Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Istenhívők, mit szóltok ehhez?

Istenhívők, mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2018. jan. 8. 14:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
24%
Fehér holló? Egyre több állat van ebben a kategóriában. Vagyok én és vagy te például. Annyi különbséggel, hogy míg én az tenger mélyén lubickolok, te az eget szeled. Mi akar ez az írás lenni? Mit cáfol és miben érinti az Istenhívőket? Semmiben! Mit kéne hozzászólni? Nem tudom. Ennél még én is jobbat írok és ingyen adom át neked a tudást nem kell könyvet vegyél. 😋
2018. jan. 8. 15:26
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Hát ez maga a valóság.Ha taposol akkor tisztelnek ha jószivű vagy akkor meg kihasználnak.Nyilván isten azért jutalmazza meg a köcsögöket mert taposnak .Igy működik a világ.
2018. jan. 8. 16:19
 3/14 A kérdező kommentje:
második: És ha taposnak, attól rögtön jutalmat érdemelnek? ''egy nagyon igazságtalan Istent kell elképzelned''
2018. jan. 8. 16:26
 4/14 anonim ***** válasza:
21%
#2 Ezeket te magadnak okozod nem Isten! Ne Istent okold, mert te nem tudod azokat a körülményeket/anyagi jólétet előteremteni, amit egy Badass pedig igen. Lehúzhatod a rolót vagy reménykedj a szerencsédben. A világ nem azoké, akik mártírt játszanak!
2018. jan. 8. 16:33
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Amugy 2es xd. Isten szabad akaratott adott. Nem ő jutalmazza azokat akik masokat eltaposnak hanem pl te magad. Te nem alsz szembe es pl segitesz egy joszivun, te is bealsz a jutalmazok koze azzal hogy nem szalsz szembe vele es segitesz a gyengenek. Isten nem felelös az életünkért. Mi magunk vagyunk mert a szabad akarat ezzel járt.

Van amikor énis a világot okolom és Isten a sorsomért amilyen. De ilyenkor elgondolkodom hogy ki irányitja a kezem és a lábam meg a nyelvem.

2018. jan. 8. 20:03
 6/14 anonim ***** válasza:
Am nem pontoztam senkit sem ez vicces!:)Én ezzel nem istent okolom ja és nem vagyok isten hívő.Aki meg kombinálni akar az meg magára vessen.:)
2018. jan. 8. 22:42
 7/14 anonim ***** válasza:
Itt nincs szó arrol hogy kit okolunk meg kit nem.A világ(emberek) akkor is így működik ha tetszik ha nem.:)
2018. jan. 8. 22:45
 8/14 anonim ***** válasza:
Jó írás
2018. jan. 8. 22:48
 9/14 anonim ***** válasza:
37%
Mit kellene szólni? A cikk szerzője ugyanúgy nem tud semmit a világról, élet értelmeről, lélekről, mint senki más sem. Van aki a "Nagy bumm" -ban hisz, mások meg a "Teremtésben" és Istenben.
2018. jan. 9. 01:04
 10/14 anonim ***** válasza:

Rettentően utálom amikor a vallásból fantasyt gyártanak és "Tökéletes Intelligenciáról" kezdenek hadoválni.

Ennél csak az jobb amikor az ateisták felhorkannak, hogy nekik nem kell cáfolniuk Isten létezését, pedig higgyétek el, hogy nem olyan bonyolult. Elég, ha körbe körbe rohangálsz és elkezdesz egy bottal csapkodni. Ha eltalálsz valamit akkor az a tárgy elmozdul, megremeg, hat rá az ütés ereje, az energia és az impulzus állandósága. Szóval egyik létező dolog sem lehet az Isten, hisz mi mindre hatni tudunk.

A gondolat, hogy egy öntudattal rendelkező nálad hatalmasabb lény érdemeid szerint jutalmaz és bűneid szerint büntet, és a te csoportodat (törzs, felekezet, személy) valami furcsa okból jobban kedveli mint mindenki mást, és segíti a konkurens törzsekkel szemben, eredendően Pogány.

De van nekünk egy szabálykönyvünk. "Kezdetben volt az ige és az ige testet öltött". Nem a szeretet, nem az értelem, és nem a tett, bármi is legyen az öreg Faust szájaíze.

Egy rendszer amit sose láttunk át, egyedül azért tudjuk, hogy a szabályok léteznek mert hiába próbáljuk megszegni őket. Hitvány jegyzeteket készítünk, hogy legalább az alapjait megértsük a világunknak és önhittségünkben elkezdünk hülyeségeket halandzsázni egy kétezer éve fejlődő filozófiáról. Kritizálunk valamit ami egyszerűen nagyobb nálunk mintha lehetőségünk lenne beleszólni a dologba, mintha a hit vagy nemhit megváltoztatná a világ szerkezetét és dönthetne életről és halálról, mennyországról és reinkarnációról, jóról és rosszról. Elménk minden szegletét csatasorba állítjuk, hogy valamilyen módon többnek érezhessünk magunkat a körülöttünk lévőknél eltagadva még a lehetőségét is egy olyan nézőpontnak ahonnan mind egyenlőnek számítunk. Ami miatt szánalmat kellene éreznünk az ellenségeink és a kevésbé szerencsések irányába.

Nem a világ erkölcsös, nem az Istennek kell erkölcsösnek lennie, az ember az akire az erkölcs szabályai vonatkoznak, ha nem akar egész fajával együtt visszazuhanni a sötétségbe.

2018. jan. 9. 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!