Szerencse. Mi befolyásolja, hogy ki mellé áll?
11-es
Nem vagy valami optimusta (szerintem)
Az én hitem szerint nincsenek véletlenek.
Minden rosszat és jót (esetleg szerencsét) azért kapunk, hogy tanuljunk belőle.
Ahogy minden rosszban utólag felfedezhető, hogy az számunkra valamiért jó volt, így a jóban is van utólag felismerhető rossz.
De ezek összerakásához nagyjából le kell élni egy életet, vagy nagyon intelligensnek kell lenni, már fiatalon is.
A szerencse az mellé szeret állni, aki felkészült a fogadására, sőt elébe megy. Nyilván nagyobb esélye van valakinek a lottó ötösre, ha megveszi a szelvényt, mintha csak otthon ábrándozik róla. Eltekintve azonban az ehhez hasonló vakvéletlenektől, a legtöbb szerencse valójában nem szerencse. Akinek sikerülnek a dolgai, azt az különbözteti meg a sikertelen társaitól, hogy többet tesz a siker érdekében.
Azt is látni kell, hogy nem egyformán ítéljük meg a szerencse fogalmát. Az, hogy esik az eső, az egyik földművesnek isten áldása, mert pl van ideje megjavítani a hetek óta használhatatlan kapáját. A másiknak meg átok, mert sáros lesz a gumicsizmája. Tehát a szemlélet nagyon sokat számít. Ugyanaz a korlát az egyik embernek korlát, a másiknak kapaszkodó.
Bocs, valamiért átment.
Azt akartam még hozzátenni, hogy különféle események mindenkivel nagyjából azonos számban történnek. Csak van aki meglátja benne a lehetőséget, és van aki csak siránkozik miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!