Mit számít mindez?
Én úgy fogom fel, mint gyakorlóterepet. Az én célom megtalálni és megőrizni a lelki harmóniát - teljesen függetlenül attól, hogy gazdag vagyok-e vagy sem, vagy más mit gondol rólam.
Valóban, a díszletet illetően sok minden nem számít... végső soron te döntöd el, minek mekkora jelentősége van az életedben.
Alapjaiban véve az élet értelme a tapasztalás. Oké, most egy tágabb és egy kicsit negatív képben fejtetted ki a saját gondolatod ezzel kapcsolatban, de ettől még ez kicsit sarkított.
Te magad adsz értelmet a saját életednek. Te magad éled meg a tapasztalást, amit szeretnél. Okkal születtél ide, senki sem kényszerített rá. Nos, megtalálni önmagad, csak önmagadban tudod, ez egy mély lelki vetületű utazás, valaki egész életében keresi önmagát és nem leli meg, valaki viszont hamar. Az utazás onnantól kezdődik igazán.
Igen, a társadalmunk jelenleg beteg és egy lapát... de ettől még ezen felül kell kerekedni és megvalósíthatod a magad életét.
Az élethez nem kell pénz, az élethez élni akarás kell. Mivel ezen már túl vagy, hiszen megszülettél, élni szerettél volna itt, ezért találd meg a módját, hogyan teheted meg mindazt, amit el szeretnél érni.
Célok nélkül, céltalan az élet. Keress és találj magadnak egy célt.
Minden infó elraktározódik valahova, ne a fizika világból indulj ki, abból a pár százalékból, amit a fény megtör és ezért vagy képes felfogni és látni, mert van szemed és agyad.
A világ ettől jóval több. Lásd meg magadban az örök érvényűt - na ez lehet hülyén hangzott - és alkalmazd mindazt, amire képes vagy.
Minden számít, minden tett, gondolat, esemény, cselekedet és cselekmény. Lásd meg bennük az értelmet, kösd össze a szálakat és tedd helyére a dolgokat. Mindennek ezernyi szemszöge van. Lásd meg őket. :)
#6 Saját magadat hozodat ellentmondásban.
Végső soron teljesen mindegy, hogy mi lesz 1000 év múlva, mert hát te akkor nem leszel ott. Az meg, hogy az emberiség magát pusztítja el 2xxx év múlva, kit érdekel? Semmi nem tart örökké. Mindenkinek mást jelent az élet értelme. A világban mindenki számít. Elég csak az ok okozati összefüggésekre gondolni. Nagyon is számítanak az anyagi javak és a hajléktalanság, mert ezek viszonyok. Sajnos nagyon is számítanak. És a halál sem értelmetlen, máskülönben túlnépesedés lenne és az örök lét sem hangzik jobban, mint a halál. Nem hiszem, hogy bárki is örökké akarna élni. miután megtapasztalt néhány évmilliót. :D
Ezen a dolgon nincs mit megtárgyalni, hülyeség az egész! Ha egymilliárd évig élnénk akkor sem változna semmi elérjük a céljainkat, családot alapítunk, dolgozunk stb. És? ennyi lényegében ha az egész emberiség kihalna kinek számítanánk? Fontosnak tartjuk magunkat, de valójában közel sem vagyunk olyan fontosak, mint amennyire azt hisszük, ha ez a bolygó négymilliárd éves, akkor ez a pár x évtized, amit itt eltöltünk nyom valamit a latba?
Talán nem arra teremtettek minket, hogy dolgozzunk, meg tanuljunk, meg amit a társadalom diktál, talán teljesen más a jelentőségünk, ami nem tud megnyilvánulni mert elnyomtuk magunkban, vagy ezt kívánja a rendszer. Talán nem is gondolnánk, hogy mikre lehetnénk képesek,, mindent racionális alapon közelítünk meg, talán sokszor ez a bajunk, szerintem van hatodik érzékünk, mi is megérezzük a veszélyt, ahogyan a kutyák is a földrengést, tudjuk azt is, ha valami baj van a másik emberrel nem kell elmondania, látjuk rajta, ezek olyan dolgok, amik talán fejleszthetőek lennének, régen az ókori építészet mit művelt, máig állnak az építmények, és most nem a piramisokra gondolok, vannak kérdések, amelyekre nincsenek válaszok, azt mondják agyunknak csak néhány százalékát használjuk ki, mi van akkor, ha totál rossz úton járunk, vannak emberek, akiket ha meglátunk mintha már ezer éve ismernénk, valahol lényegtelen ez is, ez már túl filozófiás, meg túlkombinált, mindenesetre én eddig mindent halálosan komolyan vettem, sokszor kivoltam, ha nem úgy alakultak a dolgok, aztán rádöbbentem, hogy de igazából nem nagyon éri meg mindent véresen komolyan venni.. ez csak az én hülyeségem.. rem ismét megtalálom önmagam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!