Mennyire hisztek abban, hogy a testünk pusztán a tudatunk kivetülése?
Nagyon érdekes elmélet, de nehéz integrálni a tapasztalatokba...
Elvileg mp-enként 30-szor összeomlik az egész fizikai világunk és 30-szor teremtjük újra azt.. Tehát mi tartjuk fenn és elméletileg hatalmunkban áll mp-enként 30-szor is totálisan átírni a valóságunkat. De valami nagyon blokkolja ezt a képességünket, úgy tűnik...
Mi a tudat? Tartok tőle, mást ért alatta a tudomány, és mást az ezotéria, vagy (...vagy micsoda?)
Személyes tudat vs Univerzális tudat.
Tudat = tudatosság? Vagy nem=?
A tudatosság a tudat kivetülése, vagy fordítva?
A testem a személyes, vagy az univerzális tudat kivetülése?
Ha a test kivetülés, akkor létezik, vagy sem - puszta illúzió?
6-os. Miből gondolod, hogy mp-ként 30x omlik össze a világunk? Még soha nem hallottam ilyesmiről, de elég érdekesen hangzik. Tudnál, valami bővebb infót is mondani erről a dologról?
De hogy a kérdésre is válaszoljak. Ha megnézzük, a test elvileg képes létezni "tudat" nélkül. Tehát nem hiszem, hogy ilyen szintű lenne a kapcsolat közöttük. Sokkal inkább valamilyen hordozója annak. Véleményem szerint inkább 3 ilyen "dolog" lehet. Az első ugye a test, a fizikai "porhüvely", a második a tudat, a harmadik pedig az élet szikrája. Ez az, ami összetartja az első kettőt, és ha elvész, akkor megbomlik a kapcsolat közöttük. (egyik orvos ismerősömmel beszéltük múltkor, hogy a tudomány jelenleg képes előállítani működő testet, nem feltétlenül emberét, csak élettel nem tudja felruházni, tehát tudattal sem.) Mert ha belegondolunk, mi is az élet valójában? A testünk és tudatunk egy időben, összhangban való létezése az éterben. Hiszen, mi él? ami létezik (hasonló az érzékelőhöz, érzékeivel képes felfogni) és aminek van tudata (reagál a külvilágra, ok-okozatban cselekszik) . Lehetséges, az, hogy a két rész (test/tudat) egyik fele sérül, elvész, de a másik még kapcsolódik az élethez. (a test-élet kapcsolatot ismerjük, a tudat-élet kapcsolat pedig az ember által érzékelhetetlen tartományban létezhet, és épp ezért számunkra nem létezik.) Ehhez jön még hozzá a "lélek" ami szerintem jelen esetben a "tudat" szinonimája lehet. Kaotikusan hangzik, tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!