Választás vagy sors? Szabad akarat vagy előre megírt dolgok?
Figyelt kérdés
Kicsit beleástam magam ebbe a témába és arra jutottam, hogy nincs szabad akaratunk ha mélyre ásunk. Szeretném még több szemszögből megvizsgálni, ezért kérdezem, hogy ti hogy látjátok a dolgot? Aki úgy látja, hogy mi döntünk, jó lenne ha egy konkrét példát is hozna arra, hogy mi volt az, amit ő döntött, hogy legyen úgy! Köszönöm!2016. nov. 7. 16:19
41/57 anonim válasza:
Kérdező te olyan vagy,mint a Besenyő Pista bácsi.Mindent megmagyarázol. :D
42/57 anonim válasza:
Adott egy helyzet. Munkahely.Az ember jól érzi magát, azokkal, akik körülveszik. A szabadidejében sokat sportol és fut, egyik nap észre veszi hogy a lépcsőn sétálva iszonyúan fáj a térde elmegy az orvoshoz az pedig szigorúan ágyba parancsolja hogy ezzel a térdel feküdni kell! Otthon van a térdéve 2 hónapot, mire vissza megy a munkahelyére, már nincs meg az a helye amit eddig csinált, áthelyezik. A másik szekcióban olyan ember mellé kerül, aki iszonyúan idegesítő és megkeseríti az emberünk életét. Na itt mi a helyzet a szabad akarat érvényesült, vagy a sors? Viszont felmerül a kérdés, ha ennek ellenére nem hagyta ott az állását, miért nem vette a kezébe a saját sorsát és miért nem hagyta ott ezt a munkahelyet. Azért mert nem volt elég mersze, ezt pedig ő döntötte el, azon tapasztalatok fényében amiben él. Hogyan lesz munkám? Mit csinálok addig? Miből tartom el magam? Választhatott volna másképpen ha eléggé okos, bátor, van célja és hite önmagában!
43/57 A kérdező kommentje:
Nah, hát a "csak" az nem lehet ok! Nem gond, nem kell ezt mindenkinek látni, de mindennek van oka! Hol és miért érzem jól magam egy helyen, egy társaságban. Sebaj!
Besenyő Pista bácsi jó fej! :)
Igen Kedves Utolsó! Igazad van! De pont a sors vagy történések hatására formálódott ilyenné ez a személy, hogy nincs célja, hite, nem okos, nem bátor. Nem?
2016. nov. 11. 09:40
45/57 anonim válasza:
Két idősebb bátyám nem szeret énekelni,csak a fiatalabb,és én.Élvezzük az együtténeklést,mert jó.
46/57 A kérdező kommentje:
Miért jó?
2016. nov. 11. 19:37
47/57 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Együgyűbb kérdéssel régen találkoztam!
Ehhez méltó a válasz:
A jó azért jó,mert jó.Úgy önmagában,önmagáért jó!Olyan isteni,mint a szeretet.
48/57 anonim válasza:
Én értem a kérdezőt! Utolsó miért jó az éneklés? Az énekhangját pl. Celin Dion vette a boltban? Vagy a sors a genetika által kapta meg? Egyáltalán nem hülyeség amiket kérdez!
49/57 anonim válasza:
A bátyámnak sokkal szebb hangja van,és több zenei érzéke,mint nekem,de ő csak bulikban énekel néhany kupica után,és ritkán,én pedig rendszeresen,és kiválló kórusban(Amerikában).
50/57 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy ha jobban beleássuk magunkat pl. a pszichológiába, akkor rájövünk, hogy nincs olyan, hogy "csak". Megvan az oka, hogy miért szeretsz énekelni, miért "jó" az Neked. Vagy más miért nem szeret. Vagy miért érzed jól magad abban a társaságban, más miért nem érzi ott jól magát, stb. Ezek mind mind a tudalatti hatásai. Tehát a tudatalattid határozza meg, hogy jól érzed-e magad egy társaságban, szeretsz-e énekelni, szereted-e a paprikáskrumplit, kívánod-e, stb. A legtöbben a legtöbb ilyen miértet nem fejtjük meg, sokszor nem is tudjuk, de a kérdés szempontjából mindegy is. A lényeg, hogy a tudatalattid hatására mész énekelni és ő dönti el ezt, ő irányít nem Te.
2016. nov. 12. 20:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!