A reinkarnáció a válasz az élet értelmére?
A világban szétnézve mindent az ok-okozati elv alakít, épít fel. Ha mindennek oka van, pl annak miért látjuk előbb a villámot és halljuk csak később a dörgést, vagy, hogy miért hidegebb az acél, mint egy törölköző, látható miről beszélek. Ezt szem előtt tartva az emberi lét értelmére azt a magyarázatot adni, hogy nincs, logikátlan kijelentés.
Nézzünk magunkra mint teremtőkre: Elültetünk egy magot, kinő belőle egy fa, nevelgetjük, gondozzuk, de a cselekedetünknek van oka, és talán célja is: Szeretjük csinálni és a megtermett almákkal is van célunk.
A fa léte célirányos, nem véletlenül lett megteremtve.
Ugyan így az emberi létnek is kell, hogy oka és céljalegyen.
Az emberiség fejlődése mindenki számára nyilvánvaló és példaként szolgálhat az élet értelmére. A folyamatos tevékenység amit végzünk akaratlanul is ismétlődéshez vezet, mely akaratlanul is gyakorlathoz és ügyesedéshez vezet. A mozgás általi változás minket is változásra és fejlődésre ösztönöz. A reinkarnáció lehetővé teszi a tudás halmozását, így jól beleillik a képbe. Szerintem.
Sziasztok!
Hakapeszi!
Scusi, de Te a mindenkihez harminc deka parizert rendelek elvén képzeled el a lélekvándorlást.
Hány felhő képződhet a légkörben?
Ez most hosszú lesz, fárasztó és értelmetlen (előre szólok hogy megkíméljek mindenkit attól, hogy elolvassa). Csak gondoltam leírom a gondolataimat a témával kapcsolatban.
Én nem tudok semmit sem biztosra. Sok dolgot olvastam, a történelmen keresztül, az esetleírásoktól elkezdve, hatásvadász kamu cikkeken és vallásokon át mindent. Mi maga a lélek? Mi van a halál után? Mit mondanak azok az emberek, akik már szembesültek ezekkel? Mi az a „magasabb létsík”? Mit jelent a karma és a megvilágosodás? Kicsoda vagy micsoda „Isten” valójában és nekünk milyen közünk van hozzá? És még sorolhatnám. Ezekre akartam választ találni. Minden eddig általam olvasottban volt valami közös. Én ezekből próbáltam leszűrni a konzekvenciákat. Én pedig mindig ebből indulok ki (annak ellenére hogy nem vagyok buddhista).
Tehát a lényeg az (amit sikerült idáig megtudnom), hogy állítólag az univerzumban minden élet egyetlen forrásból származik, amit nevezhetünk „Istennek” is. Minden élőlény, ami lélekkel rendelkezik valamikor ehhez a „Forráshoz” tartozott.
Maga az emberi lény három fő komponensből tevődik össze:
1. Fizikai test
2. Lélekruha (vagy mn. aura)
3. Az ember tudatát képező szellem
A test maga az anyag, melyet látunk tükörbe nézve. A test sok korláttal rendelkezik az anyagi világban, és folyamatosan elhasználódik.
A lélek nagymértékben energia és kismértékben anyag. Ez az a néhány gramm, amivel csökken valakinek a testtömege, mikor meghal. A lélek mivel anyagilag kötődik ehhez a bolygóhoz, csak itt életképes. Ha innen távozik a szellem, itt hagyja a lélekruhát.
Végül a szellem (sokan tévesen léleknek hívják). Az ember szelleme egy végtelen teremtő hatalommal rendelkező, hallhatatlan entitás (állítólag majdhogynem lehetetlen elpusztítani, hiszen úgy tartják hogy minden szellem valaha „Isten” részét képezte).
A szellem és a lélek mikor nem él emberi életet, akkor a negyedik dimenzióban található, ami nem más mint az asztrál világ. Éjjel, mikor alszunk csak a test pihen, a lélek és a szellem sosem alszik, ők a negyedik dimenzióban tartózkodnak.
