Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A reinkarnáció a válasz az...

Openyoureye kérdése:

A reinkarnáció a válasz az élet értelmére?

Figyelt kérdés

A világban szétnézve mindent az ok-okozati elv alakít, épít fel. Ha mindennek oka van, pl annak miért látjuk előbb a villámot és halljuk csak később a dörgést, vagy, hogy miért hidegebb az acél, mint egy törölköző, látható miről beszélek. Ezt szem előtt tartva az emberi lét értelmére azt a magyarázatot adni, hogy nincs, logikátlan kijelentés.

Nézzünk magunkra mint teremtőkre: Elültetünk egy magot, kinő belőle egy fa, nevelgetjük, gondozzuk, de a cselekedetünknek van oka, és talán célja is: Szeretjük csinálni és a megtermett almákkal is van célunk.

A fa léte célirányos, nem véletlenül lett megteremtve.

Ugyan így az emberi létnek is kell, hogy oka és céljalegyen.

Az emberiség fejlődése mindenki számára nyilvánvaló és példaként szolgálhat az élet értelmére. A folyamatos tevékenység amit végzünk akaratlanul is ismétlődéshez vezet, mely akaratlanul is gyakorlathoz és ügyesedéshez vezet. A mozgás általi változás minket is változásra és fejlődésre ösztönöz. A reinkarnáció lehetővé teszi a tudás halmozását, így jól beleillik a képbe. Szerintem.

2016. dec. 3. 21:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Csak abban az esetben ha elhiszed, hogyha 25-ször darálod le gyakorlatilag ugyanazt a tyuksz-rost, attol értelmet nyer.
2016. dec. 3. 23:36
 12/30 anonim ***** válasza:

10.

OK. Én értem, de ezzel a verzióval a hagyományos lélekvándorlás értelmezést kidobhatjuk.

Van egy nagy közös, onnan jövünk, oda megyünk.

Innentől kezdve nem sok értelme van azt mondani: én ez és ez voltam az előző életemben.

2016. dec. 4. 08:49
 13/30 Noblesse Oblige ***** válasza:

Nem tudom, de a lélekvándorlás hittana szerint nem tartoznak ide az állatok is? (ne legyünk diszkriminatívak)

Akkor viszont lehet passzol az egyenlet nem? 7 milliárd ember van, közben pusztultak ki fajok és sodródtak is a kipusztulás szélére.

Van olyan elmélet, ahol a lélek fejlődése úgy van, hogy mindig magasabb szintre kerül, és a vége az az emberi lét.

2016. dec. 4. 09:28
 14/30 anonim ***** válasza:
82%

Nem minden lélek születik le egyidejűleg, a legtöbb az asztrális dimenzióban marad. Gondoljunk csak szellemi vezetőinkre, lélekcsoportunk tagjaira, vagy elhunyt rokonainkra, akik halálunk után elsőként fogadnak minket.

Másrészt viszont, a megvilágosodott dönthetnek úgy, hogy visszatérnek az egység állapotába, vagyis újra eggyé válnak a teremtővel.

Nem hiszem, hogy egy olyan létsíkon, ahol megszűnnek a 3D. korlátai, helyhiány lenne.

Idézet Jézustól:

"Az én atyám házában rengeteg hely van..."

Ilyen formában az "egy lélek, egy ember" és az ezzel járó helyhiány ellentmondása is feloldható.

2016. dec. 4. 09:48
 15/30 anonim ***** válasza:
Jav: megvilágosodott lelkek
2016. dec. 4. 09:49
 16/30 Laszti64 válasza:
A lélekvándorlás nem csak az emberi fajra és erre a bolygóra korlátozódik.
2016. dec. 4. 13:42
 17/30 anonim ***** válasza:

"emberi lét értelmére azt a magyarázatot adni, hogy nincs, logikátlan kijelentés."

Tévedés.

Csak ha földi rétegben gondolkodsz, hiányos tudással. Mindennek van oka. Létezés, majd élet kezdetétől, mindennek.

Mi életünk értelme, fejlődés.

Jó levezetés de reinkarnáció csak eszköz, egy tényező, mi lehetővé teszi lelki fejlődést, de még ezeknek is vanak okai, és ezt kezdetek kezdetéig le lehet vezetni.

Ha érdekel e téma, magas szintű tudás, lennének kérdéseid, akármi, írj rám.

2016. dec. 4. 19:23
 18/30 anonim ***** válasza:
Ha azt állítaná valaki, hogy birtokában van a legmagasabb szintű tudásnak, és ha megfelelő hozzáállást tanúsítasz, akkor megosztja veled, akkor fordulj sarkon, és menekülj!!!
2016. dec. 4. 21:23
 19/30 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön ez a hány ember? hány lélek? dilemma, feltételezni kell, hogy egyetlen lélekhez egyetlen ember tartozik, és hogy minden inkarnáció folyamatos.

A dilemma egyik lehetséges feloldása, hogy az elején (kb. az emberré válás időszakában) még csak kevés lélek testesült meg a földön, a többiek várnak, aztán lassan mindenki leszületik.

De én is annak a nézetnek a híve vagyok, amely azt mondja, hogy egy lélek több emberben, vagy akár állatban is inkarnálódhat. Ezek azt mondják, hogy a lélek maga a teremtő, és olyan sokrétű, változatos jellemvonásokkal rendelkezik, hogy azt egy emberben megvalósítani lehetetlenség. Ezért a lélek mindig több egyénben, több korszakban (múlt-jelen-jövő), több eltérő környezetben testesíti meg önmaga egy részét. Így végső soron mindannyian "lélektöredékek" vagyunk, beleértve az állatokat is, vagy akár a növényeket is.

Van másik nézet, ami azt mondja, a reinkarnáció, mint tőled független, objektív szervező elv, valójában nem létezik, az csupán az emberi tudatlanság kifejeződési módszere. Azaz, az ember szükségszerűen addig reinkarnálódik, amíg fel nem ismeri valódi természetét, és azt, hogy ő maga az oka a reinkarnációnak. Így a reinkarnáció nem válasz, csak a válasz következménye.

2016. dec. 5. 15:54
 20/30 anonim ***** válasza:

Sokféle értelmezés létezik, én a magam részéről Dr. Michael Newton értelmezését fogadom el, mert erre van objektív bizonyíték (amit én annak tekintek), és ez egyezik meg a saját tapasztalataimmal (korábbi életekkel kapcsolatos emlékeimmel) is.

Eszerint:

-folyamatosan születnek új lelkek

-nem csak a Földön van inkarnálódásra lehetőséget adó élet

És nagyon téves azt feltételezni, hogy más bolygók populációja is nő, ahogy a Földé. A Föld élettartama is véges, előbb-utóbb innen is tovább kell majd állnunk, mert vagy feléljük az életterünket, vagy a Napunk semmisíti meg a bolygót. Az a pár milliárd év meg a lelkek világában igazán nem számottevő...

2016. dec. 5. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!