Az embereknek és a különféle állatoknak (kutya, hangya, delfin, csiga stb) másfajta lelkük van?
Olvastam egy könyvet, meghalt egy nő, büntetésből hangyatestbe került és jó cselekedetekkel kellett jò karmát gyűjtenie, és feltornáznia magát magasabb létformába :) ez egy regény volt, nem valóság!
De ha belegondolok, h egy hangya felfejlődik kutyává, a kutya visszafejlődhet hangyává? Vagy talán nemcsak az intelligencia a fontos, hanem h a kutya pl tud érezni..
A hangyalét az brutálisan más, mint egy egyénibb állat élete. Kegyetlenség lenne tartósan hangyatestbe küldeni valakit, aki már jóval fejlettebb szinten áll.
Az én világképem szerint ember csak emberként születhet újjá, semmi értelme az egyéb lehetőségeknek.
Az állati lélek témakörében nem foglalok állást, de valamiért megkülönböztetem az embert, igen. Pedig állatok vagyunk mi is, mégis... De nem állítom, hogy egy állatnak nincs lelke, mindössze tartózkodom s engem igazából nem sokban befolyásol ennek igazsága.
Tuti h sajátja van a kutyának.
A hangyának meg vmi fejletlenebb vmi... Ösztönlény, nem érez
Az ösztönlény is érez, vannak pl. ösztönös félelmek.
Az állatok tudata más, övék nem annyira fókuszált, mint a miénk. A mi tudatunk nagy intenzitással fókuszál az időre és a térre, az állatoknak viszont pl. az időről fogalmuk sincs.
Az emberek viszont nem születnek újra állatként 1:1-ben, de ez hosszú téma, most nincs kedvem kifejteni.
Állatoknak általában nincs lelkük, mert túl alacsony tudatuk szintje, kellő döntéshez.
Tapasztalni, segíteni, és elején leszülethet egy lélek pár száz pl kutyának, de általában állatok lélektelenek.
Ember után nem lehetsz állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!