Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha egy állatnak olyan betegség...

Ha egy állatnak olyan betegsége van, hogy nem tudnak rajta már segíteni, akkor el szabad altattatni?

Figyelt kérdés
Én űgy tudom, hogy az ezoterikusok szerint nem, mert az ő is egy lélek /ami igaz/ de a gazdájának sokkal többet jelent. Kérem csak azok írjanak, akik nem gúnyolódnak!
2016. aug. 4. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha nincs neki tovább, akkor szerintem is felesleges szenvedtetni. Én is voltam ilyen helyzetben házikedvenccel, és alig vártam, hogy vége legyen, elsősorban azért, mert nem akartam, hogy szenvedjen.

Azt gondolom, szenvedésen segíteni minden kötődés nélkül is szabad, és elsősorban a szenvedő érdekeit kell figyelembe venni (nem a gazdáét, például).

2016. aug. 4. 17:28
 2/5 A kérdező kommentje:
...sajnos voltam ilyen helyzetben, és nem altattam el, egy reggel elaludt végleg, de este elbúcsúzott minden családtagtól, az biztos hogy nagyon sok műtéten esett át, de az is hogy borzasztóan megviselt a halála, egy évig nem tudtam megnézni a fotóit, csak egy év után sikerült, hogy kibirjam sírás nélkül a fotők nézegetését.
2016. aug. 4. 18:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem szivesen beszélek róla, csak a kedvedért teszem.

Német juhász kutyánk nagy bajban volt. Már nem tudott pisilni. Állatorvos mondta: Egy görcsoldó, talán segít rajta, de egyáltalán nem biztos.Sajnos az nem segített. Magamat már elöre avval nyugtattam, én nem fogok sírni, mert tudtam az altatás köv. s aztán mikor láttam hogy húgom meg a lánya sírnak, nálam is etörött a mécses

Akinek nincs állata,annak nagyon kevés az együttérzése és az róluk ismerete.

Istenem gátold meg az állatok bántóit, vagy büntesd meg azokat érdemük szerint.

2016. aug. 5. 16:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen! ezt csak az az ember tudja, akinek van kedvenc állatkája, akár kutya, akár macska, akár bármi másfajta, aki elveszíti, főleg akiknél egyenlő a családtaggal, mert nálunk igen!
2016. aug. 5. 18:31
 5/5 anonim válasza:
Ha szenved/fájdalmai vannak akkor persze az elaltatás a leghumánosabb megoldás!Ezt nevezik állati eutanáziának
2016. aug. 24. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!