Az ember szelleme csapdába van ejtve ebben a fizikai világban. Ráadásul minden szellemet a Földhöz köt a karma-törvénye. Röviden összefoglalva, az ember maga alakítja az életét. Azt ad, amit kap. (ha egyik életében bűnös volt, akkor a másik életében bűnhődni fog.)
Ez pedig addig történik így, amíg az ember el nem jut a "megvilágosodásig", ergo rájön hogy mi a létezésének a célja. Ez pedig nem az életben elért sikerekre (karrierre) értendő.
Az én meglátásom az, hogy az ember nincs semmilyen "felsőbb hatalomnak" alárendelve. Csupán saját magának. Hiszen saját maga dönti el hogy milyen karmát alakítson ki magának. Viszont a karmát le kell dolgozni, akár jó akár rossz.
Amúgy Istennel kapcsolatban valószínű, hogy ő szemszögéből (az ő magasabb létsíkjáról szemlélve) a mi életünk a pillanat törtrészéig sem tart. Lehet hogy az emberiség (vagy ami marad belőle, miután kiirtotta saját magát - ahogy a Bibliában is leírják) el fogja érni a nagyon távoli jövőben a spirituális szintugrást (amiről sok helyen említést tesznek), ami végre ki fogja szakítani az embert ebből a „3D-s fizikai világból”. Az hogy közben mennyi keserűség, kín, szenvedés és küzdelem lesz az emberek osztályrésze, a kutyát nem érdekli. Csak a végeredmény a fontos. Tudomásul kell venni azt, hogy az élet nem egy habostorta. Az élet törvényei kegyetlenek, minket pedig azért küldtek ide hogy ezt megtapasztaljuk. Akár úgy is vehetjük úgy is, hogy mi amolyan "adatbankok" vagyunk, amik információkat gyűjtenek a világról, mi vagyunk az Isten érzékszervei.
Az embernek az a legvégsőbb célja, hogy „megvilágosodjon” (tudományosan megnevezve: magasabb rezgésszámot érjen el) hogy képes legyen kiszakadni ebből a „sötétség erői által irányított” világból és újra egyesüljön a „Forrással”. Hogy hogyan történhet ez meg, arra az embernek magának kell megtalálnia a választ.
Lehet hogy ez az egész teljesen máshogy van, de amíg saját magam nem tapasztaltam meg, addig sajnos a feltételezésekre kell hagyatkoznom. Én az egymástól független források összefüggéseiből indulok ki.
Nem, csak eszköz hozzá.
Tudom, már válaszoltam, de te vágyod tudást. Írj rám s válaszolok minden kérdésedre.
A reinkarnáció az elmeháborodottak agyszüleménye!
Semmi alapja nincsen, ugyan is mi értelme lenne?
Mondjátok, a lélek tanulni jött beléd. De miféle tudás az amire nem emléxel? Mások azt mondják, hogy bűnhődni vagyunk itt. De milyen bűnökért bűnhődünk amire egyáltalán nem emléxünk hogy meg tettük volna, vagy volt e közünk hozzá?
Ha valamire emlékeznék a korábbi életemből, akkor valószínű lenne értelme.
"Semmi alapja nincsen, ugyan is mi értelme lenne?"
Miért gondolod, hogy csak a mostani, leszűkített/beszűkült tudatállapotodban lehet valaminek értelme?
Vagy minden, amit nem ismerünk, értelmetlen?
"Mondjátok, a lélek tanulni jött beléd. De miféle tudás az amire nem emléxel? [...] De milyen bűnökért bűnhődünk amire egyáltalán nem emléxünk hogy meg tettük volna, vagy volt e közünk hozzá?"
Megint csak azt tudom mondani, hogy valószínűleg nem ebben az állapotodban látod át az összefüggéseket. Gondolj egy álomra, amelyből tanulsz valamit, vagy megtapasztalsz valamit, amire nem volna lehetőséged másként.
Abban az álomban nyilván nem vagy tudatában annak, ki vagy pontosan, milyen más álmaid voltak azelőtt, mit csináltál tegnap, mik a holnapi terveid. Abban az álomban leginkább csak az adott szituáció, illetve az azzal kapcsolatos gondolataid léteznek.
