Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem értem miért hisznek sokan...

Nem értem miért hisznek sokan a reinkarnációban. Valaki meg tudja magyarázni?

Figyelt kérdés

Szerintem semmi bizonyíték nincsen rá. Akárki akármit mond több érv van ellene mint mellette. Bár nem nagyon értek hozzá bevallom. Pont ezért szeretnék értelmesen vitatkozni ezzel kapcsolatban.

1. Ha valóban van reinkarnáció akkor hogy van a földön egyre több ember a Földön? Van akinek nincs? Vagy egy emberből többre jut?

2. Akik azt állítják, hogy reinkarnációi valakinek, nem lehetséges hogy hazudnak vagy csak véletlen mondanak dolgokat, a környezetük pedig beleképzeli és elferdíti a hallottakat. (Igazából matematikailag még ha kevés esély van rá is lehetséges. Ez bejön pár embernek akiknek híre megy, majd mások már keresik "elődeiket" akiknek szerintük létezmiük kell és bemesélik maguknak az egészet)

3. Ha tényleg lenne reinkarnáció, az hogy menne végbe? Orvosilag semmi bizonyíték nincs rá. Akik pedig a halál szélén dolgokat látták pedig csak az ágyúk oxigén hiányos állapota miatt képzelődtek, és ilyenkor ugye azt láthatjuk amit a tudatalattink gondol.

2017. okt. 14. 16:11
1 2 3
 11/24 anonim válasza:

A 2. vagyok. Az utolsóra reagálnék, hogy sajnos az átverések korában élünk és simán lehet, hogy a gyerek szülei betanították a gyereknek ezt a történetet. Ha a saját szememmel látom, sőt az én vagy az egyik ismerősöm gyereke mondja ezt, akkor eltudnám hinni, de amíg az internetről való ismeretlen gyerek, addig nem.

Nem kapcsolódik a reinkarnációhoz, de nekem a nővérem mesélt már pár dolgot amiket megtapasztalt (szellemek, mindenféle árny, stb) volt, hogy konkrétan látott dolgokat fényes nappal és fura érzés nekem már az is, mert felnőtt nő, miért hazudna nekem ilyeneket, de amíg nem tapasztalom meg magamtól, addig nem tudom elhinni teljesen, hogy tényleg így van.

2017. okt. 15. 06:09
 12/24 anonim ***** válasza:
persze van sok átverés, csak amikor egy amerikai fiú elmondja, hogy hova lett eltemetve egy ember izraelben azért az érdekes
2017. okt. 15. 07:42
 13/24 anonim ***** válasza:

Nem érdekes, hanem egy unalmas, sok ezredik, hatásvadász fake.

Amúgy azért hisznek benne, mert gyengék. Menekülnek a valóság elől.

2017. okt. 15. 13:26
 14/24 anonim ***** válasza:

A válaszok többsège már nem is a kèrdèshez tartozik. Aki szerint ez hülyesèg annak van másik kategória. Ha a realisták ide jönnek kínozni magukat, az pedig nem túl reális. Nem tudnak megtèríteni senkit. A realisták az objektív világban hisznek, azok akik ide írnak az ezotèriába, ők a szubjektív világban. Az objektívat közösen tapasztaljuk. A szubjektív világ pedig mindenkinek sajátja, amiből vagy erőt nyer a sikerhez ès legyőzi a fèlelmet, a szorongást, vagy azt a maradèk erőt is elveszíti ami van. Kinek a pap kinek a papnè.

Azt nem èrtem, hogy ha objektív ès szubjektív tapasztal egyszerre mindenki, akkor mièrt próbálnak sokan egy lábon ugrálva okoskodni, hogy a másik lábunkat ne használjuk..

2017. okt. 15. 13:33
 15/24 anonim ***** válasza:
Nos én buddhista ģondolatok szerint élek 5 éve, ami azt jelenti, hogy gyakorlok is rendszeresen, megfigyelem a test, az anyag, az elme és a tudat természetét. Amikor elkezdtem az utamat, hallottam ezt-azt a karmáról, reinkarnációról, csakrákról, bardóról, nirvánáról stb... Csupa idegen szó, amibe az elme belekapaszkodik, felépít belőlük egy univerzumot, kényére kedvére színezgeti, majd kénytelen szembenézni a valósággal, azzal a ténnyel, hogy folyamatos gyakorlás lerombolja ezt az illúziót, de nem csak ezt, hanem az előtte felépítettet ugyanígy... Egyre inkább rájössz, hogy a reinkarnáció itt és most van, ameddig ez a test létezik. (legalábbis addig biztosan) Nem is lényeges túl messzire menni ennek a dolognak a fejtegetésében, mert pont az lenne a cél, hogy visszataláljunk a jelenbe és ne kapaszkodjunk folyamatosan a múlt emlékeibe és jövőbeli képzelgésekbe,vagy elvont fogalmi találgatásokba... Veszélyes dolog a buddhizmus is, pont azért mert ha nem használjuk megfelelően, ránktekeredik mint egy kígyó (buddha szavaival élve) és ilyenkor ahelyett, hogy segítene feloldani az egót, megszületik a buddhista mint személy, ugyanakkor ez elkerülhetetlen is mert azt ami vagy csak azon keresztül ismerheted meg ami nem vagy. Semmi baj nincs a hittel sem, addig amíg az nem okoz szenvedést, amikor pedig szenvedést okoz, jöhet a vizsgálódás...
2017. okt. 15. 18:19
 16/24 Katarina13 ***** válasza:
58%

