Rosszat tettem?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kérlek, ne ítélkezzetek, csak kíváncsi vagyok milyen válaszok gyűlnek itt össze.

Volt egy kapcsolatom, 5 hónapja ismertük egymást, mikor kiderült, hogy terhes vagyok. Azonnal észrevettem, és nagyon megijedtem a helyzettől.

Úgy voltunk vele, még a kapcsolat kezdetlegessége miatt korai lenne, egyikőnknek sem volt még végzettsége, semmi keresete..

Mikor elvetettem, 3 hetes volt.

Aztán, mikor elvetettem, utána jöttek bennem azok a gondolatok, hogy a kapcsolatunk bár kezdetleges, de mindig is olyan volt, mintha már sokkal régebb óta ismernénk egymást, és hogy biztos meg tudtunk volna küzdeni ezzel. De, mikor benne voltam a helyzetben, csak túl akartam lenni rajta.. Minél előbb, hogy minél kevésbé okozzak kárt.

Mert az élet nem állít olyan feladat elé, amit nem bírnál el.

Na most akkor, az volt a feladatom, hogy gyereket szüljek, vagy az, ahogy döntöttem? Mert ez nagyon nehéz nekem. Nem tudom, hogyan tudnám spirituális úton is megnyugtatni magam, hogy megbékéljek ezzel.

2018. jan. 26. 19:58
 1/9 anonim válasza:
100%
Ha most elvonatkoztatunk a földhöz ragadt korlátoktól, akkor ez a szituáció nem más mint egy tanulási folyamat. Úgy is mondhatjuk, hogy ennek így kellett történnie. Valószínűleg ebben az életedben ezt kellett megtapasztalnod, ezért jöttél ide. A témában tudnék ajánlani egy jó könyvet, a címe: A lélek útja. Ha elolvasnád, akkor valószínűleg sokkal könnyebb lenne feldolgoznod a történteket.
2018. jan. 26. 21:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kellene ezen gyötrődnöd, hogy a döntésed rossz vagy jó volt. Valójában tanultál és tapasztaltál egy nehéz élethelyzetből. Az akkori körülmények között igyekeztél a lehető legjobb döntést hozni és a legkevesebb fájdalmat okozni a körülötted élőknek. Bizonyára nem volt könnyű, de végül ezt az utat választottad.

Azóta eltelt valamennyi idő, tanultál az élettől és mások lettek a körülmények. Lehet, hogy a mostani tapasztalataiddal most már másként döntenél, de ezt nem lehet tudni.

Karmikusan mindig a tanulás a feladat, az a lényeg, hogy ami történt attól mára érettebb lettél, talán megfontoltabb is. (Sajnos ez mindig fájdalmas és hosszú ideig tartó dolog, ezeket a helyzeteket nem könnyű feldolgozni)

Azt javaslom, lassan zárd le ezt a fejezetet a lelkedben, éld tovább az életed és igyekezz mindig a legjobbat kihozni magadból. Azt hiszem, sikerülni fog!

Kitartást és minden jót kívánok!

2018. jan. 27. 10:29
 3/9 anonim ***** válasza:
2%
Gyilkos!
2018. jan. 27. 12:37
 4/9 Ági807 válasza:
100%

Természetes hogy egy ilyen komoly élethelyzet még sokáig

foglakoztat. Ne hessegesd el, de próbálj meg nem engedni,

Hogy elhatalmasodjon rajtad. A sok új gondolat segít majd

további életedben!

2018. jan. 28. 10:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne érezz bűntudatot! Ha megtartodtad volna, valószínűleg szegénységben kellett volna nevelkednie.
2018. jan. 28. 16:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem csináltál semmi rosszat, ne tedd magad tönkre. :)
2018. jan. 28. 20:08
 7/9 anonim ***** válasza:
38%

"Na most akkor, az volt a feladatom, hogy gyereket szüljek, vagy az, ahogy döntöttem?"

Ha felsőbbrendű elrendeltetés szerint szülnöd kellett volna, szültél volna!

Felelőtlenségedre/felelőtlenségetekre megnyugvást a spiritualizmusban keresel?

Csak azért teszed, hogy ne magad kelljen okolni.

2018. jan. 29. 19:59
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
Az a baj, hogy soha nem fogod megtudni, hogy jól döntöttél- e.
2018. febr. 1. 01:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, két okból:

1./ ami volt, már változtatni nem lehet?

2./ nagy valószinüséggel döntésed helyes volt.

.

Ellenkező esetben szültél volna egy gyereket, akit -ha szeretsz is- mindig azt látnád, miatta tört ketté karriered.

("egyikőnknek sem volt még végzettsége")

.

Ha felmenőid szeretettel fogadták volna is, nekik is, neked is teher lenne a gyerek.

Ismétlem, szeretik, de már kinőttek a pelenkázós korból.

Neked lelki fájdalom lenne, ha ellenkezőleg, mint eltervezted, nem tudsz gondoskodni a kicsiről.

Anyagilag sem ("sem volt ... semmi keresete.. ")

A fentiekből adódóan a gyerek is megérezné, hogy 'rosszkkor jött', lelki traumát okozna nála, hogy rossz kedved rá vetül.

.

Változtatni már nem lehet a tényeken, de vedd figyelembe, hogy ezt kellett tenned azért, ha nem is nyomorban, de nélkülések közepette neveld fel gyereked, ami téged bánt, bánatod kivetül a hozzá viszonyulásban, ami igen nagy valószinüséggel lelki sérülést okoz nála is.

.

Cuki a kisbaba, ám amikor kinyílott értelme és rájön, hogy sok rossz azért van veled és vele is, mert ő van, nagy lelki törést okozna neki!

2018. febr. 7. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!