgunk az életben stb. Aztán a szabad akarat okozata lesz az, amit sorsként azonosítunk. De! A karma is múlandó, tehát sok dolgot ki lehet pakolni a "hátizsákból".
A párkapcsolat az az a kategória, meglátásom szerint, amit ugyan szabad akaratból, de még a "le"-születés előtt döntöttünk el. Éppen ezért teljesen felesleges az összes agyalás, hogy szeret-nem szeret. Megcsal nem csal. És az összes mesterkélt, elébemenős társkeresés is. Csak az időnket vesztegetjük vele. Akinek jönni kell az jönni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!