Olyasmit akarsz racionális szempontból vizsgálni amit a tudatos feled nem képes felfogni, hiszen a bal agy félteke csak az öt érzékszerv által begyűjtött információk alapján értékel.A reinkarnáció nem fogható

és szagolható meg, de gondolom azt tudod, hogy ez igaz az elektromosságra, mágnesességre és még sok egyébre, még sem kételkedel benne, pedig nem kézzel foghatóak.Elvont dolgokat (jelenleg) nem lehet méricskélni, de attól még léteznek.Az oxigén hiányos agyról csak annyit, hogy ez így nem igaz, volt rá példa, hogy racionális orvos professzor került olyan helyzetbe amit most halál küszöbnek mondanánk, valójában leállt az agya és csak gépek tartották életben. Ilyenkor már nem képzeleg az elme hanem az életért küzd és az ő állítása szerint mégis mindent érzékelt tisztán, holott orvosi szemmel már csak egy gépek által életben tartott test volt.Az ember nem csak hús és vér, ennél azért lényegesen összetettebb lény.Az összetettsége okán nem csak egy életre szól a jegye, de ez már egy másik történet.

2017. okt. 15. 19:33
 17/24 anonim válasza:
A 2. vagyok újra. Gondoltatok már arra, hogy nem véletlen, hogy nem tudjuk biztosra mi van a halál után? Ha kiderülne 100%-osan, hogy igaz, szerintetek hány százalékkal nőne meg a bűnözés és az öngyilkosságok száma? Hisz nincs mit veszíteni? Mint a játékban, újra éledek.
2017. okt. 15. 20:47
 18/24 anonim ***** válasza:
Ez a kèrdès előző a távoli jövővel takarja el a jelent. Az állapot számít nem az az idő amíg èrzèkelhető. Az idő a jelenből szemlèlve, minimum 50 órányi tartalmas èbrenlètnek felel meg egy nap. Az elmèben ketyegő óra alapján èlve, ez 24 rövid óra.
2017. okt. 15. 21:04
 19/24 anonim ***** válasza:

1: Lehet, hogy egyre népszerűbb a föli élet?

2: Igen, lehetséges, hogy kamuznak. Nézz utána hogyan keresik meg a Lámák következő reinkarnációit! Tudományos módszernek nem nevezkető, de nagyon kis valószínűsége van a hibás vagy véletlen kísérletnek. Itt ugya a nagy számok törvénye nem játszik.

3: Nem értem, hogy mire irányul ez a kérdés. Ha elfogadod, hogy van az embernek nem anyagi természete, akkor ez nem igényel magyarázatot.

#1 hozzászólásához írnám, hogy kihagyta többek közt az istenhitet is. Sokan hisznek valamilyen istenben is, pedig arra sincs tudományos magyarázat.

2017. okt. 16. 11:22
 20/24 anonim ***** válasza:

"A reinkarnáció nem fogható

és szagolható meg, de gondolom azt tudod, hogy ez igaz az elektromosságra, mágnesességre és még sok egyébre, még sem kételkedel benne, pedig nem kézzel foghatóak."

Viszont van hatásuk és műszerrel mérhető. Az ezós izéknek nincs.

"Elvont dolgokat (jelenleg) nem lehet méricskélni, de attól még léteznek."

Aha, még a létezésüket sem tudod bizonyítani, nem hogy mérni őket.

"Az oxigén hiányos agyról csak annyit, hogy ez így nem igaz, volt rá példa, hogy racionális orvos professzor került olyan helyzetbe amit most halál küszöbnek mondanánk, valójában leállt az agya és csak gépek tartották életben. Ilyenkor már nem képzeleg az elme hanem az életért küzd és az ő állítása szerint mégis mindent érzékelt tisztán, holott orvosi szemmel már csak egy gépek által életben tartott test volt."

Ja persze, az ő állítása szerint. Ettől még ugyanolyan agyi stikli volt az egész, csak nem akarta bevallani.

"Az összetettsége okán nem csak egy életre szól a jegye, de ez már egy másik történet."

Ennek semmi értelme.

2017. okt. 17. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!