Választás vagy sors? Szabad akarat vagy előre megírt dolgok?
miért ki más döntené e,hogy mit akarok enni.én döntöm el,hogy paprikás krumplit akarok enni.
de az is lehet,hogy valaki más irányÍtja a gondolataimat?
lehet,hogy irányÍtanak minket,mint a sims-ben?
Az életben,szinte alig vannak olyan helyzetek,amikor nem érvényesülhet a szabadakarat.
pl.Főnököm beosztott,hogy csütörtök esténként kell dolgoznom.Én kértem,hogy cserélje át szerdára,mert akkor nem megyek csütörtökön sem.Húzta a száját,de megoldotta.Szabadon döntöttem.
más:
Találtam egy keveset használt öreg teherkocsit a munkámhoz.A nejem balhézott,de mivel én dolgozok vele,és én szereztem meg az árát megvettem.Szabadon döntöttem.
más:
Egy,az enyémtől különböző egyház felkért lelkészi szolgálatra.Hitem megtartásával szolgálhatok lelkészként.Szabadon dönthettem.
Kell még több példa?
Rendben 22-es, ragadjunk ki egy példát! Miért döntöttél úgy, hogy szerdán akarsz dolgozni?
Kedves 23-as! Igen, mondjuk úgy, hogy a szervezeted döntött úgy, ő dönti el, hogy mit kívánsz, mit eszel, mikor vagy éhes, szomjas, stb. A válaszodban ott van, hogy nem Te döntöttél hanem a szervezeted, a válaszodban egy rajtad kivül álló valamiről beszélsz. Akkor? A tudat alattid dönti el vagy Te?
22-es vagyok.
Mert úgy döntöttem,hogy csütörtök este kóruspróbára akarok menni,és nem pénzt keresni.
Kérdező, bár korábban azt írtam, logikázással nem lehet a kérdésben dönteni, most mégis azt mondom, olyanokkal felesleges vitatkozni, akik nem hajlandók gondolkozni, és anélkül hajtják a magukét, hogy számukra eddig nem ismert bizonyítékokat megfontolnának.
Egyébként senkivel nem érdemes vitatkozni, de előbbiekkel még kevésbé.
Kedves 26-os! Miért akartál inkább kóruspróbára menni?
Köszönöm 27-es! Igazad van és nem is vitatkozom, csak kérdezek! :) Viszont bárki mutathat nekem egy olyan nézőpontot, amit még nem vizsgáltam!
Kedves 29-es! Látom felidegesítettelek valamivel! Miért lettél ideges pár kérdéstől? Nem érted a kérdést? Azért döntöttél úgy, hogy nem válaszolsz, mert felidegesítettelek. Ideges lettél, de nem tudnád megmagyarázni, hogy miért. Az idegesség hatására döntöttél úgy, hogy nem írsz többet, tehát az idegesség döntött a kérdésben, nem Te! Az idegességet a tudatalattid váltotta ki, tehát nem Te döntöttél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!