Te tudod erre a választ?
Elment a kedvem a hústól.
Minden irányból megtámadták a hitemet a hússal kapcsolatban;
vagy, mert a malac az olyan mint a kutya, kutyát meg nem eszünk, vagy a hal az mérgezett - és a halat sem fáról szüreteljük.
Kegyetlen.
De nem tudom, hogy nem-e egyszerűen egy emberi kiváltság, hogy húst ehetünk, vagy van jelentősége az állatokat védeni.
Ez egészséges, természetes körforgás. Hiszen a legyek elhullott állatokat esznek, a békák rovarokat, a békákat megeszik a madarak, a madarakat a kutyák/macskák és egyéb ragadozó állatok és így tovább. Ugye biztos tanultad, hogy az emberek állnak a tápláléklánc tetején. Viszont hangsúlyoznom kell, hogy elég durván elindultunk egy mindenképpen rossz irányba. Rengeteg húst eszünk ami nem jó. Mármint nem azzal van a baj, csak rengeteg, nagyon sok állat kell ehhez amit ertelemszeruen ha akarnának se tudnának egészségesen etetni. Emiatt nem csak a halak mérgezettek... Meg onnantól kezdve, hogy a föld, a víz, a levegő mérgezett... A növények is mérgezettek. De a nagy feldolgozók nem természetes anyagokkal etetik az állatokat amiket mi szépen megveszünk itt-ott. A legbiztosabb még mindig az amit te magad etetsz, csak nekem meg ahhoz nincs lelkierőm, hogy a sajátomat megegyem... :D
Ezt a hústémát mindenki döntse el saját maga.
- Az agyad helyett a gyomroddal emészd a fizikai táplálékot.
- Hagyd, hogy az ösztöneid mutassák meg, mire van szükséged.
- Amikor a ragadozó macska vagy kutya füvet eszik, akkor nem megkergültek, hanem arra van szüksége a szervezetüknek. Követik az ösztöneiket.
- A növényevő csimpánzok sem szórakozásból vadásznak kisebb majmokra időnként.
- Az sem árthat, ha valaki megtudja különböztetni a függőségeit (cukor, alkohol,stb) az ösztönös vágyaktól.
- Finoman küldd el a francba azokat a vegetariánusokat, akik az érzelmeidre hatva akarják megváltoztatni az étkezési szokásaidat. Csak a pszichédet akarják uralni, vagy önigazolást keresnek.
- Nem vagyunk egyformák.
Van olyan ismerősöm a családomban, akibe már gyerekkorában sem lehetett beleerőltetni egy falatka húst sem.
- Egy munkatársam egész télen csak húst eszik (se savanyú, se befőtt, se hagyma, se hüvelyesek). De tavasztól télig vegetariánus. Habár húsleveseket és a halászlét egész évben fogyaszt.
- Én a család szégyene voltam gyermekkoromban, mert nem voltam hajlandó kenyeret enni semmihez. De volt, hogy együltő helyemben betoltam egy kis rozsbucit csak úgy magában.
Mindenki sápítozott, hogy jaj mi lesz ezzel a szegény gyerekkel.
- Mégegyszer, különbözünk egymástól. Ami az egyiknek orvosság, az a másiknak méreg.
- Vannak például laktóz érzékeny népcsoportok. Nekik nuku tej.
- A disznóhús a régi időkben nem azért lett tisztátalan étel, mert a disznó szeretett a sárban dagonyázni, hanem mert galandféreggel megfertőződhetett és nem ismerték a későbbi tűzön füstöléses módszert, amivel védekezni lehet ez ellen.
- A fahatártól északra élő népek esznek ugyan bogyókat, de az étkezésük főleg húsokból áll.
- A legaljasabb vegetariánus az amelyik a bibliát idézi, hogy már az Úr a legelején megmondta az embernek, hogy csak legelhet.
- És igaza van. Tényleg le van írva a Genezis-ben, hogy az Úr milyen étket szánt az embereknek a kezdetekben.
- De a köcsög csak eddig olvasta a bibliát, vagy csakúgy halotta valakitől, hogy ez áll benne.
- Mert ha olvasta volna, akkor tudná, hogy az özönvíz után Noé és egy korszakkal később Mózes is kapott étkezési instrukciókat az Úrtól.
- És bizony hosszan sorolja az ehető vadak, madarak és bogarak fajtáit.
- Szóval csak okosan. Ne hagyd, hogy mások nyomogassák a gombjaidat.
Ez a mondatodat én nehezen tudom értelmezni: “De nem tudom, hogy nem-e egyszerűen egy emberi kiváltság, hogy húst ehetünk, ...”
Az állatvilág jó része eszik húst (pl vérszívó pintyek is vannak, de a növényvilágban is előfordulnak húsevők, ha jobban belegondolsz.)
“...a halat sem fáról szüreteljük.” Honnan tudod, hogy a növények kevésbé mérgezettek-e, mint az állatok. Az állatok lehet, hogy azokat a mérgeket is a saját táplálékaikból vették föl. Lehet, hogy ha az állatod eszed meg még kevesebb méreg jut a szervezetedbe, mintha közvetlenül a növényt fogyasztanád.
A fehérjéinket 20 féle aminosav építi fel. Nem mindegyik fordul elő növényekbe, szükség van a húsra, hogy minden tápanyaghoz hozzájussunk.
A malac nem olyan, mint a kutya. A malacokat azért etetik, nevelik, hogy az ember hasznot húzzon belőle, és nem csak a pénzre gondolok. Minden egyszer meghal. Nem jobb, ha halála után visszakerül a táplálékláncba?
Disznó, szarvasmarha, csirke... ezeknek az állatoknak a fennmaradása az ember kezében van. Nem élnek meg egyedül a vadonban, ha az ember nem eszi, nincs miért tartani. Hamar kipusztulnának, ha belegondolsz.
"az első találat Hitler volt a híres vegetáriánusok között. Kösz akkor inkább húst eszek. "
Hát egyél! Most oszt jól kitoltál mindenkivel.:DDDD
"Ok, te meg csak kövesd egy híres tömeggyilkos példáját."
Nem akarom, hogy belerokkanj a hírbe, de akkor nyilván a húsevők is számos tömeggyilkos, erőszaktevő, pedofil stb. példáját követik a fényes logikád szerint. És a piros pólót hordók is. Meg a moziba járók is..... :)))))Én csupán annyit mondtam a kérdezőnek, hogy a húsevés etikáján problémázni egyidős a gondolkodó emberrel. Ezt számos híres, ókori gondolkodó példájából tudjuk. Hogy te ezt kevered, kavarod ezzel a példakövetés baromságoddal azzal csak a picinyke agykapacitásodat, az értelmezési képességed hiányát villogtatod ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!