Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A nőknek nehezebb üdvözülni?...

A nőknek nehezebb üdvözülni? Jobban vagy másképpen kell megdolgozni a földi életükben azért, hogy ne kelljen újra és újra inkarnálódni?

Figyelt kérdés

A női minőséget a Holdhoz szokták kapcsolni, ami nem ragyog, csak visszatükröz, ragyogtatva van a Nap által (férfi minőség, igazság, fény, értelem). Továbbá hogyan kell értelmezni az alábbi idézetet?

"Mert minden asszony, aki férfivá teszi magát, be fog menni a mennyek országába. "

2016. nov. 23. 22:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

# 1: Bár a lélek nemtelen, inkarnálódás szempontjából a többség preferál valamilyen nemet (ld. Lelkünk útja), tehát "inkább férfi", vagy "inkább női" entitások vagyunk, még a lélek szintjén is. Én speciel a női entitást preferálom, egyetlen olyan életemben, amikor fiúként születtem le, nem értem meg a felnőttkort, tehát FÉRFI még sosem voltam.

Szerintem ez is, mint minden más a karmában olyan dolog, hogy a meglévő adottságokból kell kihozni a lehető legtöbbet. Aki nőnek születik, annak abból, aki férfinak, annak meg abból.

2016. nov. 25. 16:55
 12/15 anonim ***** válasza:

Igen, nehezebb.

A Biblia utal arra, hogy a nők nem jutnak be a Mennyországba.

Miután megszólaltak az utolsó itélet harsonái, a Mennyországban fél óráig csend lesz. (Ján. jel. 8.)

Ez bizony igen komoly utalás a nők hiányára!

2016. nov. 26. 05:19
 13/15 openyoureye ***** válasza:

Szerintem a nemek különbözősége, csupán a dolgok vizsgálatának és ez általi megértésének más szemszögből való lehetőségét hivatott eszközölni. Az ismeretszerzés vizsgálható spektrumát szélesíti ki.

Magyarán, új szemszögből vizsgálhatod általa a dolgokat.

2016. dec. 3. 20:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Első voltam. A nő (nem a kultúra miatti, hanem ilyen alapvető) alárendeltsége szerintem nagy butaság, s egészen más vallások jutnak eszembe a reinkarnációról, mint a keresztény vallások. De engem azok sem befolyásolnak.

Nem tudok mit kezdeni az ilyen ósdi elképzelésekkel. Az ember az ember. Az egyik ilyen, a másik olyan, a nemeken belül is óriási különbségek vannak, sok nő jóval kevésbé érzelmes, mint sok férfi... Bár nem tudom, az érzelmek mi problémát okoznának, szerintem pozitívak s nem kell elvakultságot sem okozniuk. Amit amúgy más is okozhat...

Nem hinném, hogy lélekszinten olyan apróság, mint az aktuális biológiai nem, sokat számítana. Főleg, hogy az egyének között oly nagy a szórás.

S ha valaki általában ugyanolyan neműnek születik, az sem változtat sokat ezen.

2016. dec. 3. 20:30
 15/15 openyoureye ***** válasza:

"Nem hinném, hogy lélekszinten olyan apróság, mint az aktuális biológiai nem, sokat számítana."

- Pedig jelentős különbségeket fedezhetsz fel ha egy férfinek és egy nőnek felteszel néhány érzelmi, logikai, filozofikus, elvont, művészi, netán erőszakkal kapcsolatos kérdést.

2016. dec. 3. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!