#26 Nem vagyok meggyőzve hogy emlékek nélkül lehet tanulni, és főleg nem tapasztalni! Nem kell más dimenziókról hadobálni.
Még a szokások is emlékek halmaza annak ellenére hogy tudat alatt tesszük. Az emlék = lét! illetve emlékek nélkül nincsen élet sem.
Szerinted azért kell vigyáznunk a lelkünkre, mert az a testtől teljesen különálló rész? Nem! A test a léleknek azon része amit érzékszerveinkkel érzékelni tudunk. Józan paraszti ésszel is fel lehet fogni, hogy a világegyetemben nincs más mint energiahalmazok tömkelege. Tehát minden amit látsz tapasztalsz az különböző rezgések tömkelege! A másológép az a XX. század találmánya, a halmazok nem másolják egymást. Minden energiahalmaznak egyedi, saját tulajdonságai vannak, amit érzékszerveinkkel különböztetünk meg egymástól.
Ennyi az egész, és ehhez nem kell meséket kitalálni, mesékkel etetni a másikat!
Ezt a világmindenséget alkotó energia, az isten, a teremtő. És ennek te is része vagy. A testet azért látjuk, mer a fény rezgéseinek érzékelésére szakosodott érzékszerveink vannak. Azért tapinthatjuk, mert ujjainkban is erre szakosodott érzékrendszer működik, amit az agysejtek által generált energiahalmazban válik képpé, és foghatóvá.
Az energiahalmazok egymásra hatást gyakorolnak, a különböző rezgések miatt. A rezgések egymást modulálják a térben, ezért jönnek létre különféle halmazok.
Ez puszta fizika, és ebben nem lehet semmiféle kétely!
A reinkarnáció valóban téves tanítás. mégpedig a következő okok miatt:
- nincs abban logika, hogy Isten újra és újra visszaküldjön minket a Földre, hiszen, a Mennyország egy olyan hely ,ahonnan sosem akarunk visszajönni, hanem Istennel akarunk majd közösségben élni.
-Isten szerint nem szubjektív a jó és a rossz, hanem van egy stabil értékrendje, mely nem változott az évezredek alatt. Ezt a Biblia is írja, hogy "Jézus Krisztus (aki az Örökkévaló Isten Fia) ugyanaz ma és mindörökké.
- a Gyehenna (Pokol ) is létezik és onnan sem lehet visszatérni. Vagyis : Van élet a halál után, de nem úgy,hogy visszatérünk, hanem úgy, hogy vagy Istennel élünk a Mennyben, de ez csak akkor lehetséges, ha megtérünk a bűneinkből és olyan életet élünk, mely Istennek tetsző, vagyis elhagyjuk szándékos bűnelkövetést, vagy a Pokolba kerülünk, ha pl. ateisták voltunk. (Aki Istenben nem hisz, arra Isten nem erőlteti rá magát.A közhiedelemmel ellentétben NINCS érdemszerző cselekedet, és senkit sem lehet beimádkozni a Mennybe !!! )
- a legfontosabb pedig: Krisztus kereszthalálának és feltámadásának sem lenne értelme, ha lenne reinkarnáció (ill. purgatórium is tévtan!!!), mert aki megtér a bűneiből, Krisztus által újjászületik lélekben (NEM testben!), és így már mehet Istenhez! A Bibliában reinkarnáció sosem szerepelt, az a New Age-mozgalom hazugsága!
"Még a szokások is emlékek halmaza annak ellenére hogy tudat alatt tesszük. Az emlék = lét! illetve emlékek nélkül nincsen élet sem."
Mit nevezel emléknek? Amire most emlékszel? Vagy azt is, amire 24 évvel ezelőtt még emlékeztél, de most már nem? Mit ettél 2013. január 17-én vacsorára?
A tehetség is lehet egyfajta emlék. A fóbia is. A vonzalom és a viszolygás is. A jó és rossz tulajdonságok is. Nem biztos, hogy ebből az "életből". Máris megvan a folytonosság, csak más minőséget kell hozzárendelni az ún. "emlékekhez", illetve más szintre helyezni azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!