Ki teremtette a lelket és szellemet?

Szerintem nyilvánvaló, hogy itt az ezo kategóriában mindenki csak a saját filozófiáját tudja előadni, egyikünknél sincs ott az abszolút igazság. Ha nem írjuk oda, hogy "szerintem", az akkor sem tény, hanem akkor is csak "szerintem".
Én is azt gondolom, emberi ésszel nem lehet mindent felfogni. Ahogy egy csiga sem fog soha sem megtanulni deriválni, az emberi elmének is megvan az a spektruma, amin belül képes érzékelni, felfogni és absztraktálni.
Hogy ki teremtette a testet és a szellemet, nem tudom, gondolom valamiféle isten. Úgy tudom, nem volt eredeti teremtés, tehát nem volt olyan időpillanat, amikor semmi sem volt, és egyszer csak lett egy isten. A teremtés folyamatos, sosem kezdődött, és sosem lesz vége, mert nem egy lineáris folyamat.
A tapasztalatról azt gondolom, a lélek önmagát tapasztalja. Megteremti a fizikai és a nem fizikai valóságát, és közben megtapasztalja önmagát, önmaga lehetőségeit, vélt vagy valós határait.
A lélek önmaga elkülönült tudatos energia.
Az egész mindenség alapja ez a tudatos energia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!