Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Vannak itt olyan emberek,...

Vannak itt olyan emberek, akiket érdekelnek a csakrák és\vagy a meditáció?

Figyelt kérdés

2017. máj. 10. 15:01
 1/10 anonim válasza:
Igen.
2017. máj. 10. 15:29
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Mivel ezo kategóriában tetted fel kérdésed, biztosan lesz itt több csakra-hívő.
2017. máj. 10. 15:47
 3/10 A kérdező kommentje:
a csakra hívő kifejezés talán kicsit gúnyos, főleg ha már tapasztaltad a dolgot személyesen.
2017. máj. 10. 15:58
 4/10 anonim válasza:
Igen, tobb eve meditalok es a csakraimat is ismerem.
2017. máj. 10. 21:42
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
És milyen érzés nem létező dolgokban hinni?
2017. máj. 11. 02:11
 6/10 A kérdező kommentje:
olyan érzés hogy egy meditációban te is megtapasztalhatnád, de gondolom a Tv2 érdekesebb, így frusztrációdban provokálsz, ami eléggé szegényes képet fest rólad.
2017. máj. 11. 08:05
 7/10 szenes43 ***** válasza:
48%
Olyan érzés nemlétező dolgokban hinni mint nálad hogy végre kinőtted a 8 általánosban a padot és okosnak véled magad mivel le tudod ide pötyögni a kis mondókádat.
2017. máj. 11. 09:10
 8/10 anonim válasza:
még nem próbáltam a meditációt na jó egy 1-2 igen ez úgy nézett ki hogy úgy délután 2-kor leültem az ágyamra török ülésben 5-10 percig csöndben majd arra jutottam hogy iszom 1 kávét biztos rosszul csináltam de jó hogy van akinek megy.
2017. máj. 11. 19:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Engem elsősorban a meditáció, régebben persze foglalkoztam olyan gondolatokkal, hogy miként működik a karma, a reinkarnáció, mi szerepük van a csakráknak stb. És épp a meditálásnak köszönhetően omlanak össze ezek a hiedelemrendszerek. Jelenleg azt mondom, hogy nem hiszek semmit, sőt nem is tudok semmit, de mindent elképzelhetőnek tartok, ahogy minden el is képzelődik. Az más kérdés hogy a mögötte lévő objektív valóság csak egy pillanatra létezett, most pedig annak a pillanatnak a tapasztalásából maradt lenyomatok összeálltak egy hatalmas góccá, ami idegen fogalmakkal keveredett és a régebbi hiedelmek is megtalálhatóak benne. Na meg a sokadik gondolat, ami mindig ott lapul a mélyben, az "én mint személy vagyok a tapasztaló" gondolata. Tapasztaltam én is rengeteg érdekes dolgot meditáció közben, sőt elvesztem a tapasztalatok értelmezgetésében, külön hiedelmeket építettem rá, szerencsére mindig ott lyukadok ki, hogy az így gyártott elméletek csak gondolatok, én pedig nem a gondolatok sokasága vagyok, hanem azok tapasztalója, azokon túli. Ez a lényeg, bármi történik az egy tapasztalás, és jelen van a tudatosság ami tapasztal, az elme csak utána léphet be aki utólagosan értelmez, sőt kisajátítja a tapasztalatot is, azt a tapasztalatot, ami akkor már sehol sincs. Na ezért nem foglalkozok igazán csakrákkal, mert az olyan mint a nap, ott van az égen, életet ad. Okoskodhatunk, hogy fúzió van a belsejében, ráhúztunk egy fogalmat, hogy nap, de attól még egy élő misztérium. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan jógik akik érzékenyebbek a finomabb energetikai folyamatokra és nekik kellett egy szimbólumrendszer, ami használható valamire, de abban is biztos vagyok, hogy mire szanszkritról több nyelven és kultúrán keresztül elért hozzánk magyarokhoz, nagyon sokat változott az értelme. Nem beszélve arról, hogy amíg egós tudatállapotban vagyunk, addig az egész világot saját értelmezés szerint látjuk, ez sem kivétel.
2017. máj. 13. 06:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Olyan szempontból érdekelnek, hogy az általam eddig olvasottak szerint az ember teljes lénye állítólag a csakrák működésétől függ. Továbbá sok dolgot olvastam a lélekvándorlásról és buddhizmusról is. A többi vallással ellentétben volt valami, ami megfogott benne. Elsősorban az, hogy az ember nincsen semmilyen felsőbbrendű hatalomnak, hanem csak saját magának alárendelve. Tőle függ, hogyan alakítja az életét és nem valamilyen "felsőbb istenségtől". Ezt pedig le lehet vezetni a mindennapi életre is.

Pl. amit a csakrák alulműködésének tüneteiről írnak:

[link]

Állítólag ha a csakrák "bezárulnak" vagy "alulműködnek", akkor jönnek elő a szövegben szereplő negatív tünetek. Nálam elég sok jelen van ezek közül, ezért is érdekel ez a téma. Magyarul hogy lehet ezeket orvosolni.

DE - és ezt hangsúlyozni akarom - az egy dolog hogy mit gondolok valamiről és mit tapasztalok a valóságban. Magyarul a "hiszem ha látom" elvét követem. Muszáj, mivel jelenleg egy olyan világban élünk, ahol mindenütt hazugság veszi körül az embert.

Nagyjából a 9-es válaszoló ugyanazokat mondta el, amit én is gondolok. Rugalmas vagyok, nem utasítok el elvből mindent, ami nem illik az ember hétköznapi felfogásmódjába (magyarul nem vagyok pozitivista). Ugyanakkor nagyon hiszékeny sem vagyok és alapvetően minden dologban kételkedem, amíg nem tapasztaltam meg a saját bőrömön.

2017. máj. 16. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!