Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ki teremtette a lelket és...

Ki teremtette a lelket és szellemet?

Figyelt kérdés
Mit akarunk tapasztalni és miért? Miben különbözünk?

2016. jún. 3. 14:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Pont erről beszéltem. Az összes tapasztalatom ellent mond neked, holott én is voltam olyan véleményen mint te. Nem is rövid ideig. Túlhaladtam rajta, mert tovább gondoltam. Az igazságot már nem lehetne tovább gondolni. Az nem hagyna már más gondolni valót. Amit mondasz, csak vélemény, nem az igazság. Amit én mondok is vélemény. Tartok tőle, hogy nagyképűség lenne azt feltételezni, hogy az ember ismerheti a teljes igazságot. Erre egyszerűen az emberi elme nem elegendő. De oké, ígérem többé nem kötök beléd emiatt. Nekem is közlési kényszerem van, nem csak neked. Én is szeretem kinyilvánítani a véleményemet, és természetesen én is úgy hiszem, hogy a véleményem helyes.
2016. jún. 3. 19:57
 12/31 anonim ***** válasza:
Kakaó Gengszter: elhiszem, hogy a te szempontodból nincs értelme az életnek, de ne állítsd be a saját véleményed úgy, mintha köztudott tény lenne, mert rohadtul nincs így:) igen is mindennek oka van, de ha te céltalanul akarod élni az életed tudatlanságban, a te szíved joga.
2016. jún. 3. 20:22
 13/31 anonim ***** válasza:
Mindent senki sem tud, de ezt éppenséggel tudom. Te is tudnád, ha nem értelmet próbálnál ráerőltetni az értelmetlenre. Mivel te abban hiszel, hogy van értelme mindennek nem a semmi miatt élsz szóba sem jöhet a másik alternatíva. Nem azért, mert így van, hanem mert ezt szeretnéd. Én nem vagyok egy depressziós típus, mindig is ilyen voltam. Az én véleményem az igazság a tiéd a saját elveid megvédése.
2016. jún. 3. 20:53
 14/31 anonim ***** válasza:
#12 Nem hiszem, hogy ez csak az én személyes meggyőződésem lenne ezzel kapcsolatban. Tényként földrészt személyes okokból nem kezelik, mert sok tényező van. Mondjuk inkább úgy, hogy nincs megegyezés bizonyos okokból olyan okokból, amit a #11-es is képvisel valamennyire. De attól ez tény. És tudatlan az, aki nem tud különbséget tenni az értelem és az ok között. Oka mindennek van, de értelme az nincs. Én legalább úgy élem az életet, hogy szembesülni tudok azzal, hogy semminek sincs túlnyomó értelme.
2016. jún. 3. 20:54
 15/31 A kérdező kommentje:
Inkább írjatok valami pozitívat és támogatót, mert itt vagy a egy budin és hánynom kell :D
2016. jún. 3. 21:07
 16/31 anonim ***** válasza:
Értem. Szomorú, hogy legalább annyi kompromisszumot nem kötsz, hogy megpróbálsz nem ártani másoknak. De ez is egyfajta életmód. Mint mondtam, nem fogok többé kötekedni ezzel. Nem lenne értelme odáig fajulni, mint az óvodás viták, amik a "nekem van igazam!-Nem, mert nekem van!" színvonalon mozognak. Majd igyekszem figyelmen kívül hagyni, amit írsz.
2016. jún. 3. 21:08
 17/31 anonim ***** válasza:
Nem, nem lesz attól tény, mert azt állítod. Ez továbbra is csak a személyes véleményed marad. De tovább nem folynék bele ebbe a vitába, amúgy is úgy érzem, teljesen értelmetlen, mert úgyis csak az lehet igaz szerinted, amit te gondolsz annak.
2016. jún. 3. 21:09
 18/31 anonim ***** válasza:
Lucifer, tőlem ne nagyon várj támogatást, nekem emetophobiám van:P Ha a közeledben lennék, nagy eséllyel rohanva menekülnék.
2016. jún. 3. 21:09
 19/31 anonim ***** válasza:
#15 Biztos gilisztás vagy, vagy bulimiás.
2016. jún. 3. 21:18
 20/31 OneEntity ***** válasza:

Szerintem nyilvánvaló, hogy itt az ezo kategóriában mindenki csak a saját filozófiáját tudja előadni, egyikünknél sincs ott az abszolút igazság. Ha nem írjuk oda, hogy "szerintem", az akkor sem tény, hanem akkor is csak "szerintem".

Én is azt gondolom, emberi ésszel nem lehet mindent felfogni. Ahogy egy csiga sem fog soha sem megtanulni deriválni, az emberi elmének is megvan az a spektruma, amin belül képes érzékelni, felfogni és absztraktálni.

Hogy ki teremtette a testet és a szellemet, nem tudom, gondolom valamiféle isten. Úgy tudom, nem volt eredeti teremtés, tehát nem volt olyan időpillanat, amikor semmi sem volt, és egyszer csak lett egy isten. A teremtés folyamatos, sosem kezdődött, és sosem lesz vége, mert nem egy lineáris folyamat.

A tapasztalatról azt gondolom, a lélek önmagát tapasztalja. Megteremti a fizikai és a nem fizikai valóságát, és közben megtapasztalja önmagát, önmaga lehetőségeit, vélt vagy valós határait.

A lélek önmaga elkülönült tudatos energia.

Az egész mindenség alapja ez a tudatos energia.

2016. jún. 3. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!